|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Harmonet
Mam pytanie do osob ktore stosuja harmonet,bytanie brzmi czy polecacie jak reaguje organizm i moje zasadnicze pytanie czy pomaga przybrac na wadze?
Wczesniej stosowalam yamin i musze powiedziec ze mial on duza dawke hormonow i chodzilam wiecznie sfrustrowana ![]() Idac do pani ginekolog zaznaczylam ze zalezy mi na proszkach ktore pozwolilyby mi rowniez przybrac na wadze ale po yasmin bardziej chudlam i wplyw na organizm oceniam w moim przypadku na -. Zaczelam stosowanie harmonet i jak narazie jest wszystko okej,mam duzy apetyt,czy pozniej to sie zmienia?Dziekuje za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Harmonet
Ja co prawda nie zażywam Harmonetu, tylko Artizię, ale słyszałam, że mają taki sam skąd
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja brałam Harmonet wiele lat temu. To były moje pierwsze pigułki, ale niestety musiałam je zmienić, bo miały za mało hormonów i ciągle plamiłam. Ale mam zupełnie inne spostrzeżenie - czułam się ciągle najedzona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja brałam Harmonet przez 4 miesiące, nie przytyłam po nich, może schudłam 2 kg, a jadłam tyle co zwykle. Jednak musiałam zmienić tabletki bo bolały mnie nogi, teraz biorę Yaz i jestem bardzo zadowolona, czuję się o wiele lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Co racja to racja nigdy nie ma 2 takich samych reakcji.Mam pytanie co do tych plamień,po ktorym opakowaniu Ci sie zaczely?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Nigdy tak nie rób! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
mam do was jeszcze jedno pytanie czy harmonet jest moczopedny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny Ja tak Samo biore Harmonet juz rok....Ale o tam tego cyklu zaczełam plamic ponato wszysto mnie swedz jade do lekarza strasznie sie boje skad te plamienia/brudzenia.....Do tej pory było ok Siedze i kope internet.......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plamienie przy pigułkach to objaw, że pigułka ma za mało estrogenu. Może akurat Twój organizm aktualnie potrzebuje więcej. Ja też plamiłam i niestety musiałam w ogóle zmienić pigułkę na inną. Swędzenie jest niepokojące... a próby wątrobowe robiłaś? Aspat i Alat? Bo swędzenie może być od wątroby, bardzo dobrze, że idziesz do lekarza.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-19 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziekuje ci bardzo za odpowiedz...swedzenie mam ale nienapisałam czego....wiedz swedzenie mam w okolicach intymnych troche nawet tak piecze/przynajmniej mi sie tak wydaje....Cytologie robiłam pół roku temu ...wiedz chyba nic sie tam nieporobiło....Jutro zmnieniam termin wizytu i lekarza bo niestety miałam jechac w srode a bede miec miesiaczke...Strasznie sie denerwuje mówie ci.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
A... myślałam, że ciało Cię swędzi
![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
U mnie po Harmonecie żadnych zmian apetytu: ani na plus, ani na minus. Za to wzrost piersi
![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.
W zwiazku z tą akcją o deklaracji wiary mam już stracha, że ginekolog odmówi mi wypisania recepty na antykoncepcje. Widziałam w necie sklepy sprzedające hormony bez recepty (ale ich koszt jest ponad 2x droższy). Polecacie jakieś miejsce w necie, gdzie można bez recepty za normalą w miarę cene kupić harmonet?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.