|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
sentimental animal
|
Sny
Ostatnio często powtarza mi się pewien motyw w snach - wojna i kościół. Śni mi się, że jest 2 wojna światowa, wokół biegają mężczyźni z bronią, odgłosy walki, strzelania itd, a przede mną stoi kościół. Wcześniej widziałam go z pewnej odległości, dzisiaj za to śniło mi się, że weszłam do tego kościoła, ale musiałam wejść na "chama" bo ksiądz nie chciał mnie wpuścić
![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Sny
Cytat:
Niestety, mózg ludzki nadal pozostaje zagadką- znamy około 30% jego tajemnic. Z punktu widzenia psychologii takie "złe" sny są odzwierciedleniem naszego niepokoju, spraw, które nas dręczą. We śnie mozg nadal jest aktywny i niejako "przekopuje" i przetwarza wszelkie zdarzenia i stany psychiczne z dnia. Wtedy wyraża to jako sny, obrazy, pozornie bez związku z tymi zdarzeniami czy stanami. Ale tylko pozornie. Optymiści twierdzą, że nasze sny odpowiadają na nasze pytania i rozterki, jednak w sposób tak pokrętny i niezwykły, że nie jesteśmy w stanie pojąć tego na płaszczyźnie świadomości.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Sny to jakby wrzucic nasze mysli, doswiadczenia, obawy, troski, przezycia do jednego worka, wymieszac wszystko a pozniej losowac. Nie ma w nich nic paranormalnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
w drodze do...Ciebie...
|
a do sennika zaglądałaś? Ja dość często mam dziwne i głupie sny i zawsze sprawdzam w senniku
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
kościół Symbol ofiary, przy czym może chodzić o spełnienie naszego szczęścia albo o jego poświęcenie (ofiarowanie). Kościół może symbolizować dojrzewanie psychiczne, rozwój umysłowy. widzieć: zostaniesz powstrzymany od niesprawiedliwego uczynku
wchodzić, wstępować do kościoła: jesteś pełen czci dla Boga być w kościele: duchowa przemiana modlić się w nim: twoje życzenia, prośby zostaną wysłuchane słyszeć śpiew w kościele: spełnienie marzeń dawać datek na kościół: szczęśliwy znak ujrzeć płonący: masz złe zasady życiowe jeśli się wali: przed tobą nieszczęście zniszczony: niedostatek wepchnęłaś się do kościoła- to może Twoja duchowa przemiana, rozwój będzie okupiony dużym wysiłkiem. Jak mi się coś plastycznie i wyraźnie śni to sprawdzam w senniku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz czemu o tym ostatnio śnisz? Bo to są gorące i medialne tematy ostatnich miesięcy więc ci to utkwiło w głowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Te senniki są niewiele lepsze od horoskopów w gazetach
![]() Śni Ci się to co oglądasz, o czym słyszysz, o czym myślisz. To wszystko jest ze sobą zmieszane i potem śnią się różne głupoty (mi kiedyś śniło się że wraz z rodziną i przyjaciółmi jeździliśmy samochodem po osiedlu i goniliśmy węża a po drodze wpadliśmy do sklepu bo skończyły się cukierki czekoladowe ![]() A jeszcze jedna, już moja osobista teoria jest taka, że różne miejsca i wydarzenia ze snów które wyglądają bardzo realnie ale w ogóle nie pamiętamy żebyśmy je kiedyś widzieli, to są po prostu wspomnienia z naszych poprzednich żyć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
To co napisałam wyżej, wspomnienia z poprzedniego życia... jakkolwiek szalenie to brzmi, ale tylko to mi tu pasuje :p jeden ze snów jaki pamiętam do dzisiaj dotyczył inkwizycji, a miałam wtedy 11 lat i nigdy o niej nie słyszałam... pamiętam strach nie do opisania, zresztą do dzisiaj pamietam ten sen ze szczegółami :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ten sen to efekt papki ,którą karmią nas media, wszędzie tylko Ukraina i kanonizacja. W jakiś sposób twój mózg połączył oba te wydarzenia i przetworzył w ten sen.Kiedy byłam w ciąży non stop śnił mi się noworodek płci męskiej( tak, bo przed oczami miałam głównie siusiaka a nie noworodka) tak się zafiksowałam na chłopczyka ,że kiedy urodziłam córeczkę ,powiedziałam położnej ,że to pomyłka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nijak, może przeczytałaś kiedyś sugestywną książkę, obejrzałaś poruszający film etc. Mi przez lata śniły się dzieci z nożami w brzuchach bo widziałam okładkę książki z takim motywem, nie dorabiałabym do tego jakichkolwiek teorii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja też mam taki powtarzający się sen, w sumie od dzieciństwa: śni mi się jakieś miasteczko, za każdym razem w ten sam sposób. Takie same budynki, sklep, cukiernia nawet. A w takim mieście nie byłam nigdy w życiu
![]()
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
lepiej nie, bo okaże sie ze byłam morderczynią psychopatką, bo śni mi się często, że kogoś zabiłam i pochowałam w lesie, a później poszukuję ciała wraz z policją i ich zwodzę... A co do wspomnień z poprzedniego życia hmmm... no cóż mimo, iż jestem katoliczką i nie powinnam, to jednak podskórnie w to wierzę. Ba! nawet wydaje mi się, że pamiętam moment narodzin, ostatnie chwile z łona i pierwsze dnie na świecie generalnie odkąd skończyłam 2 lata pamiętam całe swoje życie ze szczegółami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
uparta chmura
|
Esh gdyby wiezyc w reinkarnacje, a sny w strzepki pamieci po dawnym zyciu to ja z Autorka chyba razem na tej wojnie bylim
![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
Ty tak serio?
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
To kto wystawi mi diagnozę?
Sny jedynie z rodzajów epickich (proszę wyguglać, jeśli ktoś nie wie co to ![]()
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 Edytowane przez Leszy Czas edycji: 2014-04-29 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
no serio, a Tobie chodziło o "serio śni Ci się , że kogoś zabiłaś?", czy "serio pamiętasz łono i pierwsze chwile na świecie?"Co do pierwszego ni śni mi sie sam moment zbrodni tylko etap poszukiwań ale ze świadomością popełnienia czynu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
uparta chmura
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
uparta chmura
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o wspomnienia od 2 lat, to na pewno sa wspomnienia, bo są potwierdzone. Jeśli chodzi o te wspomnienia okołoporodowe to właśnie wydaje mi się , że to wspomnienia jednak pewna być nie mogę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Gdzieś na starym dysku mam zapisane wszystkie moje takie sny. Wyszło z 20 plików tekstowych o rozmiarach od kilkunastu zdań, do 2 stron A4. Ogólnie im więcej zapisywałem, tym więcej szczegółów pamiętałem (muzyka, imiona ludzi, szczegóły twarzy, zdarzało mi się później pamiętać "przejścia" między scenami).
Inna sprawa, że kiedy poważniej się przeziębię, czy może jest to grypa, to śni mi się zawsze jeden i ten sam sen, niezmiennie odkąd pamiętam. I tak jak nie mam koszmarów sennych, żadnych potworów, wampirów, spadanie mnie nie przeraża, tak ten konkretny jest okropny. Cytat:
![]() Miałem podobny sen ![]() Była jeszcze szkoła na środku pustyni z mnóstwem dziwnych formacji skalnych, gdzie mieszkałem na stancji u miłej rodziny wampirów, było coś rodem z Gwiezdnych Wojen z polityczną intrygą i pościgiem w kosmosie, a było również oprowadzanie znajomego po mieście ![]()
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 Edytowane przez Leszy Czas edycji: 2014-04-29 o 23:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
uparta chmura
|
No ja bym Ci takich dzikich podrozy jednak nie zyczyla, zwazywszy na ostatnia 'przygode' Pana Steve..
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.