Sny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-27, 14:58   #1
natalcia250
sentimental animal

Sny

Ostatnio często powtarza mi się pewien motyw w snach - wojna i kościół. Śni mi się, że jest 2 wojna światowa, wokół biegają mężczyźni z bronią, odgłosy walki, strzelania itd, a przede mną stoi kościół. Wcześniej widziałam go z pewnej odległości, dzisiaj za to śniło mi się, że weszłam do tego kościoła, ale musiałam wejść na "chama" bo ksiądz nie chciał mnie wpuścić wierzycie w symbolikę snów? czy takie sny mogą mieć jakieś znaczenie?
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 15:11   #2
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Sny

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
Ostatnio często powtarza mi się pewien motyw w snach - wojna i kościół. Śni mi się, że jest 2 wojna światowa, wokół biegają mężczyźni z bronią, odgłosy walki, strzelania itd, a przede mną stoi kościół. Wcześniej widziałam go z pewnej odległości, dzisiaj za to śniło mi się, że weszłam do tego kościoła, ale musiałam wejść na "chama" bo ksiądz nie chciał mnie wpuścić wierzycie w symbolikę snów? czy takie sny mogą mieć jakieś znaczenie?
Och, prorocy, filozofowie, myśliciele od lat lamią sobie zęby nie tylko nad symboliką snów ale i nad przyczyną, dla której w ogóle śnimy.

Niestety, mózg ludzki nadal pozostaje zagadką- znamy około 30% jego tajemnic. Z punktu widzenia psychologii takie "złe" sny są odzwierciedleniem naszego niepokoju, spraw, które nas dręczą. We śnie mozg nadal jest aktywny i niejako "przekopuje" i przetwarza wszelkie zdarzenia i stany psychiczne z dnia. Wtedy wyraża to jako sny, obrazy, pozornie bez związku z tymi zdarzeniami czy stanami. Ale tylko pozornie. Optymiści twierdzą, że nasze sny odpowiadają na nasze pytania i rozterki, jednak w sposób tak pokrętny i niezwykły, że nie jesteśmy w stanie pojąć tego na płaszczyźnie świadomości.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 15:17   #3
caramelmilk
Rozeznanie

Sny to jakby wrzucic nasze mysli, doswiadczenia, obawy, troski, przezycia do jednego worka, wymieszac wszystko a pozniej losowac. Nie ma w nich nic paranormalnego.
caramelmilk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 15:19   #4
Margolcia23
w drodze do...Ciebie...

a do sennika zaglądałaś? Ja dość często mam dziwne i głupie sny i zawsze sprawdzam w senniku i dość często sprawdza się znaczenie z sennika
Stary 2014-04-27, 20:42   #5
201607040940
Konto usunięte

kościół Symbol ofiary, przy czym może chodzić o spełnienie naszego szczęścia albo o jego poświęcenie (ofiarowanie). Kościół może symbolizować dojrzewanie psychiczne, rozwój umysłowy. widzieć: zostaniesz powstrzymany od niesprawiedliwego uczynku
wchodzić, wstępować do kościoła: jesteś pełen czci dla Boga
być w kościele: duchowa przemiana
modlić się w nim: twoje życzenia, prośby zostaną wysłuchane
słyszeć śpiew w kościele: spełnienie marzeń
dawać datek na kościół: szczęśliwy znak
ujrzeć płonący: masz złe zasady życiowe
jeśli się wali: przed tobą nieszczęście
zniszczony: niedostatek

wepchnęłaś się do kościoła- to może Twoja duchowa przemiana, rozwój będzie okupiony dużym wysiłkiem.
Jak mi się coś plastycznie i wyraźnie śni to sprawdzam w senniku.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 20:46   #6
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Wiesz czemu o tym ostatnio śnisz? Bo to są gorące i medialne tematy ostatnich miesięcy więc ci to utkwiło w głowie.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 23:56   #7
201705121341
Konto usunięte

Te senniki są niewiele lepsze od horoskopów w gazetach

Śni Ci się to co oglądasz, o czym słyszysz, o czym myślisz. To wszystko jest ze sobą zmieszane i potem śnią się różne głupoty (mi kiedyś śniło się że wraz z rodziną i przyjaciółmi jeździliśmy samochodem po osiedlu i goniliśmy węża a po drodze wpadliśmy do sklepu bo skończyły się cukierki czekoladowe )

A jeszcze jedna, już moja osobista teoria jest taka, że różne miejsca i wydarzenia ze snów które wyglądają bardzo realnie ale w ogóle nie pamiętamy żebyśmy je kiedyś widzieli, to są po prostu wspomnienia z naszych poprzednich żyć ja tam wierzę w reinkarnację, nieśmiertelność duszy i myślę że to jest bardzo prawdopodobne że w bardzo głębokiej podświadomości przechowujemy wspomnienia z przeszłości. Niewykluczone że któreś z Twoich wcieleń żyło w czasie drugiej wojny można się z tego śmiać, ale wolę wierzyć w to niż w senniki
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 02:02   #8
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Wiesz czemu o tym ostatnio śnisz? Bo to są gorące i medialne tematy ostatnich miesięcy więc ci to utkwiło w głowie.
HMMM...mi od 4 lat śnią się naloty, że kryję się w wielkiej kamienicy z ciężkimi kotarami... czyli nie ostatnie miesiące...jak to wyjaśnić?
zielonaherbata1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-28, 11:02   #9
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zielonaherbata1983 Pokaż wiadomość
HMMM...mi od 4 lat śnią się naloty, że kryję się w wielkiej kamienicy z ciężkimi kotarami... czyli nie ostatnie miesiące...jak to wyjaśnić?
To co napisałam wyżej, wspomnienia z poprzedniego życia... jakkolwiek szalenie to brzmi, ale tylko to mi tu pasuje :p jeden ze snów jaki pamiętam do dzisiaj dotyczył inkwizycji, a miałam wtedy 11 lat i nigdy o niej nie słyszałam... pamiętam strach nie do opisania, zresztą do dzisiaj pamietam ten sen ze szczegółami :P
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-29, 08:32   #10
robcia
Zakorzenienie

Ten sen to efekt papki ,którą karmią nas media, wszędzie tylko Ukraina i kanonizacja. W jakiś sposób twój mózg połączył oba te wydarzenia i przetworzył w ten sen.Kiedy byłam w ciąży non stop śnił mi się noworodek płci męskiej( tak, bo przed oczami miałam głównie siusiaka a nie noworodka) tak się zafiksowałam na chłopczyka ,że kiedy urodziłam córeczkę ,powiedziałam położnej ,że to pomyłka.
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-29, 16:44   #11
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:

Nijak, może przeczytałaś kiedyś sugestywną książkę, obejrzałaś poruszający film etc. Mi przez lata śniły się dzieci z nożami w brzuchach bo widziałam okładkę książki z takim motywem, nie dorabiałabym do tego jakichkolwiek teorii.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 17:11   #12
mrsdarkside
Raczkowanie

Ja też mam taki powtarzający się sen, w sumie od dzieciństwa: śni mi się jakieś miasteczko, za każdym razem w ten sam sposób. Takie same budynki, sklep, cukiernia nawet. A w takim mieście nie byłam nigdy w życiu
Stary 2014-04-29, 21:54   #13
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
To co napisałam wyżej, wspomnienia z poprzedniego życia... jakkolwiek szalenie to brzmi, ale tylko to mi tu pasuje :p jeden ze snów jaki pamiętam do dzisiaj dotyczył inkwizycji, a miałam wtedy 11 lat i nigdy o niej nie słyszałam... pamiętam strach nie do opisania, zresztą do dzisiaj pamietam ten sen ze szczegółami :P
łooooo Bosze!!!
lepiej nie, bo okaże sie ze byłam morderczynią psychopatką, bo śni mi się często, że kogoś zabiłam i pochowałam w lesie, a później poszukuję ciała wraz z policją i ich zwodzę...
A co do wspomnień z poprzedniego życia hmmm... no cóż mimo, iż jestem katoliczką i nie powinnam, to jednak podskórnie w to wierzę. Ba! nawet wydaje mi się, że pamiętam moment narodzin, ostatnie chwile z łona i pierwsze dnie na świecie generalnie odkąd skończyłam 2 lata pamiętam całe swoje życie ze szczegółami.
Stary 2014-04-29, 22:55   #14
Mija62
uparta chmura

Esh gdyby wiezyc w reinkarnacje, a sny w strzepki pamieci po dawnym zyciu to ja z Autorka chyba razem na tej wojnie bylim bo to tez moje sny-wojna i kosciol,

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
łooooo Bosze!!!
lepiej nie, bo okaże sie ze byłam morderczynią psychopatką, bo śni mi się często, że kogoś zabiłam i pochowałam w lesie, a później poszukuję ciała wraz z policją i ich zwodzę...
A co do wspomnień z poprzedniego życia hmmm... no cóż mimo, iż jestem katoliczką i nie powinnam, to jednak podskórnie w to wierzę. Ba! nawet wydaje mi się, że pamiętam moment narodzin, ostatnie chwile z łona i pierwsze dnie na świecie generalnie odkąd skończyłam 2 lata pamiętam całe swoje życie ze szczegółami.

Ty tak serio?
Stary 2014-04-29, 22:59   #15
Leszy
Zakorzenienie

To kto wystawi mi diagnozę?

Sny jedynie z rodzajów epickich (proszę wyguglać, jeśli ktoś nie wie co to ) z muzyką, fabułą itd. Rozmawiałem już z olbrzymem mędrcem, ratowałem azjatycką wioskę, podróżowałem w czasie DeLorean'em, krążyłem po gigantycznych katedrach (coś w rodzaju tej z "Katedry" Bagińskiego).

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30

Edytowane przez Leszy
Czas edycji: 2014-04-29 o 23:01
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-29, 23:04   #16
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Esh gdyby wiezyc w reinkarnacje, a sny w strzepki pamieci po dawnym zyciu to ja z Autorka chyba razem na tej wojnie bylim bo to tez moje sny-wojna i kosciol,

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Ty tak serio?
no serio, a Tobie chodziło o "serio śni Ci się , że kogoś zabiłaś?", czy "serio pamiętasz łono i pierwsze chwile na świecie?"Co do pierwszego ni śni mi sie sam moment zbrodni tylko etap poszukiwań ale ze świadomością popełnienia czynu
Stary 2014-04-29, 23:05   #17
Mija62
uparta chmura

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość

Sny jedynie z rodzajów epickich (proszę wyguglać, jeśli ktoś nie wie co to ) z muzyką, fabułą itd. Rozmawiałem już z olbrzymem mędrcem, ratowałem azjatycką wioskę, podróżowałem w czasie DeLorean'em, krążyłem po gigantycznych katedrach (coś w rodzaju tej z "Katedry" Bagińskiego).
U mnie maly wiejski drewniany kosciolek, a u Ciebie to na bogato
Stary 2014-04-29, 23:07   #18
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Cytat:

Wystawiam diagnozę: jesteś typem Steve Irvin i powinieneś się zająć podróżowaniem
Stary 2014-04-29, 23:12   #19
Mija62
uparta chmura

Cytat:
no serio, a Tobie chodziło o "serio śni Ci się , że kogoś zabiłaś?", czy "serio pamiętasz łono i pierwsze chwile na świecie?"Co do pierwszego ni śni mi sie sam moment zbrodni tylko etap poszukiwań ale ze świadomością popełnienia czynu
O ta pamiec oczywiscie.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Wystawiam diagnozę: jesteś typem Steve Irvin i powinieneś się zająć podróżowaniem
Ewentualnie pisac scenariusz do nowych odcinkow przygod Indiana Jonsa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 23:14   #20
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Cytat:
O ta pamiec oczywiscie.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Jesli chodzi o wspomnienia od 2 lat, to na pewno sa wspomnienia, bo są potwierdzone. Jeśli chodzi o te wspomnienia okołoporodowe to właśnie wydaje mi się , że to wspomnienia jednak pewna być nie mogę
Stary 2014-04-29, 23:15   #21
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie maly wiejski drewniany kosciolek, a u Ciebie to na bogato
Gdzieś na starym dysku mam zapisane wszystkie moje takie sny. Wyszło z 20 plików tekstowych o rozmiarach od kilkunastu zdań, do 2 stron A4. Ogólnie im więcej zapisywałem, tym więcej szczegółów pamiętałem (muzyka, imiona ludzi, szczegóły twarzy, zdarzało mi się później pamiętać "przejścia" między scenami).

Inna sprawa, że kiedy poważniej się przeziębię, czy może jest to grypa, to śni mi się zawsze jeden i ten sam sen, niezmiennie odkąd pamiętam. I tak jak nie mam koszmarów sennych, żadnych potworów, wampirów, spadanie mnie nie przeraża, tak ten konkretny jest okropny.

Cytat:
Najpierw muszę zarobić na to dzikie podróżowanie

Cytat:
Miałem podobny sen Ach, jeden raz zdarzyło mi się "kontynuować" sen w odstępstwie kilku nocy. Ogólnie polecam zapisywanie snów, można się naprawdę zdziwić co nam się śni.

Była jeszcze szkoła na środku pustyni z mnóstwem dziwnych formacji skalnych, gdzie mieszkałem na stancji u miłej rodziny wampirów, było coś rodem z Gwiezdnych Wojen z polityczną intrygą i pościgiem w kosmosie, a było również oprowadzanie znajomego po mieście

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30

Edytowane przez Leszy
Czas edycji: 2014-04-29 o 23:18
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-29, 23:19   #22
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Cytat:
Gdzieś na starym dysku mam zapisane wszystkie moje takie sny. Wyszło z 20 plików tekstowych o rozmiarach od kilkunastu zdań, do 2 stron A4. Ogólnie im więcej zapisywałem, tym więcej szczegółów pamiętałem (muzyka, imiona ludzi, szczegóły twarzy, zdarzało mi się później pamiętać "przejścia" między scenami).

Inna sprawa, że kiedy poważniej się przeziębię, czy może jest to grypa, to śni mi się zawsze jeden i ten sam sen, niezmiennie odkąd pamiętam. I tak jak nie mam koszmarów sennych, żadnych potworów, wampirów, spadanie mnie nie przeraża, tak ten konkretny jest okropny.

Najpierw muszę zarobić na to dzikie podróżowanie
nieeee, ale nie takie typu hotel all incusiv tylko na stopa i jedzenie zdobywać pracując itp., to dopiero byłaby przygoda życia
Stary 2014-04-29, 23:25   #23
Mija62
uparta chmura

No ja bym Ci takich dzikich podrozy jednak nie zyczyla, zwazywszy na ostatnia 'przygode' Pana Steve..
Stary 2014-04-29, 23:34   #24
zielonaherbata1983
Raczkowanie

Cytat:
No ja bym Ci takich dzikich podrozy jednak nie zyczyla, zwazywszy na ostatnia 'przygode' Pana Steve..
no właśnie! lepiej nie nurkować
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości