|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wygodne baletki
Co roku na wiosnę i w lecie mam ten sam problem - baletki. W tym roku kupiłam już cztery pary i każda z nich jest niewygodna. Ostatnio byłam w galerii w celu kupienia kolejnej pary, mam nadzieję, że tym razem wygodnej i zwróciłam uwagę na baletki w sklepie Diverse - http://www.diversesystem.com/kolekcj...ty/buty.html#1. Przymierzyłam kilka par i muszę przyznać, że są bardzo wygodne, jednak wiadomo, że przymierzenie nie równa się codziennemu użytkowaniu, dlatego mam do Was pytanie. Może macie baletki z Diverse? Czy według Was są wygodne?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wygodne baletki
Baletki same w sobie sa niewygodne gdyz ich podeszwa jest zazwyczaj bardzo cienka- do tego ww sa ze sztucznych materiałów wiec tym bardziej nie beda wygodne.
Baletki skórzane tego szukaj. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Guess ma dla mnie mega wygodne baletki, chodziło mi się w nich jak w kapciach
Minus taki, że cena wysoka.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Mam baletki z Tamaris - mega wygodne
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Mam ten sam problem co Ty i nie mierzyłam tych o które pytasz, ale mogę doradzić dwie opcje - buty ze skóry bo się do stopy ułożą " rozejdą", albo takie bardzo miękkie baletki, "kapciowate" jak np w H&M były. Ja kupilam w tym roku w Reserved dość sztywne i katastrofa, leczyłam obtarcie z 3 tyg...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Kupuje baletki od paru lat jednej firmy,. Mozna je kupic na targu, allegro. Są mega wygodne- ale tylko w jednym kolorze wystepuja- czerni.
Poszukaj na allegro: to te co mają w środku napis: Paris Collection. Są super. Polecam. I nie drogie. Kolo 40 zl |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
A ja polecam Ci baletki z riekera. Te, które pokazujesz w linku mają za płaskie podeszwy, co szkodzi stopom i kręgosłupowi. Kupiłam baletki z grubszą podeszwą właśnie z wyżej wspomnianej firmy i mój problem z bolącą stopą się skończył. Najpierw rozchodziłam je parę tygodni w domu i dzięki temu mnie potem nie obcierały.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam ten sam problem. Rok temu stwierdzilam ze moze jak kupie droższe to będą super ale sie rozczarowalam. Baletki zakupilam ze skory w sklepie Gino Rossi za ponad 300 zl. Buty na dlugosc dobre ale szew przy piecie wbija mi sie w nią robiąc sine krechy... probowalam je popryskac preparatem do poszerzania obuwia... nic nie dało. .. ponadto pieta w nich podczas chodzenia opada do wysokosci chodnika i zdziera mi skórę w bucie... masakra... porażka. Buty z przodu wyglądają jak nowe z tyłu pozdzierane. Używane kilka razy.
Galaxy s3
Coco Chanel Mademoiselle Edytowane przez kami1984 Czas edycji: 2014-04-26 o 22:14 |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o baleriny to ja noszę Gino Rossi, ButS, czasem kupuję Lasockiego (jeśli są wybitnie ładne, bo skóra w CCC jest kiepska i szybko się niszczy). Nie kupuj butów z ceraty. To wyrzucanie pieniędzy w błoto, skórzane buty, przy odpowiedniej pielęgnacji posłużą kilka sezonów. I wyglądają dobrze, nie jak rozczłapane bambosze.
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
. Macie rację, buty ze skóry są lepsze, ale nie chcę wydawać kilkaset złotych na zwykłe baletki..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.