|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Tabletki antykoncepcyjne a strach
Witam. Od 9 dni biorę pierwsze tabletki anty "sylvie",do tej pory lekko plamię. Mam pytanie,po jakim czasie mniej więcej mogą te tabletki działać? Mój ginekolog nie jest zbyt przyjemny (chyba go zmienię),bo chcąc się czegokolwiek dowiedzieć musiałam z niego dosłownie wyduszać.
Po 5 tabletkach już współżyłam bez zabezpieczenia i zaraz po stosunku były intensywne plamienia. Dodam też że od kilku dni bolą mnie piersi,są wrażliwe na dotyk. Czy to normalne? Czy mam się bać o ciążę? EDIT: dodam,że jeszcze w listopadzie miałam bardzo mało żeńskich hormonów i endokrynolog mówiła,że nigdy nie dostanę okresu,przez chorobę (kilka lat w anoreksji). Fizycznie już wróciłam do normy,moja miesiączka również. Może mieć to jakieś znaczenie.
Aparatka: ![]() Góra,metal 16.09.2011 ![]() i już po... ![]() Takie małe, upierdliwe i plączące się pod nogami coś to właśnie ja ![]() ![]() Edytowane przez Demola97 Czas edycji: 2014-05-05 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne a strach
Cytat:
Z tego co pamiętam to przez pierwsze 7 dni powinno stosować się również gumki. Tak dla bezpieczeństwa. Powinni o tym wspomnieć w ulotce. Sprawdź może lepiej ![]() A co do wrażliwszych piersi... To raczej skutek uboczny tabletek, aniżeli ciąża. O tym też można poczytać w ulotce w dziale "Działania niepożądane" albo "Skutki uboczne". Edytowane przez Myszona Czas edycji: 2014-05-05 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Plamienia są raczej skutkiem ubocznym stosowania antykoncepcji. W moim przypadku niewielkie plamienia pojawiały się do 3 miesiąca stosowania. Nie wkręcaj sobie ciąży, bo wtedy sama sobie wmawiasz pewne objawy. Sama tak miałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kilka lat temu, gdy zaczynałam brać tabletki moja ginekolog poinformowała mnie, co dokładnie pamiętam, że przez pierwsze 7 dni od zaczęcia brania tabletek należy dodatkowo się zabezpieczać. Stosuje Yasminelle, mam je idealnie dobrane, więc efektów ubocznych brak. Miałam jednak etap, gdzie na chwile tabletki odstawiłam i przy powrocie ginekolog przepisała mi nowość Yaz. Plamienia stały się normą. Podobnie jak senność, zawroty głowy, mdłości i totalny brak chęci do życia. Jedyne o czym marzyłam to o spaniu. Jakoś musiałam dotrwać i skończyć opakowanie. Po nim wróciłam do starych tabletek i wszystko pięknie się unormowało. Jeśli plamienia będą występować dłuższy czas polecam wybrać się do lekarza i zmienić tabletki.
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
W ulotce jest informacja.
Jeżeli wzięłaś pierwszego dnia okresu to od razu jesteś zabezpieczona, a nie żadne 7 dni. Plamienia mogą występować do 3 opakowania, jeżeli nie znikną należy tabletki zmienić na inne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam, ja branie tabletek niezbyt dobrze wspominam. Faktycznie miałam mniej obfite miesiączki i regularne co do dnia ale pojawiły się plamy na twarzy i ogólnie ciągle bolała mnie głowa. Jeśli chodzi o plamienia to miałam je przez pierwsze ponad 4 tygodnie brania tabletek, niezbyt fajne.
Pozdrawiam. Pamiętaj jednak, że każda kobieta reaguje inaczej, najlepiej skonsultuj się z lekarzem. Edytowane przez Lubella25 Czas edycji: 2014-05-05 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;46306506]W ulotce jest informacja.
Jeżeli wzięłaś pierwszego dnia okresu to od razu jesteś zabezpieczona, a nie żadne 7 dni. Plamienia mogą występować do 3 opakowania, jeżeli nie znikną należy tabletki zmienić na inne.[/QUOTE] Pod warunkiem, że Autorka rozpoczęła branie tabletek w 1 dniu miesiączki. Niektórzy zaczynają w późniejszych dniach, a o czym też jest w ulotce i wtedy natychmiastowego zabezpieczenia nie ma.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tak do 7 dnia powinno sie zabezpieczac.To tak jak z tabletka na gardlo np-od razu nie zacznie dzialac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.