|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Bukowina Tatrzańska - był ktoś?:)
Hej
![]() Chce wybrać się z TŻ w październiku na kilka dni w góry. Byliśmy już w Szczawnicy i Zakopanem (standard) ![]() ![]() Myslimy nad Bukowiną Tatrzańską lub ewentualnie Białką Tatrzańską. Był ktoś? Interesuje mnie,czy nie ebdziemy się tam nudzic, czy będzie gdzie wyjść wieczorem. Może macie jakies inne sprawdzone miejsca bliko Krakowa? Z góry dziękuje za odpowiedź ![]() ![]()
Jestem przeciez wirtualna. Jak anioł. Anioly też sa wirtualne. Zawsze takie były. Nawet na tysiac lat przed Internetem. Ale w moim przypadku to kłamstwo. Ja TYLKO jestem wirtualna. Nic nie mam wspólnego z aniołem Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bukowina Tatrzańska - był ktoś?:)
z Bukowiny zeby sobie pochodzic to trzeba podjechac autem/busem pod szlak
![]() przy glownej drodze sa rozne pizzerie i karczmy. sa jeszcze gorace zrodla http://www.termabukowina.pl/ ![]() lubie jezdzic do Bukowiny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dyskoteki mnie raczej nie interesują, bardziej właśnie jakies knajpki
![]() ![]() ![]()
Jestem przeciez wirtualna. Jak anioł. Anioly też sa wirtualne. Zawsze takie były. Nawet na tysiac lat przed Internetem. Ale w moim przypadku to kłamstwo. Ja TYLKO jestem wirtualna. Nic nie mam wspólnego z aniołem Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do Zakopca jest jakies 16km ![]() ![]() a google to fajna sprawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
oj gorąco polecam termy w zimie. świetnie tam jest. ale na dłuższą metę - średnio
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() choc na dluzsza mete rzeczywiscie robi sie nudno, ale to jak w kazdym aqua parku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Czyli 3h
![]() a co ogolnie sądzicie o samej miejscowości? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jeżdżę do Bukowiny od dziecka, ale zawsze w zimie
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
dla mnie jest poprostu swietna baza wypadowa - latem na szlaki z Palenicy Bialczanskiej, zima na pobliskie stoki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Byłam w Bukowinie kilka lat temu i owszem knajpek troche tam było, wieczorami przesiadowało tam dość dużo ludzi. Była tam nawet jedna dyskoteka JANOSIK chyba, ale mieściła się w jakiejś zrujnowanej stodole wiec nawet nie miałam ochoty tam iść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
szukam miejsca na romantyczny weekend we dwoje niedaleko krakowa wiec chyba poprostu w naszych pieknych malopolskich gorach czy ktos moglby mi polecic jakies miejsce - najlepiej konkretny pensjonat lub inny typ kwatery z gory dziekuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dalej się zastanawiam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Bukowina - termy&spa: co polecacie?
Witajcie serdecznie!
Jestem ciekawa czy ktoś korzystał z kompleksu spa&wellness w termach w Bukowinie. Jeśli tak, to jakie zabiegi szczególnie polecacie? Jedziemy tam na tydzień z narzeczonym i chcielibyśmy skorzystać z odnowy biologicznej jaką tam oferują. Myśleliśmy m.in. o zabiegu z glinek rasoul dla dwojga. Warto? Czy lepiej zamiast tego masaż dla dwojga? Będę wdzięczna za wszelkie opinie, bo chcemy wiedzieć na które oferowane tam usługi warto się zdecydować, a co można sobie odpuścić.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bukowina - termy&spa: co polecacie?
Nie byłam w Bukowinie, ale w Termie Bania. Bylo bosko, ale nie bylam jeszcze w spa tylko na samym obiekcie. mam nadzieje, ze dzięki bulgotkom w wodzie pozbędę się cellulitu :PPP
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Bukowina Tatrzańska - proszę o radę
Witajcie
![]() Wybieram się z moim TŻ do Bukowiny Tatrzańskiej podczas ferii zimowych. I mam pytanie - czy może orientujecie się o jakiś wartych zwiedzenia miejscach w Bukowinie? Wiem, że są baseny termalne i na pewno tam zaglądniemy, ale co możemy jeszcze tam robić? Narty też były brane pod uwagę. Z góry dziękuje za odpowiedzi ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bukowina Tatrzańska - proszę o radę
W Białce Tatrzańskiej jest malutki kościółek drewniany, polecam odwiedzić, jeżeli nie na mszę (w łacinie) to chociaż obejrzeć...była jeszcze ambona w drzewie z tyłu kościoła
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
W samej Bukowinie oprucz stoków narciarskich i term niestety niezabardzo jest co zwiedzać. Podobnie jest z innymi miasteczkami podtatrzańskimi.
Proponuje w wolnej chwili wybrac się w Pieniny: - pospacerowac, zwiedzić Szczawnicę i drogą pienińska wybrać sie na Słowacje (super widoki ), rezerwat Biała Woda Jaworki /Szczawnica - zwiedzić zamki w Niedzicy i Czorsztynie - jak lubisz zabytki sakralne to w każdej z wiosek znajdują sie zabytkowe kościoły
![]() |
#18 |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Tylko zwróć uwagę, że w tej porze - jeśli masz zamiar gdzieś pojeździć (bo rzeczywiście sama Bukowina zimą to w zasadzie stoki, termy i ew. kościoły), to dobrze zaopatrzyć jest się w łańcuchy na koła (jeśli jedziecie samochodem)
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
A ja polecam pokoje gościnne Rozetka w Bukowinie. To najlepsze miejsce na nocleg, blisko wyciągów, 10 min spacerem od term w Bukowinie. www.rozetka.pl piękne widoki na Tatry z dużym ogrodem.. Nie znajdziesz tam grup zorganizowanych, więc cisza i spokój są gwarantowane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Chcemy na majówkę wybrać się gdzieś w góry i tak myślę o Bukowinie ze względu właśnie na te słynne termy i teraz pytanie gdzie się zatrzymać? Był ktoś w harnasiu ? Zależy nam na miejscu gdzie będzie można odpocząć, a więc takim gdzie nie biegają cały czas małe dzieciaki, nie, że ich nie lubimy bo mamy swoje, ale chcemy je zostawić na weekend z dziadkami. Jak ktoś był to chętnie poczytam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.