|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
posiłki, regularność, studia
hej. mam beznadziejny plan na ten semestr, do tej pory jadłam o stałych porach,obiad zawsze ok. 13
no a teraz będzie ciężko, cztery dni z kolei nie mam jak zjeść ciepłego posiłku, dopiero może o 15 i to nie zawsze. przerwy za krótkie żeby iść na stołówkę. pozostaja kanapki?? tylko że ja nie lubię tak 'na sucho' jak mam jeść? o jakich porach i przede wszystkim co? wiem, że jak zaczynam nieregularnie jeść to zaraz widzę różnicę w wadze... dzięki za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: posiłki, regularność, studia
Ja niestety też nie miałam możliwości jedzenia ciepłego posiłku w pracy, dlatego zawsze starałam się zjeść ciepłe śniadanie, na przykład owsiankę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja jak mam zawalony dzień na uczelni to zwykle robię sobie rano coś takiego: http://polowanie-na-zdrowie.blogspot...i-chlebki.html w ilości sztuk tyle by mi starczyło.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-10-02 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Na pewno masz w domu plastikowe pojemniki? Jak się postarasz to i obiad zjesz o tej 13 - może nie najcieplejszy na świecie, ale wiele rzeczy smakuje również dobrze na letnio-chłodno
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
kup sobie plastikowe pojemniki na jedzenie i zabieraj na uczelnię posiłki obiadowe. a w domu po powrocie będziesz mogła zjeść coś na ciepło.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Kiedyś pisaliśmy posta na blogu o lunchboxach. Tutaj masz gotowe 5 pomysłów na pojemnikowy obiad http://blog.dbamofigure.pl/lunchbox-kazdy-dzien/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.