|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Róża i basta
Cześć, dziewczyny! Mam wielki sentyment do róż, kocham ich zapach i poszukuję perfum o tym zapachu. Niestety testowane przeze mnie perfumy jak do tej pory rzadko oddają wiernie różę. Przekłamana jest za bardzo innymi nutami. Dziś psiknęłam się Blumarine Innamorata Lovely Rose i to nie to. Zapach jest ostrawy, bardzo przypomina Miracle Lancome'a.
Trochę lepiej z Trussardi Delicate Rose, tu już róża jest nieco bardziej czysta. Są w ogóle jakieś perfumy, które oddają zapach róży i koniec, czy zawsze będzie ona przekłamana innymi nutami zapachowymi, przeważnie cytrusami w bazie? Aha, wiadomo, że róża róży nierówna, np. czerwone róże nie pachną prawie wcale. Chodzi mi o zapach różowych róż, one zawsze tak intensywnie pachną oraz uwielbiam też zapach dziekiej róży, tej różowo-fuksjowej. roza.jpg z10042856Q,Kwiat-dzikiej-rozy.jpg Edytowane przez marmellata Czas edycji: 2014-04-28 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Róża i basta
Tea Rose Workshop - czysta herbaciana róża..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
miś ufatek
|
A może:
Yves Rocher - Moment de Bonheur Body Shop - Moroccan Rose |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Piękna róża jest w Lancome Tresor EDP Lumineuse
![]() Edytowane przez minka76 Czas edycji: 2014-04-28 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy można to w Sephorze czy Douglasie przetestować, ale najbardziej różana z różanych jest dla mnie Stella Stelli McCartney
![]() Może też coś z różanych jednonutowców? Bulgarian Rose Demeter, Autour de la Rose Orlane, Rose de Mai Revlon, Roger&Gallet Rose, Berkeley Square Rose Petal, Yardley English Rose, L'occitane ma też śliczne róże, nie wiem które teraz są w ofercie, a które przeszły do historii. Pewnie nie o to Ci chodzi (a może? ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2014-04-28 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Rose Perfection Pigueta mnie zachwyciła ostatnio
dla mnie najbardziej różany jest olejek bułgarski, najbliższa mu jest chyba mocna róża z Yardey'a, wspomniana powyżej
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Juliette has a gun- Miss Charming. Najpiękniejsza i najprawdziwsza róża, jaką znam
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja akurat wielka pasjonatka takiej rozy nie jestem, ale moze sprobuj cos z tego: (skopiowalam z innego watku) Wybor spory
![]() fluorescencyjne róże: Knowing EL Paloma Picasso Aromatics Elixir Sinan woskowe: Habanita Estee od EL damaskonowe: Paris YSL Nahema Guerlain China Rose Floris szminkowe: Lipstick Rose So Pretty Cartier N'aimez que moi Caron plastikowe Declaration d'un Soir różana konfitura: Rose Absolue YR róża utytłana w tabace: 2000 et une Rose Lancome rachityczna Perles Lalique Stella przyprawowa Anglomania Madness Portrait of a Lady dymna oudowe róże Montale niedzisiejsza Mona di Orio Rose Etoile de Holland |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Panaroja
|
Różana róża prawie jak olejek - Sa Majeste La Rose Lutensa
poza tym Roses de Chloe Snowing Rose - róża na wodno-orzeźwiająco Rosa Touch - konfirtura z róży róża zakurzona -La Fille de Berlin Lutensa no i klasyczna Chloe Chloe w wersji edp
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
dla mnie najładniejsza róża (wytrawna, trochę przykurzona) i chyba jedyna jaka mi się podoba jest we Flowerbomb Rose Exposion
![]() Perły Lalique też lubię (wspominane tu były powyżej) ale ja tam róży nie czuję.. ze znanych mi "konfiturowo-pączkowych " jeszcze Miss Charming JHAG - też wspominana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dzięki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marmellata;46211506]Cześć, dziewczyny! Mam wielki sentyment do róż, kocham ich zapach i poszukuję perfum o tym zapachu. Niestety testowane przeze mnie perfumy jak do tej pory rzadko oddają wiernie różę. Przekłamana jest za bardzo innymi nutami. Dziś psiknęłam się Blumarine Innamorata Lovely Rose i to nie to. Zapach jest ostrawy, bardzo przypomina Miracle Lancome'a.
Trochę lepiej z Trussardi Delicate Rose, tu już róża jest nieco bardziej czysta. Są w ogóle jakieś perfumy, które oddają zapach róży i koniec, czy zawsze będzie ona przekłamana innymi nutami zapachowymi, przeważnie cytrusami w bazie? Aha, wiadomo, że róża róży nierówna, np. czerwone róże nie pachną prawie wcale. Rzuciło mi się w oczy powyższe zdanie i pozwolę sobie z nim się nie zgodzić :P mam ogród przy domu i jedna z moich róż jest "typowo" czerwona i pachnie obłędnie :P ![]() ![]() ![]() edit: oczywiście jak zwykle nie umiem prawidłowo zacytować jak coś skracam , ale co tam ;P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Rose Essentielle Bvlgari
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2014-04-28 o 22:40 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Roses de Chloe
![]() Eau de Parfum Rose absolue od Yves Rocher też pięknie pachnie - niestety tylko pierwsze 15 minut po użyciu ![]()
![]() |
#17 |
Wiedźma
|
Z tytułowego duetu wolę bastę.
![]() A w temacie róż: Top of the tops i must niuch dla różofila to Nahema Guerlain. Przepiękna jest Rose z serii Red Comme des Garcons. Naturalny zapach róży: Creed Fleur de The Bulgare. Warto poznać markę Parfums de Rosine, w kategorii róż naturalnych szczególności Rose d'Ete. I zgadzam się, ze obie lutensowskie róże są świetne.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Sabb - dla mnie Nahema jest obłędnie brzoskwiniowa
A co do róż pachnących - niedaleko mnie, w przyklasztornym ogrodzie, bernardyni hodowali róże. I można było sobie samemu pójść z sekatorem i naścinać, jakie się chce. ![]() I najpiękniej, najintensywniej, pachniały róże fioletowe - takie rozbielone lila. W żadnym zapachu perfum nie spotkałam nawet zbliżonego aromatu, niestety.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam Angel Schlesser Oriental Edition 2 i Wood Mystique, ale to róże oudowe, pierwsza słodka, druga mniej
![]()
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Parfums M. Micallef, Red Sea
![]() ![]() ![]() Regal Boadicea the Victorious ![]() ![]() Edytowane przez agat1969 Czas edycji: 2014-04-29 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Moje propozycje:
Les Parfums de Rosine Diabolo Rose Serge Lutens Sa Majeste La Rose Chloe Intense Bvlgari Rose Essentielle Za Agnyską powtórzę: Stella McCartney klasyczna i Absolue YSL Paris Yves Rocher Rose Absolue Jean Patou Joy Maitre Parfumeur et Gantier Rose Muskissime Montale Black Aoud Van Cleef & Arpels Feerie Rose des Neiges Miller Harris Shanti Shanti I moja najnowsza różana miłośc Robert Piguet Rose Perfection
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Panaroja
|
zgodzę się , piękna róża
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wiedźma
|
O tak!
![]() Nowe zapachy Pigueta są w ogóle szokująco dobre. Jestem pod cholernie wielkim wrażeniem. I już trzy razy się zakochałam. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Stella, Gallet, Yardley i moze cos z Les Parfums de Rosine poszukaj, moze Ecume albo Zephir?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Jeszcze Paris Premieres Roses ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
tak sobie myślę- skoro zapanowało teraz szaleństwo różane w perfumeriach - co z tego byłoby najciekawsze dla wielkiej miłośniczki róż
![]() Mam dylemat prezentowy
![]() |
#26 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.