|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ozdabianie tkaniny
Witam
dziś po raz pierwszy próbowałam ozdobić tkaninę i pojawił się problem ja robiłam tak i nie wiem czemu mi nie wyszło :C 1)uprana, wysuszona , uprasowana tkanina (t-shirt) 2)wycięłam serwetkę i dzieliłam warstwy 3)posmarowałam klejem materiał 4)przyłożyłam serwetkę przykryłam papierem pergaminem i przyprasowałam 5)delikatnie oderwałam papier (tu były wstępne problemy ale jakoś dałam radę) 6)posmarowałam drugą warstwą kleju. i wszystko zaczeło się marszczyć odchodzić od tkaniny Dlaczego jakie błędy robię ? ![]() czy można inny papier na tkanine czy tylko serwetkę ??? Z góry dziękuję za poświęcony czas na rozwiązanie mojego problemu Pozdrawiam Aboleth |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ozdabianie tkaniny
Hmm..a klej był zwykły do decoupage czy specjalny do decoupage do tkanin? Może tu był problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
klej "colla speciale per decoupage" klej winylowy do ozdabiania techniką decoupage na różnych przedmiatach tak jest napisane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Powinny być wszystkie preparaty do decoupage na tkaninie. Klej colla speciale per decoupage nadaje się tylko do przedmiotow drewnianych, metalowych itd, ale nie do tkaniny.
Spójrz tutaj, kurs caferat. Dziewczyna od razu opisuje :medium do tkanin http://www.cafeart.pl/20070418378/de..._tkaninie.html Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja zakupiłam pierwszy klej, ale przyznam się, że jeszcze nie zdążyłam wypróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziś przyklejałam na specjalny klej i narazie nic nie odchodzi zobaczymy jak wyjdzie jak wyschnie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
I jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja używam Textil Medium Lefranc&Bourgeois, rewelacyjny. Smaruję nim środek wzoru, naklejam, potem od spodu pokrywam resztę serwetki i doklejam całość. Na koniec smaruję cały wzór na wierzchu tym samym środkiem. Przykrywam pergaminem i prasuję żelazkiem (po wyschnięciu). Wychodzi rewelacyjnie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.