Proszę o pomoc w sprawie mamy :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 21:13   #1
lizkaa
Raczkowanie

Proszę o pomoc w sprawie mamy :)

Witam Wszystkie Wizażanki Zakładam ten wątek w dziale "30 z plusem", choć mnie on nie dotyczy, jestem tu ze względu na moją mamę. Otóż powoli zbliżają się jej 39 urodziny i mam wielką nadzieję, że właśnie Panie mi pomogą
Z mamą jest ciężko przy wyborze prezentu, zawsze kupowała mi wszystko co tylko chciałam, ale za to oszczędzała na sobie, dlatego też bardzo chciałabym się jej teraz odwdzięczyć. Proszę o radę w sprawie kosmetyków dla kobiet w takim przedziale wiekowym. Nie piszę tutaj z lenistwa, szukałam naprawdę dużo, przeglądałam wszelkie blogi pań w wieku 30 i 40+, jednak niewiele mi to dało. Głównie chodzi o kosmetyki typu balsamy ujędrniające, kremy do biustu, krem do rąk zniszczonych i suchych, kosmetyki pomagające uporać się z rozstępami...
Nie mam pojęcia co więcej mogę napisać, mama niewiele mówi o tym czego potrzebuje i co chciałaby mieć, a mi zależy na opiniach osób, które są w podobnym wieku i zapewne mają większe doświadczenie z takimi kosmetykami dopasowanymi do ich potrzeb niż ja.
Mam nadzieję, że któraś z Pań mogłaby mi poddać jakąś jeszcze propozycję dotyczącą tego typu kosmetyków, o czym jeszcze mogłabym pomyśleć wybierając rzeczy dla mamy. Zaznaczam jeszcze, że cena nie gra roli.
Z góry dziękuję za przeczytanie mojego wątku i wszelką pomoc
Pozdrawiam, lizkaa.
lizkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-20, 22:11   #2
Villemo44
Raczkowanie

Dot.: Proszę o pomoc w sprawie mamy :)

A może dobrym pomysłem byłby karnet do salonu SPA. Na miejscu kosmetyczki same dobiorą odpowiednie kosmetyki dla Twojej mamy. Np. coś takiego znalazłam http://www.evenness.pl/warszawa-salo...wa-pakiety-spa Mogłabyś poszukać podobnej oferty w Twoim mieście. Pozdrawiam
Stary 2014-10-20, 22:28   #3
lizkaa
Raczkowanie

Villemo44 - dziękuję bardzo za propozycję
Stary 2014-10-20, 22:54   #4
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villemo44 Pokaż wiadomość
A może dobrym pomysłem byłby karnet do salonu SPA. Na miejscu kosmetyczki same dobiorą odpowiednie kosmetyki dla Twojej mamy. Np. coś takiego znalazłam http://www.evenness.pl/warszawa-salo...wa-pakiety-spa Mogłabyś poszukać podobnej oferty w Twoim mieście. Pozdrawiam
Mialam to samo zaproponowac. Mozna kupic karnet kwotowy i osoba sama wybiera z czego chce skorzystac. Mysle, ze taki prezent nie moze rozczarowac zadnej kobiety
Stary 2014-10-20, 23:13   #5
201703060948
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Mialam to samo zaproponowac. Mozna kupic karnet kwotowy i osoba sama wybiera z czego chce skorzystac. Mysle, ze taki prezent nie moze rozczarowac zadnej kobiety
Ale umówmy się, nastolatki zwykle nie mają tyle pieniędzy do dyspozycji. Jeśli autorka myślała nad kremem/ balsamem, to strzelałabym, że szuka czegoś <200 zł albo nawet <100 zł.

Chociaż kto wie, może pochodzi z wyjątkowo zamożnej rodziny i dostaje kieszonkowego połowę średniej krajowej

[EDIT] Dopiero teraz doczytałam, że "cena nie gra roli". Czyli jednak royal baby Powodzenia

Edytowane przez 201703060948
Czas edycji: 2014-10-20 o 23:16
201703060948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 09:10   #6
cava
Zakorzenienie

Ja bardzo nie lubię dostawać kosmetyków pielęgnacyjnych.
A, jestem starsza od Twojej mamy raptem ze 3lata.
Mało co pasuje mojej skórze i takie prezenty na ogół są do... postania i wyrzucenia.
Niestety, tylko ja sama umiem sobie kupić krem czy balsam, jestem bardzo wrażliwa na zapach, konsystencję i dodatkowo na wiele składników moja skóra reaguje wysypem. :/

A jak mam żyje?

Może kup jej karnet miesięczny na aquaerobik + zestaw: kostium, klapki, czepek?
Serio.

Albo karnet miesięczny do klubu fitnes , albo na zajęcia jakieś relaksacyjne, jogę?

Wejście do kosmetyczki, albo do fryzjera.

Albo jeśli umiesz się wstrzelić w styl mamy- jakiś ładny i pasujący zestaw na zimę: czapka, szal, rękawiczki.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 18:17   #7
lizkaa
Raczkowanie

Osterhase - "Chociaż kto wie, może pochodzi z wyjątkowo zamożnej rodziny i dostaje kieszonkowego połowę średniej krajowej" haha niee, po prostu odkładam bardzo długo A oprócz tego tata pomoże mi z pieniędzmi jeśli mi zabraknie, więc o to się nie martwię, w końcu chodzi o mamę!

cava - właśnie wydaje mi się, że dla mamy kosmetyki byłyby chyba najlepszym wyborem, ewentualnie poszukam w sklepie jakiegoś ładnego kompletu - szalik, czapka, rękawiczki, to bardzo dobry pomysł, dziękuję! tym bardziej, że robi się coraz zimniej.

Jeśli mam być szczera... Ona raczej nie byłaby zadowolona ze Spa, bardzo nie lubi swojego ciała, chociaż nie ma powodów Ciężko ją do czegokolwiek przekonać, a poza tym nie ma nigdy na nic czasu, jest strasznie zapracowana, pewnie taki karnet do Spa bądź na aquaerobik zwyczajnie by się zmarnował..
Stary 2014-10-21, 21:41   #8
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

a może mama znalazłaby czas na jakiś spektakl w teatrze, opera, kabaret, kino?
tata przy okazji też by się na prezent załapał i mieliby troszkę czasu dla siebie?

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 22:44   #9
ellish
Zakorzenienie

Ja też bym bardziej uderzała w teatr itp o ile mama lubi.

Spa -to juz droższa sprawa. Sama kupowałam ostatnio na prezent i do najtanszych on nie nalezy. Ale bon do zwykłego salonu kosmetycznego na jakiś pojedynczy zabieg- to już taniej wychodzi. Albo perfumy?

Chociaż ja jestem caly czas za teatrem,operą itp.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 22:59   #10
lizkaa
Raczkowanie

Dziękuję bardzo za podpowiedź z teatrem, nawet o tym szczerze mówiąc nie pomyślałam! Muszę pogadać z tatą, na pewno sam również będzie chciał pójść
Stary 2014-10-22, 08:26   #11
kalincia
BAN stały

Autorko, a może tak zwaną kartę prezentową do sklepu z kosmetykami lub ciuchami, który mama lubi. Są takie w wielu sieciówkach, kupujesz za daną kwotę, a mama sobie wybiera prezent idąc do sklepu z tą kartą.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 08:46   #12
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lizkaa Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za podpowiedź z teatrem, nawet o tym szczerze mówiąc nie pomyślałam! Muszę pogadać z tatą, na pewno sam również będzie chciał pójść

Bardzo fajny pomysł z tym teatrem, ja bym była zachwycona.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 19:07   #13
paula78
Zakorzenienie

Karta podarunkowa do empiku/ wspolna kolacja, kino, wspolnie spedzony dzień - i jestem szczesliwa- mam lat 36

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-27, 23:27   #14
laisla
Zakorzenienie

To jako kolejna pani w wieku Twojej mamy chyba oprócz kosmetyku zaryzykowałabym ten karnet na basen czy do klubu fitness. Skoro mama oszczędna to nadzieja jest, że nie chciałaby aby się zmarnował i jednak poszła, a po pierwszym miesiącu spodobałoby się jej A później to już tylko na zdrowie i urodę by jej to wyszło Fajny pomysł z kompletem na zimę, także bym się ucieszyła A może kosmetyczka byłaby bezpieczniejsza od kosmetyku?

Co do kosmetyków, to polecam lekturę naszego wizażowego KWC, masz tam mnóstwo recenzji różnych grup kosmetyków, ja zawsze zaglądam i szukam opinii gdy czegoś potrzebuję zamiast kupować w ciemno
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 10:08   #15
bernikula
mOLDerator

Na prezent dobrze nadają się kosmetyki z Yves Rocher- nie dość, że są porządne, ładnie pachną to zazwyczaj nie uczulają (mnie nie uczulił żaden kosmetyk z tej firmy). Poza tym mają ładne opakowania i według mnie są eleganckie w rozsądnej cenie.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 09:18   #16
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

a mama się maluje? jeśli tak, to możecie się wybrac na zakupy, w rossmanie jest teraz do 19.11 promocja 1+1 gratis na wszystkie kosmetyki do makijażu, ja jestem młodsza od Twojej mamy tylko 2 lata i łakomie spoglądałam na szafę Ireny Eris - może podkład i tusz do rzęs - wyszłoby w granicach 50 - 80 zł, nie wiem jaką kwotą dysponujesz?
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości