![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Miłośniczki Tally Weijl
Zainspirowana wątkami dotyczącymi innych sklepów sieciowych oraz pojedynczymi postami na temat Tally Weijl, które znalazłam buszując po wizażu, postanowiłam założyć nowy wątek
![]() Sama jestem częstym gościem sklepów Tally Weil i tak sobie pomyślałam, że może więcej Wizażanek też je regularnie odwiedza ![]() Zachęcam do dyskusji na temat ubrań tej marki, wyrażania opinii o jakości poszczególnych z nich, pisania o ciekawych nowościach oraz wklejania zdjęć ![]() Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Miłośniczki Tally Weijl
Lubię chodzić do Tally Weijl, ale jedyne, co mnie odstrasza, to ta blacharska muzyka
![]() Ubrania są zróżnicowane - bywają młodzieżowe, 'totally sexy", niektóre z nich nadają się do pracy, inne tylko na dyskotekę. Z tego sklepu mam sukienkę (koszula z krótkim rękawem w kratę doszyta do ołówkowej spódnicy), biały płaszczyk i jeansy rurki. Myślę, że każda znajdzie tam coś dla siebie.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam Tally Weijl- a szczególnie spodnie z tego sklepu. Zawsze idealnie leżą
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja mam sporo bluzeczek z tego sklepu. Można tam kupić ciuszki za parę groszy. Co prawda jakos mnie nie poraza ale mają fajne młodzieżowe wzory. Koleżanka określa te ciuszki: te szmaty ale każdy lubi co innego. Polecam szczególnie Factory na Ursusie. W outlecie można kupić taniej (bluzki nawet za 10 zł). Oczywiście nie zwsze wygrzebie się coś ciekawego ale i tak lubie tam zaglądac.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tak jak jedna z Was pisała, ja również uwielbiam spodnie z tego sklepu, ponieważ świetnie leżą. Jestem dość szczupła i dość nieproporcjonalnie zbudowana, np. mam bardzo szczupłe łydki i dosyć rozbudowane biodra (w stosunku do tych łydek rzecz jasna
![]() ![]() O właśnie! Jeśli chodzi o rozmiarówkę w Tally Weijl, to dużo szczupłych dziewczyn może tam znaleźć coś dla siebie. Choć muszę przyznać (sprawdziłam to już niejednokrotnie na własnej skórze), że rozmiar rozmiarowi niestety jest nierówny. Często więc biorę do przymierzalni 2-3 rzeczy w rozmiarze XS, ponieważ tak naprawdę mogą różnić się od siebie diametralnie. Z Tally Weijl lubię także dopasowane koszule (ostatnio listopad/ grudzien 2009 - styczen 2010 był wysyp cudnych koszul ![]() Jakość niezła, choć guziki przyszywane maszynowo i nawet Pani tam pracująca uprzedzała, że najlepiej je doszyć ręcznie, gdyż szybko się odpruwają. Mam czarny jesienno-wiosenny płaszczyk czarny z guzikami (to samo co w przypadku koszul ![]() Uwielbiam ![]() ![]() Ostatnio bardzo spodobała mi się sukieneczka z falbankami.. rewelacyjna.. niestety dostępna tylko w kolorze czarnym ![]() Wieczorem postaram się dodać jakieś zdjęcia, żeby wątek nabrał więcej kolorów ![]() Zachęcam do udzielania się, jeśli zobaczycie w Tally Weijl coś ciekawego, bądź dowiecie się o nowych dostawach czy promocjach ![]() Edit: dodaje 2 zdjęcia - koszul z Tally Weijl.. niestety tak płasko leżące wyglądają o wiele mniej korzystnie.
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2010-04-08 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek
![]() Ja również bardzo lubię spodnie z TW, ale ostatnio mam wrażenie, że coraz bardziej tandetne się robią ich sukienki itd... I jedynie z TW basics można coś fajnego upolować... A jakie są Wasze wrażenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam z tego sklepu 3 takie bluzeczki, białe rurki, szary luźny sweter, koronkową bokserkę, zwykłą białą bokserkę(która jest niestety tragicznie krzywo uszyta) i 2 takie same topy w różnych kolorach ![]() Ogólnie Tally Weijl to jeden z moich ulubionych sklepów, bo zawsze znajdę tam coś ciekawego tylko rzeczywiście trzeba dobrze poszukać ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A są jakieś przeceny w TW teraz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
a ja mam pytanie czy w Złotych Tarasach w Warszawie sa przeceny? na biżuterię rownież?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Podobno -50%
![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
hej wszystkim. widzę, że każdy tutaj chwali sklep tally weijl, ostatnio też byłam tam na zakupach i kupiłam kilka fajnych rzeczy, w tym torbę, którą jak okazało się nie jest jednak w moim guście. czy wiecie może czy oni przyjmują tam zwroty, albo może któraś z was szuka fajnej torby??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Z tego co pamiętam towar można wymienić w ciągu 14 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja lubie z Tally Weijl paski do spodni - jest to jedyny sklep, w którym je kupuje
![]() Często można kupić też fajną biżu, ostatnio zakupiłam świetny wisiorek lusterko coś a'la ten z h&m'u |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio spodobał mi się też wisiorek z kartą asem i czerwono-czarnymi "kolorami" z kart: pik, kier itd ![]() Ostatnimi moimi łupami z TW padły: czarne zwykłe legginsy i jasno-szary sweterek na zatrzaski ![]() Jestem z niego niesamowicie zadowolona ![]() ![]()
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2010-08-22 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
o ile się nie mylę 79,90..
Ja ich swetry uwielbiam (mam..momencik niech policzę.. samych kardiganów 7 albo 8 już) i są świetne. Może też dlatego, że mają kolory, które mi odpowiadają, no i przede wszystkim odpowiednie ROZMIARY. Pierwsze kardigany, które na mnie brzydko nie wiszą. Mają różne rodzaje: na zwykłe guziki, zatrzaski itd ![]()
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2010-08-22 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakis uraz mam do Tally Wail kupilam tam raz tunike-sweterkowata za 89 zł i po 1 razie sie pokosmacila ale moglabym jeszcze raz zaryzykowac a taki sweterek bardzo by mi sie przydał
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie ten i inne tego typu sweterki noszę do leginnsów ![]() mam jeden sweter z TW, ale z innego materiału.. takiego grubszego i rzeczywiście tamten się skosmacił i mechaci się strasznie. Na szczęście ten szary ma cieńszy materiał. Inne z tego materiału (wynoszone już prawie rok) ciągle wyglądają jak nowe ![]()
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2010-08-22 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Niestety Tally Weijl zostalo wycofane z calej Irlandii ;(
Kiedy jestem w Polsce to zawsze zagladam do tego sklepu ![]() Czasem wieje bazarem i tandeta, ale mozna jednak znalezc fajne rzeczy. Dziwi mnie tylko jedno-ceny TW w Dublinie byly smiesznie male, spodnie za pol-darmo, w PL jednak wcale nie maja AZ tak tanio..no ale to chyba tyczy sie wszystkich sieciowek, Polska rzadzi jesli chodzi o wygorowane ceny ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Niestety od jakiegoś czasu można tylko wymieniać, a szkoda
![]()
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Z tego co mi się wydaję to tak. Tylko :
1) na rzecz w tej samej cenie 2) na droższą przy czym dopłacisz różnicę 3) na tańszą przy czym różnicy Ci nie oddadzą. Można wymienić tylko raz. Więc jak już wybierzesz sobie coś innego, to musisz być tego pewna, bo kolejny raz nie możesz wymienić ![]() Żałuję, że zlikwidowali opcję zwrotów. Teraz kupuję tam rzadziej i się 100 razy zastanawiam zanim na coś wydam pieniądze.
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
a z jakiego jesteś miasta i ile kosztowała ta torba
![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Pytałam, bo niedługo wybieram się na zakupy w tym też do TW , chciałabym sensowny biały kardigan
![]() ![]() Gdybyś była z mojego miasta to nie byłoby problemu, żeby wymienić Twoją torebkę na mój sweter (o ile takowy by był, a cena podobna). Wówczas ja zamiast płacić w kasie, dałabym pieniążki Tobie. No , ale musiałabym być wówczas pewna zakupu.. Niestety nic z tego. Jestem z Krakowa. P.S. Jakoś ostatnio jestem skora do pomocy. Odczuwam ogromną potrzebe niesienia pomocy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio w TW kupilam po przecenie za 50 zl fajne koturny dzinsowe, takie wysokie
![]()
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.