![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ponad 70kg do zrzucenia kto ze mną???
hej dziewczyny.
w piątek 14.03 zaczełam zrzucać moją masakryczną wagę ponad 130kg.z pomocą dietetyka.Jednak chciałabym zeby ktos z podobna waga do mnie dolaczył.razem raźniej. Zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ponad 70kg do zrzucenia kto ze mną???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
nie dziękuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Hej, ja jestem z Tobą
![]() Właśnie od jutra zaczynam diete garściową (wszystko, ale raczej zdrowo, 5 posiłków mieszczacych sie w garści, hmmmm lub dla uproszczenia w zwyklej szklance 250 ml ![]() ![]() Chcialabym schudnac 8 kg, tylko tyle mi wystarczy i bede w siódmym niebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podstawą jest twój wiek, wzrost i aktywność fizyczna.. Jaki bilans kaloryczny ustaliła Ci dietetyczka? Małymi kroczkami i do celu .Pamietaj o tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ile masz wzrostu, otyła jesteś od zawsze czy tak "nagle" Ci się przytyło?
70 kg to dużo, chyba, że jesteś niska i tym samym bardzo otyła. Opowiedz coś więcej o sobie.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja chciałabym zrzucić od 8 do 15 kg. Te 8 to minimum, w 15 wątpię, za bardzo lubię jeść i znam siebie- miewam słomiany zapał. Jednak zależy mi choćby na 8 dla komfortu psychicznego, bo w wielką zmianę w wyglądzie nei wierzę.
Wzięłam się za siebie, sport+ dieta+ wspomagacze, ciekawe... Póki co, pogoda jest fatalna, a moje ulubione formy ruchu to rower i rolki. Do Chodakowskiej czy Mel B nie mam cierpliwości, nudzi mnie to, a na zajęcia z zumby wciąż mi nie po drodze- są w niewygodnych godzinach. Dlatego tym bardziej staram się uważać na jedzenie- dziś zaczęłam nawet liczyć kalorie, odstawiłam słodycze, a raczej zastąpiłam czym innym, np. shake'm allevo czy belvitą. Nie chcę wszystkiego wyeliminować, żeby potem mieć efekt jojo. Jem mniej, rzadziej słodycze, częściej owoce, popijam czerwoną herbatkę... Dołączam do Olka05. Trzymajcie kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mam 22lata, i 168cm wzrostu,a problemy z wagą mam od dziecka.Pierwszym moim problemem jest to że uwielbiam słodycze i mogłabym je jeść bez przerwy;/a do takiej wagi to doszłam po ciąży,ale wkońcu sie zmobilizowałam i zdecydowałam na wizyte u dietetyczki.Narazie czekam na wyniki krwi,które kazała mi zrobić i dopiero ustali mi dietę.Narazie przedstawiła mi co jeść i jak najlepiej że dużo wody pić itd i najlepiej dołączyć jakąś aktywność fizyczną.No to dołączyłam codziennie od soboty jeżdżę godzinkę na rowerku stacjonarnym,jem 5posiłków dziennie ,praktycznie całkowicie wyeliminowałam tłuszcz,białe pieczywo,i oczywiście słodycze.To dopiero mineło 5dni,ale mam nadzieję że tym razem wytrwam z pomocą dietetyka,ponieważ tyle diet zaczynałam sama już i zazwyczaj kończyło sie to tym że kończyłam góra po miesiącu a kilogramy wracały i to z nawiązką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
czesc Dziewczyny
Ja nie mam duzo do zrzucenia bo okolo 8 kg ale juz po 2 kg zazwyczaj odpuszczam no i sie tak zbiera bo po kazdym odchudzaniu (zazwyczaj tygodniowym) dochodzi zrzucona waga +1 kg. Dlatego naprawde OGROMNY SZACUN dla Was dziewczyny za kazdy zrzucony kilogram!! Ja zaczynam od jutra, mam nadzieje ze wspomozecie mnie dobrym slowem, szczegolnie po tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ! trzymam za Was mocno kciuki ! Walczcie o swoje zdrowie, bo o nie tutaj chodzi przy otylosci. Niech slodycze i inne lakocie wam go nie zabiora !
![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rezygnacja z tłuszczów nie jest dobrą decyzją. Trzymam za Ciebie kciuki, żebyś tym razem Ci się udało. Musisz uzbroić się w cierpliwość, bo po wielu "przeszłych" dietach metabolizm nie jest już tak dobry. Wyznacz sobie najpierw realne cele - pozbyć się, powiedzmy, 30 kg, dojść do setki na wadze. Potem będziesz wyznaczać kolejne, 90, 80, 70 kg. Jesteś mam nadzieję świadoma, że po zrzuceniu 70 kg zostanie Ci sporo luźnej skóry, która może się nie wchłonąć w takiej ilości? Po 30-40 kg skóra jeszcze będzie w dobrym stanie, jesteś młoda, ale 70 to już jest naprawdę dużo.
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Hej Olu
![]() Zaczynalam od 110kg. Udalo mi sie zrzucic 25 ale niestety znowu przytylam. teraz mam 92.5. Wiem ze waga wrocila przez leki i teraz musze to zrzucic. Teraz spinam :dupa: i walcze dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny za dobre słowo,również trzymam za Was kciuki
![]() zdaje sobie z tego wszystkiego sprawe,wiem że nie bedzie to napewno proste. Narazie stawiam sobie cel dojść do 12z przodu,potem do 11 i tak dalej...postępuję zgodnie ze wskazówkami dietetyczki,chciałam zacząć biegać ale wiem że właśnie bieganie przy mojej wadze strasznie dodatkowo obciązy stawy dlatego na początek wybrałam rowerek.Także zdaje sobie sprawe jeśli chodzi o skórę,ale uwierzcie przy mojej wadze wole miec troche obwisłej skóry i nad tym pracować niż ważyć tyle,i iść do sklepu i wychodzić ze łzami w oczach bo nic na mnie nie pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Oj kochana jeszcze wiele przed Toba zeby biegac. Do tego trzeba dosyc dlugiej drogi zeby sobie kolan ani stawow nie uszkodzic.
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co zaoferowal Ci dietetyk? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obwisła skóra to nie jest koniec świata, lepsze to niż otyłość ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tłuszczy - przecież tłuszcze roślinne i zwierzęce nie są głównym powodem tycia czy przybierania w tkankę tłuszczową? Główny powód to węglowodany, których również całkowicie z diety nie można wyeliminować, ale można zastąpić te 'złe' jak słodycze, biały cukier, biały ryż, makarony z białej mąki, wafle ryżowe(!) na te 'lepsze' czyli mniej przetworzone; brązowy cukier (a najlepiej w ogóle cukru pozbyć się z diety, mi się udało w pół roku, nie słodzę nawet kawy.), brązowy ryż, pełnoziarniste chlebki i makarony. Oczywiście nie są to determinanty do schudnięcia, ale lepiej jest zastąpić wysoko przetworzoną żywność na coś bardziej odżywczego, skoro już węgle musimy jeść dla energii ![]() Proponuję też zwrócić większą uwagę na białko w postaci ryb, drobiu, nabiału. Zamiast kromki chleba na śniadanko zjeść owsiankę, kaszę mannę. Przyjmować sporo błonnika. Jeśli lubisz podjadać wieczorami to proponuję białkowe kolacje - 2h przed snem ostatni taki posiłek np. serek wiejski z malutką kromką chlebka pełnoziarnistego, albo delikatna sałatka z tuńczyka bez majonezu itp. Organizm przed spaniem nie potrzebuje energii z węgli, a za to pozbędziesz się uczucia głodu ![]() 2 lata temu schudłam 24kg w 10 miesięcy trwając przy samej diecie, przyznam szczerze, gdyż zdrowie nie pozwalało mi na ćwiczenia,ale byłam niezadowolona z kondycji w jakiej było moje ciało. Teraz już łączę dietę z ćwiczeniami i efekty są o wiele lepsze ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=737897 Powodzenia!
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Tak jak pisałam wcześniej mój dietetyk czeka na moje wyniki.A póki co proponowala abym zupełnie odstawiła słodycze,smażone mięso,cukier,zalecała jeść dużo warzyw owoców,ryb,miesa drobiowego ciemne albo cjhrupkie pieczywo.
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- z tego co wiem,co do 15min ćwiczeń to organizm przez pierwsze 20 minut spala spożyty posiłek,dopiero potem tkanke tłuszczową. ![]() a ta godzinka na rowerku nie jest dla mnie jakims wielkim wyzwaniem,niestety na wiecej nie moge sobie pozwolic bo nie mam kiedy;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zanawiam HH i pas neoprenowy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
No to jedzie do mnie HH i moze skakanka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
U mnei to wielkie hula-hop z niby wypustkami się zupelnie nie sprawdziło. Nie dośc że już po pierwszym obronie dwie z wypustek wcisnęły się do środka, to jeszcze cholernie to boli, a nic nie spala ani nie pobudza :/ Za to skakanka to super pomysł
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jak z wszystkim na jednych dziala a na innych nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastawiasz się na bóg wie jakie spalanie tłuszczu poprzez ćwiczenia, a najpierw powinna skupić się na rozruszaniu ciała bez jego uszkodzenia. Także jak pisałam - lepsze będzie po troszku, ale częściej, a nie na maxa raz w tygodniu. Chociaż, jak już też pisałam, przy takiej wadze kilogramy będą spadać bez wspomagania ćwiczeniami. Mówię z własnego doświadczenia. U Ciebie może troszkę gorzej, bo już diety przeszłaś i metabolizm może nie być całkowicie sprawny jak u osoby, która się nimi nie katowała, ale jednak i tak będzie szło lepiej niż u osoby, która chce schudnąć 6 kg do niedowagi ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Już sama niewiem co o tym wszystkim myśleć mam... Chciałabym zrzucić te kilogramy jak najprędzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Nie da sie szybko i od razu tez tak chcialam i efektem bylo jo-jo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.