|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Siakis taki jesienny...
No dobra - zaczne od tlumaczenia sie
Makijaz taki w zasadzie... jak zwykle mi sie srednio podoba Chodzi mi tu bardziej o ten roz - czy ja go w miare dobrze nakladam. Cos nie moge dojsc do porzadku z ta buzia :/ Tuz przy skroniach wylazlo mi cos pomaranczowego na foto - nalozylam tam odrobinke rozu (ciemniejszego )a on wyglada jak wyglada na tych zdjeciach - naprawde nie bylo tego widac bo ogladalam sie wczesniej w lusterku:/ Raz tam jest raz go nie ma - moj aparat chyba swiruje :P To tyle odnosnie tego co sama zauwazylam ![]() Twarz: -podklad biotherm sense matte -korektor maybelline everfresh -roz joko ( nie mam jeszcze tego zachwalanego przez Femme ale postaram sie nabyc w najblizszym czasie ) -maka jako standard ![]() Oczy: -cien IB nr 2 ( roz polyskujacy na zloto ) -cien APC nr 12 ( stare zloto ) -brazowa kredka Inglot Usta: -blyszczyk Clarins |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Siakis taki jesienny...
Oczka mi się podobają straszliwie, świetne połączenie kolorów - cudnie, co do różu, ja bym go nałożyłam niżej i bardziej na środek policzków, bo tak skośnie to mimo wszystko wydłuża twarz...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze co zwraca uwagę to taka harmonia między kolorami, wzajemne dopełnianie się oczu, barwy firanek i bluzki
Masz taką niebieściutką tęczówkę. Jeśli chodzi o modelowanie twarzy według mnie poradziłaś sobie na piątkę.A mogę zapytać jakiego różu Joko używasz,bo dzisiaj kupiłam sobie taki dwukolorowy, pierwsze wrażenie pozytywne, tylko nie wiem jak z trwałością. I który róż to ten zachwalany przez Femme?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Oooo, tutaj na zbliżeniach mogę jeszcze bardziej docenić to w jaki sposób pomalowałaś powieki. Śliczne rzęski
|
|
|
|
|
#6 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
piękne oczy-cienie ładnie zestawione i nałożone.Róż tez, choć mógłby być bardziej poziomo.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Ech - rzęsy masz przepiękne - ja też takie chce!!!!!!!
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ojej juz odpowiedzi
Alraune a ja sie tak staralam dac to w poziomie ...chlip... jestem zdaje sie do niczego z tym modelowaniem :[ Ona Uzywam joko virtual tego wlasnie dosc popularnego - mam nr 3. Ale nie wiem czy trafilam z kolorem - wydaje mi sie troche za ciemny. Femme polecila dla mnie roz bourjois ze zlotymi drobinkami Musze go poszukac i sprobowac |
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Też mam ten Joko Virtual.Ale numerek 01. Jeden odcień delikatny, lekko brudny pudrowy róż, drugi intensywniejszy. Tylko zastanawiam się ile czasu wytrzyma opakowanie
ciężko otwiera się i z Joko wszystkie cienie mają połamane pudełeczka.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz- chyba, że to wina światła- , w każdym razie mi nawet nie chodzi o poziom, a raczej o to, zeby róz był blizej srodka.... A z tym nakładanie to nie przesadzaj, każdy keidyś zaczynał - i w sumie stwierdzam, ze nakładanie różu to w sumie chyba jeszcze większy problem niż robienie kresek eyelinerem, bo tu oprócz tego, zeby nalozyć równo trzeba wyczaić gdzie. wiesz co - generalnie sama zauważysz kiedy wyjdzie Ci nalozenie rózu najlepiej - po prostu twarz automatycznie wygląda inaczej... Takze może popróbuj trocę z samym rózem...
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Ona ja nie mam innych rzeczy joko, ale pudeleczko otwiera sie calkiem sympatycznie?
Moze trafilam na jakies lepsze albo co ![]() Alraune nio ja wiem - tylko ze ja strasznie niecierpliwa jestem i juz bym chciala wszystko umiec Ale fakty sa takie ze oko maluje od drugiej klasy szkoly sredniej, a rozem zaczynam sie bawic od paru dni Bede cwiczyc - kiedys napewno mi wyjdzie )Dziekuje za rady |
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Parę dni? I Ty narzekasz? Wstydz się
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
April Ty jesteś taka śliczna, że moge się gapić na Twoje zdjęcia godzinami! Nie to, że jestem jakaś "zboczona"
, ale masz taką urodę, ze nie moge sie napatrzeć![]() Makijaż bardzo mi się podoba, ładnie połączone kolory, technika super, no i ta uroda...
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
troche sie pobawiłam- w sumie jest nieco przerysowany ten róż - ale ja mniej wiecej tak widzę róż u Ciebie - choć jeszcze to nie jest to, bo w końcy pracuję tylko na zdjeciu.
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Ona ... no ja taka stara narzekara jestem
Baby Cake no wiesz co... sie zarumienilam ze juz mi nawet roz nie potrzebny Alraune dziekuje |
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
April
Twoje oczy sa niesamowite w tym makijazu!!! Tak pieknie nalozylas cien, tak super symetrycznie do szpica ze az nie moge wyjsc z podziwu i pozytywnej zazdrosci. Polaczenie kolorow super, niezwykle zaskakujace ale swietne!!!Ja mam nawet te cienie obok siebie w pudelku ale nigdy bym nie pomyslala ze to tak fajnie bedzie pasowac ![]() Na rozu sie nie znam i sama nie wiem gdzie ma byc. Generalnie wygladasz super!!! |
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
April, pięknie wygladasz w tych jesienno - zielonych barwach. Wydaje mi się, że róż wcale nie za ciemny, ładnie wygląda przy twojej karnacji... Co do nałożenia , to też bym chyba dała go bardziej poziomo. Trzeba zrobić kilka kombinacji i sama zobaczysz, jaka jest dla Ciebie najlepsza
... Wklejaj zdjęcia, sama jestem ciekawa efektu na twojej ślicznej buzi .Zakochałam się w tym zielonym kolorku. Boski ! Ostatnio mam fazę na zielone . Zestawienie z różowym cieniem też ciekawe...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Na większą i mocniej wycieniować - najintensywniej zaraz pod kością policzkową i później rozprowadzic we wszystkich kierunkach i żeby było trochę mniej w kierunku skroni a więcej w kierunku nosa.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Ha! Właśnie doczytałam że to stare złoto - ten cień
. Może tylko u mnie na monitorze wpada w taki zielono - buro - połyskujący kolorek? A może przez to zestawienie z Twoim intensywnym kolorem tęczówek... Hmmm... I tak mi sie bardzo podoba.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje Gosiu
On jest taki zielono buro przycmiony ))) Faktycznie jak stare zloto - zasniedziale ale przebija zloty poblask ![]() Tanzanit - to sproboj Ib i Apc ladnie sie ze soba lacza Nawet nie musialam duzo rozcierac W ogole tyle komplementow dostalam ze chyba za chwie sie napusze i bede lazic jak paw :PAle i tak dziekuje To tylko zacheca do dalszych eksperymentow |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Ojejku jejku ale ślicznie
Oczka bombowe, te rzęsy i wogóle Dla mnie tak "na oko" za mocny ten róż ale i tak świetnie
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
fajny, delikatny makijaż. Podobają mi się kolorki.
A z innej beczki
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Bardo ładny makijaż. Wygladasz fajnie i dobrze sobie wymysliłaś z tymi kolorami.
Róż także w porządku, nałożony delikatnie i odpowiednio. A nie tak jak ja raz nawaliłam sobie terrakoty na policzki jak wariatka. BYłam cała brazowo-pomarańczowa. Trochę widac ten pomarańcz przy skroniach i wygląda to tak, jabyś nie rozsmarowała fluidu. ![]() Myslę, że nieźle CI to wyszło Aprilku.
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
Froggie
Kroofka ![]() Pomadko Dzieki za pocieszenie Ja tak czasami nawalalam pudru brazujacego - na szczescie to bylo lato i dodatkowo mialam rozpuszczone wlosy wiec jakos przeszlo Ten pomarancz to jakas strasznie dziwna sprawa - podklad wklepalam gabeczka, i nic nie bylo widac w lusterku - dopiero na zdjeciach i to tez nie wszystkich. Tu na jednym tez nie ma... Mam chyba duchy w domu i mi psoca
|
|
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
April - nie
Oczka maja pikne kolory... Poza tym dodam, ze masz przewspanialy profil - bardzo mi sie podoba, taki dostojny. Roz - moze sprobujesz go nakladac od bardzo malutkiej leciutkiej warstwy i w ten sposob korygowac jego "obszar" na policzku...? A powiedz jak go nakladalas? Calym pedzelkiem? Tj. cala plaszczyzna pedzla? Moze sprobuj chwycic pedzel przy jego koncu, splaszczyc go palcami i takim splaszczonym namalowac pozioma linie najpierw?
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
April - rewelacja!
Naprawde pieknie pomalowalas oczy Makijaz idealnie pasuje do bluzki ![]() I te rzęsy, godne pozazdroszczenia
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio maziam sie różem ruchami pionowymi - czyli tylko delikatnie pac-pac czubkiem po policzku (zmieniłam skośny pędzel na okrągły) wtedy nie ma prawa pojawić sie żadna smuga i nakłada się bardzo cieniutką warstwą.
Aha - Aprill - bo w sumie to co do nakładania rózu są 2 szkoły - ta, która traktoje róż na równi z pudrem brązującym jak "modelator-wyszczuplator" twarzy i wtedfy róż jest kładziony po bokach od skroni i druga, która traktuje róż jako odrębny kosmetyki i jako sztuczną wersję rumieńców - wtedy róz nakłada się tam, gdzie zazwyczaj pojawiają się rumieńce, czyli bliżej środka twarzy i często na mostek (czyli tam gdzie kończy się kość a zaczyna chrzątka) nosa - ja wolę to drugie....
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
oczy masz pieknie zrobione
o rozu sie nie wypowiadam bo sie na tym kompletnie nie znam, na moje amatorskie oko to wszystko jest w porzadku
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
Femme
)) Bo ja z arystokratow Dobczyckich sie wywodze poniekad ale moja pra pra prababka popelnila mezalians i teraz musze oszczedzac bo majatku nie posiadlam :P Roz nakladalam calym pedzlem - on jest taki juz troche splaszczony w zasadzie i wlasnie przeciagnelam jedna linie ( mnie zdawalo ze poziomo... ) a potem ja troche rozsmarowalam zeby byla rozmyta bardziej. Dzisiaj znow przystapie do proby ![]() Iness dziekuje Przyznam ze ta bluzke specjalnie wlozylam bo faktycznie pasowala ![]() Alraune - o tym nosku to nie slyszalam... Ile ja sie tu rzeczy dowiem ![]() Anestetko dziekuje
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiec tez mam w jakiejs tam linii (po mamie) troche burzuja. (Nie myslic z Bourjois, hehe). Moja mama ma wlasnie sliczny prosty nosek, ale ja niestety mojego nochala po tacie odziedziczylam, z chlopow panszczyznianych sie wywodzacego, rehehehe... Z tymi dwoma szkolami rozu to fakt - no wlasnie - takie matowe, bez drobinek - do modelowania, wyszczuplania, a takie brzoskwinki swietliste na szczyt polokow - do radosnego rumienca nadania.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

Makijaz taki w zasadzie... jak zwykle mi sie srednio podoba 

flejksy

) a potem ja troche rozsmarowalam zeby byla rozmyta bardziej. Dzisiaj znow przystapie do proby