|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Depilacja miejsc łonowych
Witam
![]() Piszę, ponieważ może udzielicie mi dobrych rad. Mam niby mały problem, który niestety sprawia dość spory ból. Konkretnie chodzi mi o depilacje miejsc łonowych. Zawsze się tam depilowałam całkowicie. Zarówno maszynką, jak i woskiem ( wosk u profesjonalnej kosmetyczki, nie bawiłam sie tym sama ![]() Teraz golę sie maszynką. Od ok. 3 miesiecy strasznie wrastają mi się włosy. Kończy się to okropnymi, bolącymi krostami i zaczerwieniami. Juz nie mogę tego znieść. Nie mam pojecia co mam robić. Zawsze nawilżałam te miejsca odpowiednimi balsamami. Moze macie jakies rady/sposoby ? ![]() Od dłuższego czasu myślę o stałej depilacji laserem. Robiła to juz któras z Was? Pozdrawiam i z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Depilacja miejsc łonowych
robiłam laserem na maszynie LightSheer, to ważna informacja bo czasem gabinety reklamują wykonywanie przez siebie epilacji laserem a okazuje się że jest to IPL czyli światło. Moje doświadczenia? Boli jak cholera, byłam na 6 zabiegach w odstępach ok 7-tygodniowych. Efekty super, zostało mi dosłownie 5 włosków, które golę maszynką. Nie mam podrażnień, skóra jest gładka, jasna, idealna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj stosować kremy do depilacji, ja po nich nigdy nie miałam żadnych podrażnień.
A jak musisz już maszynką to zawsze stosuj nowe nożyki, rób to podczas ciepłego prysznicu i z pianką do golenia lub odżywką do włosów zamiast pianki, kiedyś przeczytałam o takim patencie i sama spróbowałam. Po depilacji posmaruj się kremem lub balsamem. Choć w sytuacji gdy masz już takie podrażnienia mimo wszystko dałabym odpocząć skórze od maszynki i przynajmniej przez najbliższy czas przerzucić się na krem do depilacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Kremy do depilacji juz kiedyś próbowałam i nie jestem z nich zadowolona :/
Zawsze golę sie pod prysznicem , nowiutką maszynką, ale to nic nie zmieni, ze odrastające włosy strasznie sie wrastaja. To tak jakby one nie rosły w pionie, tylko w poziomie... ![]() Juz bardzo długo myślałam o tym laserze. Ma ktoś jakieś sprawdzone miejsce we Wrocławiu ? ![]() ina_nova, gdzie robiłąs te zabiegi i ile kosztował mniej wiecej jeden ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Oprócz świeżej maszynki dobrze jest jeszcze odkazić depilowane miejsca- ja np. przelewam jakiś płyn na bazie alkoholu (np płyn Vitana Acne) do buteleczki z atomizerem i psikam (stosuję takze na nogi). Potem nawilżam, np kremem Pilarix (krem mocznikowy, polecany na wrastajace włoski). Obejrzyj np tp: http://youtu.be/Yk2RteGOtrw
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.