który pierścionek wybrać - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 11:48   #1
z zapytaniem
Przyczajenie

Question

który pierścionek wybrać

Witam..chciałbym nie znacznie się poradzić z wyborem pierścionka zaręczynowego,mianowicie który byście bardziej polecali,jak dla mnie ten od Węca wygląda delikatniejszy ale czy nie za bardzo,może ktoś spotkał się z nimi w rzeczywistości bo na zdjęciach to wiadomo..z góry dzięki za odpowiedzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg numer jeden.jpg (18,2 KB, 302 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dwa.jpg (54,8 KB, 229 załadowań)
z zapytaniem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 11:53   #2
Casssssie
Rozeznanie

Dot.: który pierścionek wybrać

Witaj Ja osobiście wybrałabym ten 1. Jest skromniejszy i może dlatego, ale są one tak podobne, że nie dostrzeżesz wielkiej różnicy Zależy jak się ubierasz i czy lubisz błyskotki Jeśli lubisz świecidełka (dużą ilość) to weź ten 2 .
Przy okazji bardzo ładne
Casssssie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 11:56   #3
malamyszka20
Zadomowienie

1
malamyszka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 12:02   #4
magnusia
Zakorzenienie

nie w moim typie ale jakbym miała wybierać to pierwszy. Drugi jest taki "przytłaczający" i "ciężki"
Stary 2014-05-28, 12:07   #5
pati0090
Zakorzenienie

1

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 12:15   #6
Dotka90
Zakorzenienie

Mnie się bardziej 2 podoba, jesli miałabym wybierać.

Aczkolwiek generalnie dla mnie żaden, bo bardzo nie podobają mi się pierścionki z 'serduszkowym' kamieniem, dla mnie są troche infantylne
O ile jeszcze nosiłabym go mając lat 20, o tyle mając lat 40 już jakoś nie bardzo.
Wolę stawiać na elegancję, która jest zawsze w modzie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 12:21   #7
Ammia
Zadomowienie

Jeśli musiałabym wybrać z tych dwóch to pierwszy, aczkolwiek niebieski kamień i serduszko do mnie nie przemawiają. Jak napisała moja poprzedniczka nieco infantylny. Ale jeśli tobie się podobają to ok.
Stary 2014-05-28, 12:29   #8
agnieszka_2612
Zakorzenienie

1 - skromniejszy

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 12:38   #9
z zapytaniem
Przyczajenie

he dzięki,ale pierścionek nie ma się podobać mnie tylko dziewczynie,dwa dziewczyna lubi niebieski wiec musiałem iść tym śladem,wiadomo że każdemu podoba się co innego bo ma inny gust,co do wzoru może nie typowy ale ma to być pierścionek zaręczynowy wiec chciałbym żeby był inny niż te wszystkie w galeriach czy wyjątkowy tylko dla tego ze ma nazwę apart,dwa będzie noszony przez jakiś czas,później zastąpi go obrączka(mam nadzieje) wiec wątpię że takowe pierścionki ktoś nosi całe życie,również nie widzę tego żeby moja dziewczyna,zona nosiła go w wieku 40 kat..chodzi mi bardziej czy pasuje na ten moment na ta chwile która będzie dość ważna..ale dziękuję za każdą odpowiedz.pozdrawiam
Stary 2014-05-28, 12:41   #10
activelifestyle
Rozeznanie

Ja bym wybrała nr 1

P.S. Niektóre kobiety noszą pierścionek przez całe życie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 12:43   #11
joasia-a
Zakorzenienie

Jeśli miałabym wybierać to 1 aczkolwiek też bym wybrała inny kształt kamienia

I Szanowny kolego, nie wiem jak inne koleżanki, ale ja zamierzam nosić cały czas ten pierścionek, swojego nie ściągam prawie nigdy (jedynie jak ciasto muszę ręcznie wyrobić)- obrączka się pojawia- pierścionek idzie na inny palec/rękę bądź zostaje na tym samym palcu a obrączka jest do niego dopasowywana ja np sama od dawna mówiłam że ja chcę nosić pierścionek zaręczynowy na środkowym palcu i taki rozmiar też dopasowałam gdy zostałam o to poproszona więc ja będę nosić obrączkę na serdecznym a obok, na środkowym pierścionek, z zamiarem na całe życie
Wystarczy się "rozejrzeć" w tym temacie

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2014-05-28 o 12:56
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 12:53   #12
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez z zapytaniem Pokaż wiadomość
he dzięki,ale pierścionek nie ma się podobać mnie tylko dziewczynie,dwa dziewczyna lubi niebieski wiec musiałem iść tym śladem,wiadomo że każdemu podoba się co innego bo ma inny gust,co do wzoru może nie typowy ale ma to być pierścionek zaręczynowy wiec chciałbym żeby był inny niż te wszystkie w galeriach czy wyjątkowy tylko dla tego ze ma nazwę apart,dwa będzie noszony przez jakiś czas,później zastąpi go obrączka(mam nadzieje) wiec wątpię że takowe pierścionki ktoś nosi całe życie,również nie widzę tego żeby moja dziewczyna,zona nosiła go w wieku 40 kat..chodzi mi bardziej czy pasuje na ten moment na ta chwile która będzie dość ważna..ale dziękuję za każdą odpowiedz.pozdrawiam
Pewnie
Ma się przyszłej narzeczonej podobać Jeśli ona w takich gustuje to oczywiście nie ma co brać innego. Powodzenia podczas oświadczyn!

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 13:03   #13
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Witam..chciałbym nie znacznie się poradzić z wyborem pierścionka zaręczynowego,mianowicie który byście bardziej polecali,jak dla mnie ten od Węca wygląda delikatniejszy ale czy nie za bardzo,może ktoś spotkał się z nimi w rzeczywistości bo na zdjęciach to wiadomo..z góry dzięki za odpowiedzi
obydwa w moim guście
na zdjęciach to tak wygląda ale w rzeczywistości na pewno nie jest taki duży i przytłaczający stawiam na 2
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 13:16   #14
201604261006
Konto usunięte

2 jest piękny
On zapewne na duży wygląda tylko na zdjęciach, mój na zdjęciach tez wygląda na ogromny a jest delikatny
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 13:27   #15
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
będzie noszony przez jakiś czas,później zastąpi go obrączka(mam nadzieje) wiec wątpię że takowe pierścionki ktoś nosi całe życie,również nie widzę tego żeby moja dziewczyna,zona nosiła go w wieku 40 kat..
Ja będę nosić pierścionek zawsze
Po ślubie przekładam go na lewą rękę. Wiele panien młodych nosi 2 w 1 - na jednym palcu pierścionek i obrączkę
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 14:10   #16
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Po ślubie przekładam go na lewą rękę. Wiele panien młodych nosi 2 w 1 - na jednym palcu pierścionek i obrączkę
Popieram i wiem, że mnóstwo dziewczyn tak robi. Troszkę nieobeznany jesteś autorze w temacie Ja swój zaręczynowy zamierzam nosić do upadłego, pod niego dobierana była obrączka żeby pasowały do siebie. Aczkolwiek jakbym dostała zaręczynowy z serduszkiem, to chyba faktycznie z ciężkim sercem odłożyłabym go w pewnym wieku do szuflady.

A z podanych propozycji 1. - jest delikatniejszy, ten drugi wydaje się przyciężkawy jakiś.
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 14:25   #17
ewcia1368
Zadomowienie

ja mam pierścionek z pierwszego zdjęcia tylko że z "srebrnym" sercem, jest prześliczny i uwazam że mój narzeczony idelanie trafił w gust może dla jednych jest infantylny ale jak dla mnie jest najpiększniejszy
ps: ten kamień to topaz i często go trzeba czyścić niestety, ale pocieszające jest to, ze można to robić samemu w domu.
ewcia1368 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 15:25   #18
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

obydwa pierścionki moim zdaniem są trochę tandetne, ale gdybym musiała wybrać, to wolałabym 1. Piszesz, że dziewczyna lubi kolor niebieski. Jest mnóstwo dużo "lżejszych" i mniej przytłaczających pierścionków z niebieskim oczkiem.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 15:45   #19
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Od biedy ten pierwszy. Ale jest cała masa ładniejszych pierścionków z niebieskim oczkiem

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 16:24   #20
smerfetk_a
Żona Gargamel

2, niby na zdjęciu cięższy ale myślę że na żywo nie będzie taki a ma ładne boki

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 17:11   #21
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja również po ślubie będę nosić pierścionek ba palcu obok obrączki

Stary 2014-05-28, 17:24   #22
pffe
BAN stały

ani jeden ani drugi. pierścionki jak dla dziewczynki, kiczowate.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 17:31   #23
eibhlin87
Zakorzenienie

Zdecydowanie ładniejszy ten drugi. Ale jak już niektóre dziewczyny pisały, są dużo ładniejsze pierścionki z niebieskim kamieniem. Serduszko rzeczywiście kojarzy się raczej z bardzo młodymi dziewczynami, ja bym nie chciała dostać takiego pierścionka

z drugiej strony czasami facet lepiej zna wybrankę,mnie tż wybrał pierścionek inny niż chciałam, na zaręczyny dostałam taki jak chciałam, a ten który on mi wybrał dostałam na inną okazję i co, teraz noszę właściwie tylko ten co on mi wybrał a ten co ja sobie wymarzyłam zakładam raz na miesiąc
Stary 2014-05-28, 17:46   #24
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

zgadzam się z dziewczynami. jest dużo pierścionków z niebieskim kamieniem. poszukaj czegoś ponadczasowego, klasycznego. pierścionek zaręczynowy towarzyszy większości kobiet całe życie. a serduszko może sprawić, że po jakimś czasie wyląduje na dnie kuferka na biżuterię.

przykładowe, klasyczne pierścionki (sama z chęcią bym taki nosiła)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 371.jpg (8,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0e_500x640.jpg (18,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4254990399.jpg (13,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images (1).jpg (8,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (8,9 KB, 23 załadowań)

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 20:32   #25
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

1 moze tez dlatego ze mam z Weca i sobie chwale co prawda noszze 3 miesiace ale jest okejka

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
kazda mowi ze całe życie a dwa dla mnie serduszko to tez przesada... dobrze wie ze ją kochasz z samego faktu zareczyn juz wszystko dookoła nie musi byc w serduszka..
i póki nie masz super dzianej laski to kobiety które sie troche znaja i odróżnia byle swiecidełko z H&M od diamentów beda wiedziały, nawet jak bedzie standardowe okrągłe/owalne oczko, że to diament i nie jest zwykły:P a już w ogole jak jest z żółtego złota

a dodatkowo wydaje mi sie ze jak juz sie wybiera oryginalny kolor to powinno sie zastosowac prosty wzór..
i odwrotnie: chcesz serduszko ok ale niech bedzie po prostu brylant/diament

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

http://www.wec.com.pl/product-pol-11...i-LP-88ZB.html

ja dostałam taki.. z białego złota i rubinem i sie zgodziłam
mozesz próbowac hihhihi

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2014-05-28 o 20:30
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 21:06   #26
JegoKrolewna
Zadomowienie

który pierścionek wybrać

Zgadzam się z dziewczynami, ja swojego tez nie sciagam z palca i nawet jak będzie obrączka to po prostu dołączy do pierścionka pierścionek ma zbyt wielką wartość sentymentalną żeby go "rzucić" w kąt.

Jeśli mialabym wybierać z tych dwóch to pierwszy, ale polecam tak jak dziewczyny pójść bardziej w klasykę. Ja dostałam tez z błękitnym kamieniem- topazem i muszę powiedzieć ze w wygląda pięknie ten kamień

To moj <3

Edytowane przez JegoKrolewna
Czas edycji: 2014-05-28 o 21:09
JegoKrolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 21:34   #27
z zapytaniem
Przyczajenie

Troszkę nieobeznany jesteś autorze w temacie

no fakt może i nie w temacie bo nie oświadczam się raz w roku(choć raz już nie wyszło) i nie bylem jeszcze żonaty wiec nie bardzo wiem jak kobiety noszą go po ślubie a przejrzeć cale Google to tez trzeba mieć czas sam sobie się dziwie ze założyłem wątek na tego typu forum ale jak bym spytał z kolei jej koleżanek czy swoich to wiadomo ze by się wydało... wiadomo też że dla jednych będzie tandetny dla innych dziecinny dla innych w sam raz,o gustach się nie dyskutuje dla tego tez nie pytam czy się komuś podoba tylko który ewentualnie wybrać może i są jakieś ładniejsze,tańsze bądź droższe ja niestety mam już mało czasu na szukanie a z tysięcy stron które przejrzałem nawet z niebieskimi oczkami nie wiem dla czego no ale te jakoś przykuły uwagę(każdy ma coś z dziecka wiec może temu ) a raczej ten pierwszy zarówno pod względem wyglądu jak i opinii o jubilerze jak i ich wykonaniach bo nie ukrywam ze jak mam wydać prawie cala swoja wypłatę na pierścionek to chciałbym żeby jakoś był wykonany (choć znowu z kolei jedni powiedzą ze za taka cenę to nie licz na wykonanie,sorry ale wyżej nie podskoczę w banku niestety nie robię ) dwa wiem ze jak bym jej nawet z wesołego miasteczka przyniósł to by się ucieszyła bo dla niej się nie liczy za ile i jaki ważne ze ode mnie i od serca dobra późno już,zaczynam głupoty pisać jeszcze raz dzięki za każda opinie dobra zła i w ogóle.. teraz wiem przynajmniej ze topaz trzeba czyścic co 3 miesiące

No jeszcze ten niżej wchodził by w grę ale nie wiem czy finansowo podołam he
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jeden.jpg (14,1 KB, 66 załadowań)
Stary 2014-05-28, 21:44   #28
pati0090
Zakorzenienie

Sama mam niebieski szafir w pierścionku i wcale nie jest to serce a wygląda super

Stary 2014-05-28, 21:46   #29
JegoKrolewna
Zadomowienie

Ja bym obstawiala ten co teraz wrzuciles
Topaz czy nie topaz, każdy pierścionek wymaga czyszczenia, mydło, detergenty i inne pozostawiają osad, który trzeba usuwać. Ja swój po prostu czasem przetre pod ciepłą woda miękką szczoteczki do zębów i jest git
Stary 2014-05-28, 21:54   #30
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Autorze, wiem, że apart Cię nie interesuje, ale może rzuć okiem na TEN (choć delikatnie wpada w fiolet), TEN i TEN pierścionek. Albo wybierz się do lokalnego jubilera, czy może zrobić pierścionek na wzór

ps. jako żona od jakiegoś czasu powiem Ci, że nie przyszło by mi do głowy zdjęcie zaręczynowego pierścionka. Dobrze by było, gdybyś popatrzył tez na jego funkcjonalność, o ile o czymś takim może być w ogóle mowa. Serduszka kamienie, w Twoich propozycjach są mocno wystające, co może znacznie utrudnić na przykład zdejmowanie swetra. Mój wystaje bardzo malutko a nitek już tyle pozaciągałam nim, że nie zliczę. No i szkoda, gdyby przez takie przypadki obluzował się kamień, co może się wydarzyć.

i jeszcze- ten, , ten
i ten.
Ich ceny nie sa kosmiczne,a pierścionki zaliczają się do bezpiecznej klasyki, która w przyszłości może narzeczonej odpowiadać dużo bardziej

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2014-05-28 o 21:59
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości