|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Jaką wybrać reklamę? - która najbardziej się wam podoba?
Hej, chcę przygotować projekt reklamy, chcę wzorować się na jednej z poniższych. Dlatego pytanie - którą wybrałybyście? Która kierunek podoba wam się najbardziej, a który najmniej? Np. mi najbardziej podoba się 6.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Jaką wybrać reklamę? - która najbardziej się wam podoba?
Reklamę należy dostosować do produktu który reklamujesz, bez tego nie można tak po prostu wybrać co się bardziej podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
I do produktu i do projektowanego odbiorcy. Na oko to chyba nie przemyślałaś tematu
![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Copyraptor
|
Cytat:
No bo reklamy społeczne są często ciekawe/poruszające, reklamy produktowe - wiadomo, szału nigdy nie będzie, bo one mają zaprezentować produkt, a w końcu jak można super-szałowo i ciekawie pokazać zupkę w proszku. Wizerunkowe, jak ta Kruka, też bywają ciekawe i z pomysłem. Wciąż uważam, że pytanie jest niekonkretne i nie ma recepty na stworzenie "reklamy która się podoba" nie wiedząc jaki to produkt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jakieś zadanie w rekrutacji na staż?
![]() Edytowane przez mpt Czas edycji: 2014-07-18 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Czwarta najbardziej. Prosta i z klasą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
1, 2, 3 tragedia (szczególnie 3). Reszta moze być. 6 chyba najciekawsza.
Edytowane przez ulfrinn Czas edycji: 2014-07-18 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;47358693]Czwarta najbardziej. Prosta i z klasą.[/QUOTE]
Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- No 3 jest specyficzna i działa na niektórych (domyślam się, że nie jesteście w targecie ;d). Znasz podobne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od produktu i targetu. Jesli mam powiedzieć ogólnie to najbardziej lubię reklamy, które mnie autentycznie zaciekawią + minimalistyczne, eleganckie.
Podobała mi się reklama T-mobile [plakat + odcinanie fregmentów co jakiś czas aż ujawniły się szczegóły oferty]. Kiedyś widziałam też jakąś reklamę, która zwierałam jedno słowo na jednolitym tle a na dole link do strony - weszłam z czystej ciekawości. Więc z zaprezentowanych najfajniejsze chyba by było dla mnie połączenie reklamy kruka z numerem 6. Ogólnie reklama BBC [numer 6] jest świetna, pomyslowa, zaskakująca - dla mnie bomba. Ale pasuje do niewielu produktów, reklamując TV ok, ale jak chcesz w ten sposób zareklamować muszle klozetowe? ![]() Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2014-07-18 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Tworząc jakąkolwiek reklamę trzeba wziąć pod uwagę to, gdzie ma być umieszczona (inne rzeczy mają przyciągać uwagę przy reklamie wewnętrznej, inne przy zewnętrznej, jeszcze inne w reklamie TV), na jaką skalę, do kogo kierowana i co masz zamiar zareklamować, także Twoje pytanie jest trochę wzięte z pupy.
Skoro masz przygotować reklamę dla kogoś, to pewnie masz konkretne wytyczne dotyczące projektu, to nimi się sugeruj, a nie tym, co podoba się wizażankom ![]() Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2014-07-18 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
1 nie
2 tragedia haha 3 poniżej poziomu 4 tak 5 dziwnie... 6 tak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Mnie się 5 nie podoba. 4 jest super. Natomiast najbardziej wkurzająca dla mnie jest reklama numer 2.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
To czemu w ogóle umieściłaś ją w tym zestawieniu?
![]() |
#16 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to pytanie jest bez sensu. To tak jakbym pokazała Ci strój kąpielowy, sukienkę koktajlową, szorty, długą sukienkę wieczorową i poprosiła, żebyś wybrała najładniejszy strój. Pewnie byś zapytała, że zależy od okazji, bo na plażę nie założysz długiej sukienki, a na wesele szortów... Pomimo tego, że np. wszystko będzie Ci się podobać.
Podobnie w Twoim przykładzie, reklama 6 jest np. trafiona, ale tylko dlatego, że pasuje do produktu, bo gdyby po drugiej stronie była para z winiary, to byłoby bez sensu. Albo na pierścionku byłaby biedronka, to też totalna klapa. Co więcej, nawet gdyby tam biedronki nie było, tylko po prostu zamiast kruk napisane byłoby biedronka, to dla mnie reklama ta w ogóle by nie przemawiała. Jednym słowem, nie rozumiem jakiej odpowiedzi oczekujesz, pod jakim kątem? Jeżeli studiujesz marketing, albo jakąś grafikę, to słabo to widzę.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze mi w tym zestawieniu brakuje czegoś bazującego na poczuciu humoru ... Edytowane przez ulfrinn Czas edycji: 2014-07-18 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.