|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
test ciązowy podczas miesiączki
Dziewczynki pomóżcie, bo nie znam odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie. Moje miesiaczki sa nieregularne , raz co 28 dni innym co 32 i wiecej roznie to bywa. Teraz wlasnei cos mi sie spoznia i dostaje ja od piatku - czuje poprostu brzuszek, no wiadomo kobieta czuje kiedy miesiaczka sie zbliza, od piatku wiec budze sie z pewnoscia, ze kolejnego dnia przyjdzie okres, a tutaj nic. We wtorek dostalam lekkiego plamienia, bardzo delikatnego, w srode sie ono utrzymywalo, na stalym poziomie cyzli niklym, czulam sie tak jakby moj organizm walczyl z "czyms" dziwnei to brzmi, ale chodzi o to, ze jkaby szykwola sie do tej miesiaczki, a nie mogl jej dostac - brzuszek od pitaku jka balon , skurcz itp, te plamienia. Dzisiaj w koncu zaczelo sie cos dziac, i chyba rozpoczyna mi sie ta wyczekana mieisaczka (33 dzien cyklu). Ale dla pewnosci chcialbym zrobic test, bo jednak przyznam ze sie denerwuje... wiadomo, ze niektore kobiety miesiaczkuja przez pierwszy trymestr mimo, ze sa w ciazy... Czy w zwiazku z tym, moge zrobic go dzisiaj pdoczas miesiaczki? Czy mam czekac na skonczenie miesiaczki? Mysle, ze chyba nie powinno jedno kolidowac z drugim, bo testy sprawdzaja obecnosc w naszym moczy hormonu, ktory swidczy o ciazy, ale sam juz nie wiem...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: test ciązowy podczas miesiączki
Ja bym zrobiła. Zresztą parokrotnie miałam taką sytuację, że robiłam test i zaraz potem dostawałam okres (a i po moczu było widać, ze coś się szykuje
). Moim zdaniem, o ile krwawienie nie jest jeszcze wyjątkowo obfite, możesz test zrobić.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: test ciązowy podczas miesiączki
Nie koliduje, jesli chcesz sprawdzić, czy jestesw ciaży zrób test
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

). Moim zdaniem, o ile krwawienie nie jest jeszcze wyjątkowo obfite, możesz test zrobić.