|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Medycyna
Witajcie
![]() Jako, że jestem tu od niedawna nie udało mi się przeszukać wszystkich wątków, gdyby już taki był to z góry Przepraszam. Jestem w 2 klasie liceum, o profilu humanistycznym ( no cóż, jakiś czas temu miałam inne plany). Wokół medycyny krąży wiele stereotypów: -Mianowicie najbardziej mnie martwi ten, że nie ma czasu na założenie rodziny bo wiadomo studia, staż, specjalizacja. Czy rzeczywiście jest to takie trudne, wręcz mało możliwe ? -Co do ilości nauki to słyszałam i czytałam wiele opinii. Jedni uważają, że zajęć jest mało, drudzy, że nauki jest ogrom. Aż można się samemu pogubić. - Co do nauki do matury. Jaki mieliście system tej nauki ? Najpierw wkuwanie, nauka a potem ćwiczenia i testy ? Czy może jakiś inny ? Jeżeli miałby ktoś jakiś sposób na efektywną naukę to byłabym wdzięczna ![]() - Dużo słyszałam też o notatkach Persila z chemii i biologii. Miał ktoś z nimi styczność ? To chyba na razie tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Medycyna
Co prawda nie studiuję medycyny, ale skończyłam humana i też zamarzył mi się kierunek medyczny.
Do matury uczyłam się tuż po skończeniu liceum, wcześniej i tak bym nie miała czasu by nadrobić materiał. Z chemii 1 temat w podręczniku - zadania do tego tematu z Witowskiego, po skończeniu materiału wszystkie arkusze i inne zbiory. Z biologii najpierw przerabiałam materiał, potem zbiory zadań a potem arkusze by wyćwiczyć klucz. Notatki Persila nie polecam - to przepisany Operonu, w dodatku jak dla mnie nieciekawej formie, lepiej robić własne notatki.
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Medycyna
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.