|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zwrot butów po uznanej reklamacji.
Witam, kupiłam buty w sklepie, gdzie można dokonać zwrotu lub wymiany obuwia do 60 dni. Chodziłam w butach niecały miesiąc po czym się odbarwiły więc oddałam na reklamacje. Mogłam się tylko domagać wymiany na nowy lub naprawy. Reklamacje uznano, jednak mi od początku zależało, żeby te buty jednak zwrócić. Czy jeśli każą mi w sklepie wybrać sobie nowe, to czy mogę skorzystać z tego, że do 60 dni można zwrócić towar?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zwrot butów po uznanej reklamacji.
Ale z tym zwrotem to chyba chodzi o nieużywane obuwie?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wydaję mi się że jeśli wymieniają buty na nowe to nie, chyba że 3 krotnie powtórzy się ta sama usterka to masz prawo żądać zwrotu pieniędzy.
Zwrot pieniędzy należy Ci się również wówczas kiedy nie są w stanie wymienić Ci na nowe ,dokładnie takie same jak reklamowałaś (często w sklepach praktykują nakłanianie klientki do wybrania innej pary butów, zamiast zwrotu pieniędzy co jest niezgodne z prawem) Co do tego czy będziesz mogła je zwrócić w ciągu tych 60 dni to zależy od polityki sklepu, więc najlepiej się ich spytaj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zasiedzenie
|
Zwrot do 60 dni nie ma nic wspólnego z reklamacją. Zwracać można tylko nieużywany towar.
Co do reklamacji, tak jak wyżej. Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zasiedzenie
|
Aaa o to chodzi. To ja bym o to nie pytała, bo będzie to bezczelne, tylko po iluś dniach przyszła ze zwrotem (tylko nowy paragon muszą ci dać). A jak przy reklamacji będą ci chcieli dać inne buty, to tak jak wizazanka wyżej pisała, możesz odmówić.
Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj, wiem, że w CCC ludzie tak robią, bo tam notorycznie wkręcają w "wybranie sobie czegoś nowego w tej cenie".
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Babka przez telefon mi powiedziała, że reklamacja została uznana, wymiana na nowy, czyli jeśli w sklepie będą dostępne te same to mam wziąć te same jeśli nie to jakieś inne(nawet za dopłatą), albo czekać na dostawę. Czyli mam brać i przyjść po kilku dniach ze zwrotem tak?
Edytowane przez natalia500 Czas edycji: 2014-05-13 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to jak nie będzie tych samych, to żądaj zwrotu gotówki. mają taki obowiązek. Niech nie wciskają Ci obowiązku wymiany na inne. To niezgodne z prawem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym ich uświadomiła, czy wiedzą, że to niezgodne z prawem, a jak się nie ugną, to zgłosić to.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Weź wydrukuj sobie tą ustawę, zapoznaj się i weź ze sobą na wszelki do sklepu. Zakreśl odpowiedni paragraf (ona jest krótka i dość jasno napisana więc znajdziesz bez problemu) i jak będą sapać, to pokaż im ustawę i zapytaj czy są świadome, że to jest niezgodne z prawem. Jak będą się nadal upierać to poproś o pismo z uzasadnieniem odmowy zwrotu kasy (oczywiście jeśli nie dadzą Ci takich samych nowych butów) i nie daj sobie wcisnąć żadnych innych. Weź kwita od nich i powiedz, że zgłosisz to do UOKiK. Zaraz będą gadać inaczej. Cwaniaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A z jakiego tytułu została zgłoszona reklamacja? Z tytułu gwarancji producenta czy z tytułu Niezgodności Towaru z Umową.
Jak z tytułu gwarancji to nie mają obowiązku zwrotu kasy o ile nie ma w gwarancji tego zapisanego.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Wymienili na nowe, te same. Wystawili nowy paragon, po paru dniach będę próbowała oddać...Reklamacja została zgłoszona chyba z tytułu gwarancji.
Edytowane przez natalia500 Czas edycji: 2014-05-15 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.