|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cos dla nastolatki ;)
Hej!
Chciala bym was prosic o jakas porade dotyczaca makijazu... Chodze do gimnazjum wiec nie moze to byc jakas tapetka ![]() ![]() Ah no i mam farbowane na ciemny braz wloski ![]() Jakim jestem typem? Chlodnym, cieplym? Chyba raczej chlodnym... Z gory dziekuje za porady...! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Cos dla nastolatki ;)
Jestes zdecydowanie typem chłodnym. Na pierwszym zdjęciu wygladasz na ZIMĘ - blada cera, czarne włosy i ciemna oprawa oczu - istna Królewna śnieżka
![]() Generalnie oba typy są zimne ![]() Co do kolorków: polecam róże, fiolety, niebieski, krwistą czerwień (na wyjatkowe okazje), grafit, oliwkową zieleń, cytrynową żółć. Moim zdaniem kolorek włosów mógłby być troszkę jasniejszy - ten jest zbyt kontrastowy dla Ciebie i wygląda troszkę sztucznie. mam pytanko_ czy Ty regulujesz brwi ? Nie wiem czy to kwestia złego ich wyregulowania czy ich kształt - ale są znacznie za krótkie przy nasadzie nosa - jest takie wrazenie jakby były za krótkie. Jeżeli sama je w ten sposób wyrwalas - pozwól im odrosnąć, a jeżeli taki jest juz ich naturalny ksztłt -mozesz dorysowac ich brakującą część cieniem i pędzelkie, kredką lub specjalnymi kosmetykami przeznaczonymi do makijażu brwi ![]() Do szkoły maluj się jak najdelikatniej. Przydałoby się troszke koloru, bo na zdjęciu nr 1 wygladasz dosc demonicznie.Ja bym proponowała na usta różowy błyszczyk, a na powieki kolor wrzosu ![]() Unikaj czerni bo zwiększa kontrast i gasi kolor Twojej twarzy ![]() pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No tak reguluje brwi ale jakos hehe jak ja mam wytrzymac ten czas gdy beda takie krotkie???
![]() ![]() Myslalam o tych samych kolorkach ![]() Tylko ze ja KOCHAM czern ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hej wiesz chyba nie bądzie tak źle wyglądało jak Ci będą te brwi rosły bo ja też musiałam trochę odchodować sobie brwi (za bardzo wyrwałam) i jakoś nikt nie zwracał na to szczególnej uwagi. A co do czerni to może spróbuj ją jakoś ożywić jak zdecydujesz się coś czarnego założyć, może jakieś dodatki lub kolorowe bluzki pod czarne swetry z dekolatmi lub po prostu bluzka kolorowa z dominacją czerni. Aha dołączam jeszcze makijaże dla lata może coś sobie wybierzesz, chociaż chyba nie powinnaś sie zbyt mocno malować bo wg mnie przy tak młodym wieku zbyt duża tapeta wygląda nienaturalnie i oszpeca młode dziewczyny zamiast dodawać im uroku. Dlatego jak najdelikatniej bym proponowała podobnie jak Samanta: błyszczyk i tusz do rzęs.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Sprobuje z tymi brwiami...
![]() ![]() Ja najczesciej uzywam czarnej kredki do podkreslania dolnej naczyniowki.... i jakiegos ciemnego cienia pod dolne rzesy... A na gorna powieke rozowy cien Maybelline Pure Color odcien Sweet Pink.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Powiem Ci, że na pewno będzie Ci lepiej nawet z tymi odrastającymi brwiami niż teraz (bo bardzo rzuca się w oczy że są za krótkie)
![]() ![]() życze powodzenia i wytrwałości - brwi rosną w miarę szybko więc nie powinnas mieć z tym zapuszczaniem większych problemów ![]() pozdrawiam sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.