|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
tęsknię za,, kochankiem"
Witam wszystkich. Z góry proszę o odrobinę zrozumienia. Sama nie wiem
od czego zaczac. Moze od tego ze z moim Tz jestem 1.5 roku. Mieliśmy ponad ppół roku temu przerwę. Nie układało nam się zbytnio, czego tez pewna przyczyną było to ze poznałam kogoś innego. Chociaz naprawdekochalam swojego tz to tamten mi trochę zawrócił w głowie. Dochodzil tez fakt ze z Tz byliśmy związkiem na odległość a tamtego widywalam codziennie. Z Tz juz potem nie bylam i zaczelam sie spotykac z K. Jednak górę wziął rozsądek ii po około miesiącu zeszlam się z byłym. Początkowo byłam zadowolona z decyzji, ale po jakimś czasie zaczęłam tęsknić. Obecnie myślę o nim codziennie. Ale kwestia jest taka ze on znalazł sobie kogoś. Obecnie mamy praktycznie zerowy kontakt. Ogólnie jestem przeciwna wtracania się w związku, chociaż on zupełnie się tych zasad ni trzymał. Co robić ? Chciałabym o nim po prostu zapomnieć... h
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: tęsknię za,, kochankiem"
Nie wiem czy dobrze rozumiem.. ?
Miałaś partnera, którego kochałaś, zerwałaś z nim dla K. jednak po miesiącu go zostawiłaś i wróciłaś do tego pierwszego, a teraz tęsknisz za K. ? Jeśli tak to powiem Ci jedno, żaden z nich nie powinien do Ciebie wracać bo Ty ewidentnie nie wiesz czego chcesz i bawisz się ich uczuciami w najlepsze. Jak pies ogrodnika, sama nie weźniesz nikomu nie dasz. Moja rada, zapomnij o K. i zastanów się czy związek z obecnym partnerem ma szanse przetrwać, bo ewidentnie go nie kochasz skoro myślisz o tamtym codziennie. Uporządkuj swoje uczucia i tyle. Rada ogólna, której każdy powinien się trzymać to: nie wsadzaj nosa w cudze życie, z resztą jak piszesz jesteś zwolenniczką takiego podejścia. Edytowane przez Kokoroko1 Czas edycji: 2015-04-03 o 15:48 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja to rozumiem tak: - nie układało Ci się z partnerem i zerwaliście m.in. dlatego bo poznałaś K. i zawrócił Ci w głowie, z rozsądku wróciłas do partnera, teraz tęsknisz za K. ale on już kogoś ma. W chwili powrotu powinnaś się zastanowić kogo bardziej kochasz. To wtedy powinnaś zdecydować, o którym zapominasz, i z którym chcesz być. Jeśli nie kochasz partnera i nie potrafisz z nim być to się rozstańcie. K. zostaw w spokoju póki jest w związku, nie rozwalaj komuś życia bo zawswze ktoś w tej sytuacji będzie skrzywdzony a po czasie on może mieć pretensje, że rozwaliłaś mu związek z X a z nią byłby szczęśliwszy.
Edytowane przez lukasz_socho Czas edycji: 2015-04-03 o 16:26 |
|
|
|
|
#4 | |
|
sissy that walk
|
Zachowujesz się jak małpa, nie puścisz jednej gałęzi zanim nie złapiesz następnej. Z chłopem Ci się nie układało, ale odeszłaś dopiero do drugiego. Potem, jak można było wrócić, to od razu od drugiego wróciłaś do pierwszego. Teraz Ci znowu z pierwszym źle, ale nie zostawisz go, bo drugi już zajęty, i kombinujesz jak by mu tu rozbić związek, żeby znowu się jego uczepić. Umiesz Ty być sama chociaż przez moment? Masz czas się w ogóle zastanowić, czy chcesz być naprawdę z którymkolwiek z nich, czy do któregokolwiek czujesz chociażby na tyle szacunku żeby go nie zostawiać i nie wracać co chwilę? Na moje to nie powinnaś być z żadnym, bo Ci z żadnym nie po drodze, obu jesteś w stanie puścić kantem dla drugiego i z żadnym nie byłaś na tyle szczęśliwa, żeby nie mieć w głowie romansów z innym. Daj sobie spokój z tym całym syfem, zostaw obu w spokoju, pobądź sama i może spotkasz kiedyś kogoś, z kim Ci będzie naprawdę dobrze. Bo na razie jedna nóżka w jednej kałuży, druga w drugiej, i tylko ciężar ciała przenosisz na tę stronę, która akurat wydaje się bardziej atrakcyjna.
|
|
|
|
#5 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
plum plum
|
Grubo pościeliłaś... Też doradzam poważne zastanowienie się nad przyszłością obecnego związku i uczciwością, wedle, jakie nadużycie, Twojego TŻ. Daj chłopu szansę na szczęście, a Ty się puść w pogoni za zajętym K.
Albo się ogarnij i pobądź trochę sama, by wreszcie dojść do ładu ze swoimi uczuciami.
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Jak można pisać TŻ- towarzysz życia w takim wątku? Skoro się jego zostawia dla kogoś innego, a teraz codziennie o nim myśli? o.O...
Współczuję Twojemu "TŻ" że ma taką dziewczynę...
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
wiem, że to trochę podłe z mojej strony :/ a w związek nie mam zamiaru się wcinać. po prostu chce zapomnieć
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Nie zapomnisz jeżeli będziesz o tym myśleć. Dosyć ostro Cię potraktowali w tym temacie. Taki kochanek to nie kochanek...
Jaki sens widzisz w kontynuacji takiego związku? Dlaczego zaczęłaś tęsknić? Dlaczego zeszłaś się z byłym, jeżeli poznałaś "lepszego" ?
Nie żądaj czegoś od kogoś, jeżeli sam nie potrafisz tego dać. W telewizji tego nie mówią: https://www.youtube.com/user/CEPERolkV8 "Bo nie o to chodzi by zmieniać świnię przy korycie, tylko koryto im zabrać." Janusz Korwin Mikke |
|
|
|
|
#10 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
![]() Co do autorki....sama niewiesz czego chcesz. No nieskrzyzujesz tych dwoch facetow,aby powstal dla ciebie ten jeden wymarzony. A i pewnie i tak bys gonila znowu za kims innym. Daj im obu spokoj. Najlepiej. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

od czego zaczac. Moze od tego ze z moim Tz jestem 1.5 roku. Mieliśmy ponad ppół roku temu przerwę. Nie układało nam się zbytnio, czego tez pewna przyczyną było to ze poznałam kogoś innego. Chociaz naprawdekochalam swojego tz to tamten mi trochę zawrócił w głowie. Dochodzil tez fakt ze z Tz byliśmy związkiem na odległość a tamtego widywalam codziennie. Z Tz juz potem nie bylam i zaczelam sie spotykac z K. Jednak górę wziął rozsądek ii po około miesiącu zeszlam się z byłym. Początkowo byłam zadowolona z decyzji, ale po jakimś czasie zaczęłam tęsknić. Obecnie myślę o nim codziennie. Ale kwestia jest taka ze on znalazł sobie kogoś. Obecnie mamy praktycznie zerowy kontakt. Ogólnie jestem przeciwna wtracania się w związku, chociaż on zupełnie się tych zasad ni trzymał. Co robić ? Chciałabym o nim po prostu zapomnieć... h