|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
od kaczątka do łabędzia- cellulit, ujędrnienie
Dziewczyny!
Ostatnimi czasy udało mi się zrzucić kilka kilogramów ograniczając ilość jedzenia. Na chwilę obecną ważę 67 kg i mam 170 cm wzrostu. Wiem, że dalej nie jestem chuda, ale zawsze dużo ważyła, a waga nie jest adekwatna do mojego wyglądu. Ogólnie dobrze czuję się taka jaka obecnie jestem. Mój problem jednak polega na tym, że: 1) W związku ze zgubieniem kilku kg nabawiłam się ogromnego cellulitu i rozstępów, 2) moja skóra jest mało jędrna, wisząca jak u starej baby, 3) moja skóra nie jest gładka, od czasu do czasu pojawiają się na rekach czy dekoldzie jakieś pryszcze Jak radzić sobie z powyższymi problemami? Jakieś zabiegi, kremy? Pierwszym krokiem jaki chce uczynić jest zapisanie się na fitness. Jak często powinnam chodzić na zajęcia i czy godzina dziennie takich ćwiczeń wystarczy? Słyszałam że codzienne ćwiczenia nie dają wcale szybszych efektów. ;/ Czy zajęcia fitness pomogą mi ujędrnić i wyrzeźbić sylwetkę czy bardziej wskazana jest siłownia? Po jakim czasie można oczekiwać efektów (czyt. ujędrnienie )? P.S. Tak na marginesie, mam słabą kondycję, czy dam sobie radę na takich ćwiczeniach? Boję się że nie będę nadążała z grupą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: od kaczątka do łabędzia- cellulit, ujędrnienie
Cytat:
Co do kondycji, to może poszukaj jakiejś grupy początkującej, albo po prostu zacznij biegać, truchtać, szybko maszerować, jeździć na rowerze, skakać na skakance. To zdecydowanie pomoże Ci w podniesieniu kondycji. Albo na początek w domu poćwicz jakieś kardio przez 2tyg- miesiąc, nabierzesz kondycji. Na YT są miliony ćwiczeń, napewno znajdziesz coś dla siebie ![]() U mnie niedoskonałości skóry zniknęły wraz ze śmieciowym żarciem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim to ogarnij dietę, nie 1000kcal tylko zdrowe zbilansowane odżywianie, skórę masz jaką masz dzięki swojej diecie poniekąd..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a w jakim czasie zgubiłaś te kg? i ile ich było?
ile masz lat? przede wszystkim odpowiednie odżywianie, bogate w witaminy, a tak poza tym proponuję peelingi kawowe, masaż skóry zimną wodą, oliwkę z rozstępami to nie wiele poradzisz, one tak na prawdę pojawiły się jak przytyłaś a teraz się tylko uwidoczniły, po jakimś czasie zblednieją , skóra nabierze sprężystości i będą mniej widoczne
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ruszaj się dalej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Cwiczę i zdrowo się odżywiam od stycznia tego roku i celulit jak był tak jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Niektóre kobiety tak mają, że mimo ćwiczeń celulit nie znika, ale uwierz mi - zacznie znikać. Jeżeli chcesz wspomóc się ćwiczeniami siłowymi to polecam sprawdzić sobie ile wynosi Twoje optymalne tętno wysiłkowe. Jest to rzecz bardzo ważna podczas wykonywania każdego rodzaju ćwiczeń.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Mi cellulit ruszyła dopiero siłówka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.