Zdrada przed samym śłubem.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-22, 15:12   #1
milsik83
Raczkowanie

Zdrada przed samym śłubem..

Zawsze miałam ustabilizowane życie,aż tu nagle..wzystko się sypie...na 3 przed śłubem...w życiu nie pomyślałabym że mi się przytrafi coś takiego.Jesteśmy razem aż 10 lat,wszystko się układało,aż do momentu jak poznałam kolegę mojego brata,co najgorsze chłopak jest młodszy ode mnie 6 lat,ale między nami jest totalna chemia,nigdy nie czułam czegoś podobnego....czysto fizyczne przyciąganie...no i zupelnie przypadkowa sytuacja no i się zdarzyło...nie doszlo do najgorszego,no ale coś było.Od tego momentu zupełnie się zmieniłam,wszyscy to widzą,no i zaczęłam mieć straszne wątpliwości,mam wrażenie że ja już nic nie czuje i sama nie wiem co zrobić...
A wcześniej zarzekałabym się,że nigdy nie zdradzę...do tego ten chłopak sie odzywa,chce się spotkać...
Nigdy w życiu nie miałam takiego dylematu.....
milsik83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 15:19   #2
Jakucja
BAN stały

Dot.: Zdrada przed samym śłubem..

Oj kochana ciezka sprawa...nie masz duzo czasu do namyslu. Przez 3 dni to chyba nic ci sie w glowie nie wyklaruje...idz na dlugi spacer i przemysl, czy napewno chcesz spedzic ze swoim facetem reszte zycia.
Jakucja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 15:20   #3
Elfir
Zakorzenienie

Po co bierzesz ślub z facetem, z którym nie czujesz "chemii"? Z przyzwyczajenia?
Albo ktos mnie fascynuje i go kocham, albo po prostu go lubie, ale przygód szukam gdzie indziej.

Nikt nie odpowie za ciebie czego oczekujesz w zwiazku. Ale badz uczciwa. Jest takie powiedzenie : "Jesli nie wiesz jak sie zachowac, zachowuj sie porządnie".
Wykrzesz z siebie minimum empati do obecnego TŻ i wyobraź sobie jakbyś sie czuła gdyby tak postępował on.
Chciałabyś wyjsc za czlowieka, ktory, ma wątpliwosci na temat twojej sosoby i fascynuje go inna kobieta?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 15:21   #4
przekora
Zadomowienie

"nie doszło do najgorszego"

tzn. seksu ?

najgorsze chyba już się stało - zdradziłaś.
nie ma wytłumaczenia.

teraz idź się przejdź i przemyśl, czy tydzień po ślubie nie prześpisz się z tamtym chłopakiem, bo ups ... chemia ...

każdy ma swoje zdanie - licz się z tym
każdy ma swój gust - pamiętaj

dziękuję

Patrycja - miło mi
przekora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 15:23   #5
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milsik83 Pokaż wiadomość
,ale między nami jest totalna chemia,nigdy nie czułam czegoś podobnego....czysto fizyczne przyciąganie..
Tzw. piorun sycylijski. Tu sobie poczytaj o tym - KLIK ! Nie Ty pierwsza, nie ostatnia

Cytat:
.Od tego momentu zupełnie się zmieniłam,wszyscy to widzą,no i zaczęłam mieć straszne wątpliwości,mam wrażenie że ja już nic nie czuje i sama nie wiem co zrobić...
Zastanowić się. Najlepiej odciąć się od wszystkiego, wyjechać samej na weekend i pomyśleć:
- czy naprawdę kochasz narzeczonego, czy to tylko przyzwyczajenie i przywiązanie,
- jeśli nie kochasz - to wiadomo, zastanów się jak rozstać się jak najmniej boleśnie
- jeśli kochasz - co jest między wami nie tak, o czym nie porozmawialiście, czego Ci brakuje, co i jak trzeba poprawić, żeby takie sytuacje się nie zdarzały itd.

Cytat:
A wcześniej zarzekałabym się,że nigdy nie zdradzę...do tego ten chłopak sie odzywa,chce się spotkać...
A Ty ? Chcesz się z nim jeszcze spotykać ?

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 15:24   #6
sare
Przyczajenie

to moze byc chwilowe zauroczenie nowościa. przemysl wszytsko i nie kładz na szali dotychczasowego życia tylko po to zeby przezyc jakas przygode, chyba nie warto. zycze mądrych decyzji
sare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 15:28   #7
milsik83
Raczkowanie

Nie trzy dni tylko 3 miesiące..
Stary 2009-05-22, 15:33   #8
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

No to trochę skomplikowałaś sobie życie. Sama musisz dojść do tego, czy chcesz spędzić z nim resztę życia. Bo jeśli nie ma chemii, to ja bym nie brnęła w ślub.
Stary 2009-05-22, 15:33   #9
przekora
Zadomowienie

Cytat:
Nie trzy dni tylko 3 miesiące..
Jakie to ma kuźwa znaczenie ... ?
Tzn., że masz jeszcze 3 miesiące na oszukiwannie, czy jak.

Nigdy nie pojmę zdrady.
Jaka by ona nie była.

dziękuję

Patrycja - miło mi
Stary 2009-05-22, 15:38   #10
milsik83
Raczkowanie

nie życze nikomu takiej sytacji,nie oceniaj mnie bo Tobie też może się coś takiego przytrafić,jakiś czas temu też nie pojmowałam zdrady....ale życie jest przewrotne....
Stary 2009-05-22, 15:41   #11
przekora
Zadomowienie

Cytat:
nie życze nikomu takiej sytacji,nie oceniaj mnie bo Tobie też może się coś takiego przytrafić,jakiś czas temu też nie pojmowałam zdrady....ale życie jest przewrotne....

Gdyby to był ten (chodzi mi o Twego narzeczonego) to bym nigdy nie szukała czegoś w innym mężczyźnie.

Najwidoczniej Twój narzeczony nie jest ideałem i najwidoczniej (to tylko moje zdanie) nie jest Ci pisany.

Nie chciałam Cię ocenić
Oceniłam wszystkich którzy to robią.

dziękuję

Patrycja - miło mi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-22, 15:43   #12
stasiek
Wtajemniczenie

zastanów się poważnie. Z tym nowym to tylko chemia, czy znacie się i coś poza tym w nim widzisz, w sensie jego charakter, usposobienie itd. ?
Stary 2009-05-22, 15:56   #13
emememsik
po prostu Em :)

Ktoś już to wcześniej napisał, ale popieram - wyjedź gdzieś sama na parę dni. A potem porozmawiaj ze swoim narzeczonym, czego byś nie zdecydowała on musi się dowiedzieć o tym, co się wydarzyło.
Stary 2009-05-22, 15:58   #14
stasiek
Wtajemniczenie

ano właśnie, Twój TZ musi poznać prawdę
Stary 2009-05-22, 16:21   #15
dominikmeller25
Zakorzenienie

masz 3 miesiące do ślubu, masz wątpliwości i podziel się z nimi z narzeczonym niech wie co się dzieje i niech już teraz będzie gotowy na najgorsze! to będzie wtedy znacznie mniej bolało niż dowiedzenie się z dnia na dzień na krótko przed ślubem że Ty jednak rezygnujesz lub co gorsze że go zdradzasz (ja byłem w takiej sytuacji), a z tamtym daj sobie chwilowo spokój tak jak i z narzeczonym i przemyśl wszystko jak przemyślisz podejmiesz decyzję, jeżeli nie będziesz pewna nie bierz żadnego ślubu! i nie słuchaj nikogo rodziny, przyjaciół, narzeczonego namawiających na ślub bo tak wypada, bo nie można tak nagle odwołać czy coś innego, lepiej odwołać teraz niż kilka dni po ślubie wnosić o rozwód albo rozpoczynać sekretne drugie życie z tym drugim.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 16:34   #16
rabid
Zadomowienie

Chemia mija. ZAWSZE. Jak nie u jednej, to u drugiej osoby.
Możesz odwołać ślub, ale jeśli czujesz jakieś przywiązanie do tego z którym spędziłaś 10 lat i byłaś z nim tyle czasu nie z przyzwyczajenia, tylko dlatego, że dobrze Ci z nim, to stawiam wszystko, że oddawanie kierownicy C8H11N i C8H11NO2 nie zaprowadzi Cię w lepsze miejsce niż to w którym jesteś i nie zdziwi mnie jeżeli po roku założysz wątek w stylu 'rety, co mam robić, zerwałam z narzeczonym dla faceta który mnie nie szanuje i puszcza przy mnie bąki'.
Stary 2009-05-22, 16:42   #17
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przekora Pokaż wiadomość
Gdyby to był ten (chodzi mi o Twego narzeczonego) to bym nigdy nie szukała czegoś w innym mężczyźnie.

Najwidoczniej Twój narzeczony nie jest ideałem i najwidoczniej (to tylko moje zdanie) nie jest Ci pisany.

Nie chciałam Cię ocenić
Oceniłam wszystkich którzy to robią.
No bez przesady - różnie bywa.. Każdy następny jest zawsze tym "jednym jedynym".. Związki też przechodzą różne etapy - nieraz ludziom przez chwilę wydaje się, że nic nie ma sensu, kolega/koleżanka z pracy jest taka super, może z nim/nią byłoby lepiej?? A po kilku miesiącach nie możemy uwierzyć, że takie myśli nas nachodziły, bo przecież nasz partner/partnerka jest tą osobą, której szukamy.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
A po co? Żeby mu się lepiej z tym żyło?? Zwłaszcza jeśli dziewczyna dojdzie za miesiąc do tego, że to była totalna pomyłka z tym kolegą? Szczerość szczerością, ale jak to ktoś pięknie powiedział "Nie jeden raz spadający komuś kamień z serca przygniótł drugiemu nogi"..

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 16:46   #18
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
A po co? Żeby mu się lepiej z tym żyło?? Zwłaszcza jeśli dziewczyna dojdzie za miesiąc do tego, że to była totalna pomyłka z tym kolegą? Szczerość szczerością, ale jak to ktoś pięknie powiedział "Nie jeden raz spadający komuś kamień z serca przygniótł drugiemu nogi"..
bo z tego co zrozumiałam to go zdradziła, to nie były tylko myśli, ale do czegoś między nimi doszło jednak. Takie rzeczy wychodzą na jaw prędzej czy później zawsze. Jak już od zera budują małżeństwo na kłamstwie to jakoś im świetlanej przyszłości nie wróżę...

ja bym wolała wiedzieć, że mój mąż na 3 miesiące przed ślubem ze mną pieścił się z inną np. bo mogłabym wybrać czy weźmę z nim ten ślub czy jednak się wycofam np. No ale tu oczywiście dochodzimy do starego jak świat dylematu, lepiej wiedzieć o zdradzie czy nie wiedzieć, powiedzieć czy zataić itd.

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2009-05-22 o 16:49
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 16:47   #19
martynka89
Zakorzenienie

Jeżeli już przed ślubem masz wrażenie, ze nic nie czujesz do swojego faceta to aż strach pomyśleć co będzie po ślubie. Twoja sprawa co zrobisz ale wydaje mi się, ze skoro nic nie czujesz i weźmiesz ślub ze swoim facetem to skrzywdzisz was oboje i będziecie sobie tkwić w związku gdzie on będzie Ciebie kochał (najprawdopodobniej) a Ty będziesz rozglądała się za innymi żałując ze jesteś "uwiązana" i nie możesz cofnąć czasu. Przykro mi ale niestety miałam okazje poznać ludzi tkwiących w takich związkach i oni bardzo żałują ze czasu nie da się cofnąć i w dodatku maja ogromne wyrzuty sumienia ze jednak okłamują ta druga osobę udając ze wszystko jest OK.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 16:47   #20
HollyG
Zadomowienie

Cytat:
No bez przesady - różnie bywa.. Każdy następny jest zawsze tym "jednym jedynym".. Związki też przechodzą różne etapy - nieraz ludziom przez chwilę wydaje się, że nic nie ma sensu, kolega/koleżanka z pracy jest taka super, może z nim/nią byłoby lepiej?? A po kilku miesiącach nie możemy uwierzyć, że takie myśli nas nachodziły, bo przecież nasz partner/partnerka jest tą osobą, której szukamy.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

święta racja. Nie jestem za szczerością za wszelką cenę.

Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr
Moherowy beret opanuje świat.

"Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek."
~Kłamczucha

HollyG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 16:51   #21
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Chcesz przekreślić 10 lat dla człowieka, który tylko pociąga Cię fizycznie i nic poza tym?
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 16:54   #22
emememsik

Cytat:
Lepiej żeby dowiedział się teraz. Bo prawda zawsze wychodzi w końcu na jaw.
Uważam tak jak stasiek, On ma prawo wiedzieć i mając świadomość tego co się stało dokonać wyboru.
Stary 2009-05-22, 16:57   #23
Cocoamore
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
Chemia mija. ZAWSZE. Jak nie u jednej, to u drugiej osoby.
Możesz odwołać ślub, ale jeśli czujesz jakieś przywiązanie do tego z którym spędziłaś 10 lat i byłaś z nim tyle czasu nie z przyzwyczajenia, tylko dlatego, że dobrze Ci z nim, to stawiam wszystko, że oddawanie kierownicy C8H11N i C8H11NO2 nie zaprowadzi Cię w lepsze miejsce niż to w którym jesteś i nie zdziwi mnie jeżeli po roku założysz wątek w stylu 'rety, co mam robić, zerwałam z narzeczonym dla faceta który mnie nie szanuje i puszcza przy mnie bąki'.
Nic dodać, nic ująć.

Chemia, motylki w brzuchu i uczucia to nie wszystko. To Cię do nikąd nie zaprowadzi, bo to tylko zauroczenie i fascynacja erotyczna, która z miłością niewiele ma wspólnego. Bo może się okazać, że ten chłopak, który wywołał w Tobie taką burzę uczuć i namiętności poza tym niewiele ma Ci do zaoferowania. Możesz dla niego zrezygnować ze ślubu, a później się okaże, że jakoś się Wam nie układa, bo owszem - w łóżku będzie cudownie, ale poglądy na życie to już macie różne i nie stworzycie szczęśliwego związku. Nie oceniam Cię, bo rozumiem, co teraz przeżywasz. Zastanów się co jest dla Ciebie ważne. Czym dla Ciebie jest miłość. Pomyśl dlaczego przez te 10 lat byłaś z narzeczonym. Co Cię w nim ujęło. No coś musiało, inaczej byś tyle nie wytrzymała Tego młodszego chłopaka znasz krótko i nie wiesz o nim wszystkiego. Zastanów się czy chciałabyś teraz od nowa wszystko zaczynać?

https://www.siepomaga.pl/tomekcieciorko
https://www.siepomaga.pl/ratunekdlaadasia
http://rycerzeiksiezniczki.pl/kids/szymon/?lang=pl

Edytowane przez Cocoamore
Czas edycji: 2009-05-22 o 17:00
Cocoamore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 16:58   #24
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Nie mowiłabym narzeczonemu. Powaznie zastanowiłabym sie czego chce.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 17:09   #25
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
właśnie jeżeli zdecyduje się na bycie z nim to on musi poznać prawdę aby podjął decyzję czy będzie ryzykował bycie z kimś kto już raz zdradził i może za jakiś czas zrobić to znowu bo jest tam gdzieś blisko facet który do niej startuje i ona jest do niego dość pozytywnie nastawiona...

bo co z tego że za tydzień się spotkają skończą w łóżku a dzień później ona jednak cudownie odkryje że kocha narzeczonego? to nic nie zmieni, zdradziła i on ma prawo o tym wiedzieć aby nie popełnić błędu biorąc ślubu z kimś kto na krótko przed go zdradzał.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 17:18   #26
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Chcesz przekreślić 10 lat dla człowieka, który tylko pociąga Cię fizycznie i nic poza tym?
Wiesz, znam kobiete, ktora tez wziela slub bo byla dlugo z facetem. Juz wtedy miala watpliwosci co do tego czy cos do niego czuje. Teraz oboje cierpia, ona kocha innego a jej maz o tym nie wie ale podejrzewa. Jej marzeniem jest cofniecie czasu bo nie chce oszukiwac meza, mowi ze martwi sie o niego i wogole ale to jest uczucie jak do brata (czyli troska o kogos z rodziny) a nie jak do meza. Seksu unika jak ognia a gdy juz do tego dojdzie czuje sie jak by byla gwalcona. I powiem Ci tylko tyle, ze jezeli nie masz o czyms pojecia to nie pisz, ze ktos przekresla 10 lat bo meczyc sie w takim malzenstwie trzeba o wiele dluzej.
Jesli autorka faktycznie przemysli sprawe i stwierdzi, ze do TZ-ta nic nie czuje to nie rzucajcie argumentow, ze zmarnowala 10 lat bo bynajmniej nie bedzie miala okazji zmarnowac kolejnych 50 lat swojego zycia a takze zycia innej osoby.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2009-05-22 o 17:19
Stary 2009-05-22, 17:19   #27
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Po co bierzesz ślub z facetem, z którym nie czujesz "chemii"? Z przyzwyczajenia?
Albo ktos mnie fascynuje i go kocham, albo po prostu go lubie, ale przygód szukam gdzie indziej.

Nikt nie odpowie za ciebie czego oczekujesz w zwiazku. Ale badz uczciwa. Jest takie powiedzenie : "Jesli nie wiesz jak sie zachowac, zachowuj sie porządnie".
Wykrzesz z siebie minimum empati do obecnego TŻ i wyobraź sobie jakbyś sie czuła gdyby tak postępował on.
Chciałabyś wyjsc za czlowieka, ktory, ma wątpliwosci na temat twojej sosoby i fascynuje go inna kobieta?
Racja.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 17:29   #28
emememsik

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Teraz oboje cierpia, ona kocha innego a jej maz o tym nie wie ale podejrzewa. (...) Seksu unika jak ognia a gdy juz do tego dojdzie czuje sie jak by byla gwalcona.
I nie pomyślała o rozwodzie? Tkwiąc w takim związku krzywdzi i siebie i jego i ich oboje pozbawia możliwości ułożenia sobie szczęśliwego życia.
Stary 2009-05-22, 17:33   #29
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
I nie pomyślała o rozwodzie? Tkwiąc w takim związku krzywdzi i siebie i jego i ich oboje pozbawia możliwości ułożenia sobie szczęśliwego życia.
Maja wspolny dom i wspolna kase. W dodatku jej maz byl kiedys alkoholikiem i ona sie boi, ze jak go zostawi to facet wroci do alkoholu a nie wolno mu pic bo ma tak zniszczony organizm od tego ze kiedys pil, ze alkohol moze go zabic. W gre wchodzi tez kwestia ze jak by sie z nim rozwiodla to rodzina by nie chciala jej znac bo cala wina by spadla na nia.
Stary 2009-05-22, 17:35   #30
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Maja wspolny dom i wspolna kase. W dodatku jej maz byl kiedys alkoholikiem i ona sie boi, ze jak go zostawi to facet wroci do alkoholu a nie wolno mu pic bo ma tak zniszczony organizm od tego ze kiedys pil, ze alkohol moze go zabic. W gre wchodzi tez kwestia ze jak by sie z nim rozwiodla to rodzina by nie chciala jej znac bo cala wina by spadla na nia.
ludzie sami siebie unieszczęśliwiają

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości