|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Pomoc w zakupie perfum dla faceta
Wybaczcie nie wiem czy w dobre miejsce wkleiłam zapytanie...
Korzystając z promocji chciałabym kupić panu Szoździe prezent, waham się między Timuktu a Batucadą... Pan Szozda jest betonem perfumowym i używa Hypnose Lancome, Pi i Pi Neo oraz Fahrenhaita, jeśli znacie zapachy powyższe powiedzcie mi który byłby lepszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pomoc w zakupie perfum dla faceta
Cytat:
![]() Pan Szozda lubi słodziaki (Hypnose, Pi, Pi Neo), to nie moja działka absolutnie ![]() ![]() Fafarafa z kolei to klasyk, z którym nigdy nie było mi po drodze. Timbuktu czy Batucada? Moim zdaniem żaden nie pasuje do schematu ![]() Timbuktu to dość ostry i charakterny kadzidlak ze sporą ilością przypraw i wetiwerią, która nadaje kompozycji zwiewności. W moim mniemaniu zapach całoroczny, no może poza okresem letnim. Raczej nic w tym klimacie nie zaproponuję ![]() Batucada jest dość ciekawym niestandardowym świeżakiem. Otwarcie bardzo ciekawe limonkowo-miętowe, niestety nie trwa zbyt długo. Szybko się wysładza i wybija się baza z białymi kwiatami na pierwszym planie. Trwałość i projekcja są słabiutkie. Guerlain Homme ma równie przyjemny mix limonki z miętą, ale trwa dużo dłużej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Z tych dwóch zdecydowanie bardziej Batucada - Timbuktu może mu się wydać zbyt wytrawny i zbyt hmmm... ekstrawagancki? Pytanie tylko, czy charakter zapachu i jego parametry (mocno losowe na różnych osobach) będą Mu pasować...
Zastanawiałaś się może nad czymś od Lutensa? Ambre Sultan/Chergui pasowałoby mi tutaj idealnie. A jeśli ma być lżej to może Rochas Man albo L'Occitane Eau des Bavx? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam bardzo, chyba nie zdecyduję się na zakup w ciemno. To są inne zapachy niż te codzienne jego. Cóż będę go musiała zaciągnąć do perfumerii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jestem facetem i miłośnikiem perfum więc może uda mi się pomóc.
Oba zapachy dość specyficzne, myślę, że kupno w ciemno to spore ryzyko. Jeśli jednak już to brałbym po Twoim opisie Batucade ale nie wiem czy zapach nie jest zbyt "świeży". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
To prawda, ale gdyby Pan Batucady nie polubił to bym ją zużyła ja.
Ale nie mogę się tym kierować. Nie wiem czy jest sens na siłę kupować takie bardzo odmienne perfumy komuś kto ma już ulubione. Może ja jestem nienormalna z tą ilością flaszek i pogonią za kolejną... Ale dziękuję Wam bo i te odpowiedzi i kilka na priva utwierdziło mnie że chyba nie ma co kogoś uszczęśliwiać swoim finansowym kosztem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja bym mu podsuwała próbki - a nuż coś się spodoba? Mój mąż używał szarego Bossa (którego sama mu kupiłam, zanim tu trafiłam) - teraz nosi Aoud Ever Montale, i Bossa by kijem nie ruszył...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Posuwam mu, ale zabiera w delegacje, i albo mówi że takie sobie, albo że nie pamięta...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.