![]() |
#1 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 112
|
Klasyczna uroda?
Dziewczyny, jaka to jest klasyczna uroda? Przeszukuje internet i nie mam pojecia, wyskakuja mi przerozne typy.
Nie zainteresowaloby mnie to az tak, gdyby nie sytuacja, kiedy obca osoba, no przynajmniej ktos o stanowsku takim, ze dziwne bylo uslyszec uwage na temat wygladu, oznajmila mi wrecz ze zdumieniem, ze mam rzekomo bardzo klasyczna urode i powinnam zajac sie czyms w rodzaju modelingu, hm... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
Dot.: Klasyczna uroda?
Otrzyma³a¶ du¿y komplement
![]() Klasyczna uroda to regularne rysy twarzy, do¶æ symetryczna (choæ idealnie nigdy nie bêdzie), ¶rednie/du¿e oczu i usta, proporcjonalny do wielko¶ci twarzy, jej kszta³tu, nie krzywy nos. Nie wiem jak to dookre¶liæ dok³adniej ![]() Najlepiej wstawiê zdjêcia kobiet, które uwa¿am za klasycznie ³adne. Np. Natalie Portman, Kate Beckinsale, m³oda Cindy Crawford i Brooke Shields. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN sta³y
|
Dziekuje. Ja jestem milosniczka urody typu uroda Adriany Limy czy Angeliny Jolie, dlatego makijazem staram sie zawsze zrobic np taki charakterystyczny jak ich ksztalt oka, no coz, nigdy nie bede zadowolona z tego co mam heh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
... choæ nie Westwood
Wiadomo¶ci: 27 979
|
Z tym, ¿e w³a¶nie na klasyczn± urodê w modelingu jest mniejsze zapotrzebowanie
![]() W ka¿dym razie zazdroszczê komplementu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
jestê wieszczê
Wiadomo¶ci: 12 581
|
Mnie kojarzy siê z tym okre¶leniem zawsze Agnieszka Wagner.
Do³±cz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za ka¿dy zdobyty szczyt wp³acamy po 10 z³ na ukoñczenie budowy domu ca³odobowej opieki dla osób z niepe³nosprawno¶ci± intelektualn± ![]() Do³±cz do nas! *poniewa¿ jestem nieprzeciêtna, nie obchodz± mnie tzw. powinno¶ci przeciêtnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 573
|
zgadzam siê z lexmax
![]() ![]() Angelina Jolie nie ma klasycznej urody - ma nieproporcjonalnie du¿e usta, co nie zmienia faktu ¿e jest piêkna (wed³ug mnie^^). Poza tym, z polskich aktorek to jeszcze np: Anna Cie¶lak jest przedstawicielk± klasycznej urody, Pola Raksa. Jak widzisz po wy¿ej wymienionych to bardzo du¿y komplement ![]()
A z kolei najnieszczê¶liwsze ¿ycie ma swoje s³oneczne godziny i swoje ubo¿uchne kwiatki szczê¶liwo¶ci, rozsiane w¶ród piasku i kamieni. Hermann Hesse Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2012-08-02 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez littlemagdalena Czas edycji: 2012-08-02 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 118
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN sta³y
|
Wow, tak to odbierasz. Dziwie sie, nie wiem w takim razie o jakich filmach Ty mowisz, chyba o ksiezniczkach z disneya haha, bo myslalam, ze wlasnie na ulicach widac wiele klasycznej urody, takiej jak na filmach ;D A mi klasyczna uroda, chocby nie wiem jaka piekna byla taka twarz, wydaje sie nudna. Zachwycam sie natomiast nad magnetyzmem np Adriany Limy niczym nastolatka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 085
|
Te¿ s³ysza³am kilka razy, ¿e mam klasyczn± urode - po czym inne osoby mówi³y mi, ¿e oryginaln±
![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 679
|
Regularne rysy, prosty nos, owalna twarz. Czyli Lima itp seksowne kociaczki odpadaj±. To raczej taki typ o spokojnych, harmonijnych rysach - greckie rze¼by, Madonny Botticellego. ¯adne tam usta Angeliny Jolie ani za krótkie pyszczki.
O kobiecie o takiej urodzie mo¿na w pó¼niejszym wieku powiedzieæ nie tylko ¿e jest urodziwa, ale i "przystojna" (: |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 771
|
To taki typ urody, który podoba siê zarówno mê¿czyznom, jak i kobietom. Modelki z klasyczn± urod± s± zazwyczaj najbardziej atrakcyjne. Dla mnie klasyczna piêkno¶ci± by³a Grace Kelly. W czasach obecnych to Monica Bellucci.
Chodzi o symetryczno¶æ i harmonijno¶æ rysów twarzy; w pewien sposób te¿ o wyraz twarzy - dla mnie klasyczna piêkno¶æ ma taki "m±dry" ![]() ![]() Dla mnie klasyczna piêkno¶c to typ urody ponadczasowy, który podoba siê dzisiaj, a 100 lat temu te¿ mia³by wziêcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 679
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 132
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN sta³y
|
Ja (to brzmi jakbym sie uwazala za taka pieknosc, nie odbierzcie tego tak
![]() ![]() A jak myslicie, jaki styl ubioru najbardziej pasuje to takiego typu? Klasczny jak Bellucci, dosc proste sukienki czy bardziej odjechany? Ja lubie sie przyozdobic czasami czyms oryginanym chociaz cenie minimalizm, a mam wrazenie ze moja siostra o typie urody Angeliny Jolie zalozy byle szmatke i wyglada swietnie, jak myslicie, co najbardziej pasuje to mojego typu? Edytowane przez littlemagdalena Czas edycji: 2012-08-02 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
A jak fotogeniczna! Ta kobieta nie mia³a z³ego zdjêcia, naprawdê, nawet na tych z zaskoczenia wygl±da jak prosto z Vogue'a!
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 907
|
Cytat:
Dorzuci³abym jeszcze parê pos±gowych piêkno¶ci - Vivien Leigh, Claudiê Cardinale, Jane Fondê, Ornellê Muti i przepiêkn± Romy Schneider, a ze wspó³czesnych Marion Cottillard, Rachel Weisz ![]()
- Co pani ma do zaproponowania biednym, chorym, starym? - Zachêca³a ich bêdê, ¿eby spróbowali byæ m³odzi, zdrowi i bogaci. Edytowane przez ladylajla Czas edycji: 2012-08-02 o 17:55 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 969
|
A ja dodam od siebie jeszcze nasz± Polsk± Annê Dymn±....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pani Buka
Wiadomo¶ci: 9 854
|
mam podobne typy. klasyczna uroda to moim zdaniem proporcjonalne, regularne rysy twarzy. ¿aden element nie odstaje od innych. spore oczy z naturalnymi, wyra¼nie zarysowanymi brwiami, prosty, niezbyt du¿y nos, usta takie w sam raz, wyra¼ne ko¶ci policzkowe.
Grace Kelly, Pola Raksa to dobre typy wg mnie ![]()
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 947
|
Z klasycznej polskiej urody to za³apuje siê te¿ Barbara Brylska
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 132
|
Cytat:
![]() Ja bym jeszcze Diane Kruger doda³a.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 19 414
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, zgadzam siê co do Grace Kelly, Viviene Leigh, Rachel Weisz, Romy Schneider, Anny Dymnej i Jane Fondy (zarówno za m³odu jak i teraz) ![]() A ta pani± sobie musia³am wygooglaæ i stwierdzam, ¿e równie¿ jest niczego sobie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 288
|
mi zawsze klasyczna uroda kojarzy³a sie z francuskimi aktorkami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 328
|
http://www.zeberka.pl/art.php?id=17465
twarz tej dziewczyny wybrano jako idealnie symetryczn±, 'klasyczn±'. nie podoba mi siê jej uroda, zbyt nudna ![]()
![]() |
#25 |
BAN sta³y
|
Zgadzam sie z Toba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 040
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
Cytat:
Z taka twarz± nie oszpecisz sie ³atwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 118
|
Oj, szkoda, ¿e nie poka¿esz pyszczka ;p no trudno. Nie bêdê nalegaæ, bo zaraz wyjdê na jak±¶ nienormaln± ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
A jeste¶ podobna do jakiej¶ znanej kobiety? Przypominasz któr±¶ z tych tutaj podanych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN sta³y
|
Kurcze, nie wiem...moze do niej, tylko na tym zdjeciu http://i2.listal.com/image/1348148/9...-cardinale.jpg tylko ona ma chyba oczy glebiej osadzone...
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Moze tez odrobine z Bellucci, ale odrobinke, tamta ma wieksza gorna warge i inne oczy ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Pokazalam mamie to zdjecie co wkleilam, mowi zdecydowanie, ze jestem podobna. Mysle, ze mam usta ciutek, cut ciut wieksze i bardziej wszytsko skupione na twarzy, no nie wiem, a jak przegladam zdjecia, to na kazdym wygladam inaczej xD No wkleilabym, ale mam watek typu problemy z facetami, moglabym sobie zawalic zycie osobiste jakby mnie ktos tu wyhaczyl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.