![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jade do Hiszpani!!!
o rany, ale sie ciesze
![]() jade na wakajce do Hiszpani, prawie na miesiac!!! jak zwykle, wykupujemy tylko taniutki bilet lotniczy(juz wykupilismy), a na miejscu o reszte bedziemy sie martwic, czyli spontanicznie z namiotem, usmiechem i checia przygod i zwiedzenia miejsc od podszewki, a nie od pieknych miejsc z katalogow ![]() o rany ![]() musialam sie z Wami tym podzielic ![]() ![]() czy ktoras z Was byla moze tam? Napiszcie mi, co warto zobaczyc!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jade do Hiszpani!!!
O szczęściaro!!!! Ale Ci zazdroszcze
![]() No może moja propozycja jest banalna, ale polecam Barcelonę. Dla mnie najpiekniejsze miasto jakie widzialam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
w Barcelonie bedziemy na dzien dobry, bo to miejsce naszego przylotu (obawiam sie, ze w sumie gdzies pod Barcelone, ale nie omieszkamy ja zwiedzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
To "ucaluj" ja ode mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
O Jezzzuuu..az mnie skreciło z zazdrosci..
Zdradz mi tylko z jakimi liniami lecicie i ile Was to kosztowało? Czy ja w tym roku zawitam jeszcze do Espanii..predzej Espana do mnie przyjedzie hehe A Barcelona..niby piekna, ale nie radze sie zagłebiac w boczne uliczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Takie spontaniczne wyjazdy, zwłaszcza w zupełnie nieznane miejsca to dopiero niesamowita przygoda! Na pewno będzie super! Życzę mnóstwa niesamowitych przeżyć, które po powrocie nam opiszesz
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dzika Wisnia - pewnie, ze opisze
![]() ![]() Marilyn - lecimy wizzair z Katowic, neistety musimy przejechac cala Polske, ale warto ![]() ![]() ceny biletow zmieniaja sie kazdego dnia. Dzis trafilismy mniej wiecej na osobe w dwie strony (wylot 12.07, powrot 09.08) za 1100 zl ![]() Powiedz mi, bo cos czuje, ze Hiszpanie troszke znasz? na co powinnam zwrocic uwage? Baubo - oczywiscie, ze ucaluje, powiedz tylko gdzie dokladnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Hmmm Może w lwa przy pomniku Kolumba?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oki, nie ma sprawy, dostanie soczystego buziaka w nos ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
tak sie ciesze, ze dzis pierwsze zakupy poczynilam
![]() kupilam krem z serii Sopot - z faktorem 30, przeciw zmarszczkom i szkodliwym dzialaniom sloneczka, mysle, ze to moze mi sie przydac ![]() ale ciesze sie, jak glupia ![]() a tu jeszcze czerwiec, jeszcze praca, jeszcze egzaminy...ehhhh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Powróciły moje wspomnienia z Hiszpani
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Hej Satine
![]() ![]() dzieki za wskazowki, moze tam zajrze? Jedziemy prawie na miesiac i mamy zamiar zjechac jak najwiecej Hiszpani jak sie da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zycze udanej podróży ( a jestem pewna że taka będzie ) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
ehh pamietam moja wycieczke do Hiszpanii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
a kto mi poleci jakies bardziej dzikie miejsca?
![]() caly rok zyje w miescie, wiec wole jakies zapomniane urocze miasteczka, zapadajace sie malownicze wioski itp ![]() ![]() chociaz park wodny mnie korci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
W Barcelonie pilnujcie się i uważajcie na złodziei, szczególnie prz fontannach.... Barcelona jest tak piękna ze dech zapiera (przynajmniej mnie zaparło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Byłam w Lloret de Mar, polecam Ci tą miejscowość
![]() Tossa de Mar również jest świetna, ma niesamowity klimat (ta zabudowa... te uliczki... ![]() W Barcelonie bardzo podobała mi się wielka aleja "Rambla", warto odwiedzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
dobra Dziewczyny, zaczynam spisywac, bo nie zapamietam!!
kasiulka - dziekuje za ostrzezenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do miejscowosci to ja akurat do Lloret bym nie pojechała - no chyba ze ktos lubi niemiłosierny tłok na plaży i imprezy do rana ![]() My bylismy w Blanes, plaża tam jest dużo większa i nie aż tak zatłoczona. A Tossa jest cudownie piękna, jednak na miejscu było trochę drożej niż np. w Blanes. Ach, zazdroszcze Ci tej Hiszpanii.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
szkoła złodzieji powiadasz?
![]() ![]() Jezeli Lloret jest tak zatłoczone, to odpada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
O właśnie zapomniałam park Gaudiego to super miejsce, takie magiczne. Blanes tez polecam, jest tam tez wielki park z roślinami z całego swiata - tez fajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
zanotowalam
![]() ogrod botaniczny i park Gaudiego wydaje sie brzmiec necaco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Dla mnie Hiszpania to raj na ziemi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
A znam
![]() ![]() ![]() Co do złodzieji w Barcelonie..fakt..sa mistrzami - koledze na Nou Camp spod nog ktos wyciagnał plecak( gdy robił zdjecie) na tyle sprawnie i bezszelestnie, ze był pewny, ze dał go komus z nas ![]() Lloret de mar...faktycznie raj dla ludzi, którzy lubia imprezy - od 4 lat nie moge sobie odmówic, żeby nie zajrzec do Tropicsa ![]() ![]() Niedaleko Lloret jest Calella - urocze misteczko, wiecej miejscowych tam jest, bardzo przyjemne miejsce. Wiecej uliczek, malutkich sklepikow. Mniej dyskotek, rozrywki - chciaz jest tez dzielnica ekskluzywna, w ktorej znajduja sie drogie hotele, dyskoteki ![]() Co do facetow..nie obrazcie sie dziewczyny, ale akurat w Lloret ciezko znalezc rodowitego Hiszpana..Oni raczej omijaja to miesce nazywajac Lloret "burdelem".. Mozna za to poznac wielu Włochow, Holendrow, Niemcow, Belgow.. I to rczej Ci Włosi tak intensywnie podrywaja, Marokanczycy, Hindusi... I niesttey..odbywa sie to na zasadzie jak nie ta to inna..Podrywaja dosłwonie wszytsko co sie rusza. Za pierwszym razem mozna byc oszołomionym ( i szybko pozbyc sie kompleksow ![]() Moge ostrzec przez grupami ludzi na plazy w nocy.. Jesli chcielibyscie obejrzec wschod słonca, to najlepiej przyjsc niedługo przed. Siedzenie na plazy w nocy moze sie zle skonczyc. Nie jestem rasistka, ale tam jest wileu Murzynow, Hindusow, czesto nacpanych, ktorzy zrobia wiele, zeby zdobyc kase na działke ![]() A co do tych uliczek w Barcelonie..chodziło mi o to, ze sa dosyc zapuszczone, obsikane itd Barcelona pięknie wygląda nocą, odzywa w niespotykany sposób mimo, ze i w dzien ciężko przejsc ulicą.. Jest tam jednak drogo zarówno jesli chodzi o noclegii jak i rozrywkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Marilyn, czytajac Twoje rady, nie potrzebuje juz przewodnika, jestes boska, dziekuje
![]() akurat wylegiwanie na plazy i dyskoteki w nocy zupelnie mnie nie pociagaja... mieszkam nad morzem, pod nosem mam plaze i chodze tylko tam na spacer, nie wyleguje sie, bo nie lubie. Mam za delikatna skore, a poza tym, nudzi mnie lezenie na piasku. Chyba za bardzo rozpiera mnie energia ![]() a dyskoteki tez mam pod reka ![]() poza tym, nie neci mnie rowniez wakacyjna milosc, czy cokolwiek innego, bo milosc mojego zycia juz znalazlam i z nia wlasnie jade ![]() ![]() ![]() dobrze, ze piszesz o plazach w nocy. Hmm, moze to byc problem, bo planujemy na dziko sie rozbijac, jak juz to w niektorych innych miejscach robilismy. Jednak, na pewno nie pod miastem, mysle, ze ok 10 km od jego granic, czy nawet 15km, to optymalna odleglosc ![]() my planujemy wbic sie raczej w glab Hiszpanii, i jezdzic z miejsca na miejsce, nie dluzej zostac niz dwa dni w tym samym. Miasta tez zwiedzimy, ale wtedy pewnie na kempingu sie zatrzymamy, nie znasz moze jakiegos godnego polecenia? czy moge sie zapytac, czy jestes z pochodzenia Hiszpanka? Bo masz taka sliczna urode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jak ja Ci zazdroszczę! i Wam dziewczyne też, że w ogóle byłyście Hiszpanii... Mnie się marzy od kiedy zaczęłam się uczyć tego cudownego języka (czyli od 2 lat
![]() ![]() w tym roku przez chwilę miałam nadzieję, że uda mi się namówić rodziców, żeby zamiast do Chorwacji pojechać do Hiszpanii... Ale napatoczył się jakiś kretyn (czytaj: znajomy) który zaczął wychwalać Chorwację (byliśmy tam w zeszłym roku i szczególnie mi się nie podobało) i ![]() ![]() ![]() ![]() no nic, zeszłam z tematu ![]() życzę Ci z całego serca wspaniałej wycieczki ![]() macie jakieś fotki z Hiszpanii? Wklejcie chociaż kilka, proooszę ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
o, fotki, super rzecz!!! Wlasnie, Dziewczyny, macie fotki?
Tulipanka - za rok po maturze wakacje w Hiszpani, to wymarzona nagroda za rok pracy!!! (w sumie 3 lata ![]() buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Oby było za co wynagradzać
![]() a swoją drogą, to aż szkoda jechać z rodzicami do Hiszpanii... Ci Hiszpanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
ale mi posłodziłas..
![]() ![]() Co do podrozy w głab Hiszpanii..w lipcu/sierpniu bedzie ciezko..bardzo, bardzo ciepło, nawet Hiszpanie zle znosza takie upały w miescie. Ci dziwni ludzie na plazy to specyfika Lloret i innych turystycznych miejscowości - tam jest napraaawde rozrywkowo ( przypomina mi sie historyjka, gdy chcielismy sobie zrobic fotke w takiej małej grocie koło plazy, ustawiamy sie, a tu nagle kumpela krzyczy: Jezu! patrzcie ile tu jest gumek! I faktyczie cała grota, trawnik, w prezerwatywach..chyab nie musze dodawac, ze zuzytych ![]() Wiesz, ja tutaj w Polsce prawie w ogole nie chodze na dyskoteki. Po prostu nie lubie. Ale imprezy w Hiszpanii to zupełnie inna zabawa. Nie ma tego lansu, szpanu, mozesz isc na impreze w japonkach, kazdy sie swietnie bawi, wszytsko jedno skad jestes i ile masz pieniedzy. A w Lloret dodatkowo hmm..sex wisi w powietrzu ( ta grota to ulubione miejsce po imprezie ![]() Wiec wybierzcie sie chciaz raz - naprawde warto. acha..i na impreze wychodzi sie o 23-24 a wraca o 7-8 rano ![]() Kempingów nie znam niestety, raczej mieszkałam w tanich hotelach ale na stronach kazdego z regionów mozna znaleźć szczegołowe informacje. ale Ci zazdroszczę........ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.