mini trampolina dla dziewczynki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 12:34   #1
mamasierpniowa
Zadomowienie

mini trampolina dla dziewczynki

czesć dziewczyny.

Potrzebuję prezentu dla dziewczynki 2-letniej . Mała mieszka w Anglii i ma wszystko bardzo dobrej jakości( dziewczynka jest starsza niz moja córka więc jej rodzice wysyłają mi ciuszki z których mała wyrasta). Jestem im wdzięczna i chociaż nie mam wielkich funduszy chciałabym wysłać w podzięce ( i z okazji urodzin dziewczynki w tym miesiącu) prezent.
Pomyślałam o mini trampolinie bo mała dużo skacze po łóżku. Na co zwrócić uwagę kupując taka trampolinę? Czy to dobry prezent dla 2-latki? czy jest bezpieczny? Jest też problem z wysłaniem, bo paczka musi się zmieścić w niewielki karton.

Myślałam o czymś takim:

http://trampoliny.pl/trampoliny-dla-...na-domowa.html

tylko nie wiem czy dziecko nie musi mieć trampoliny z raczką.

Posiadacie taki sprzęt w domu, w ogródku? Jestescie w stanie coś doradzić?; ))
mamasierpniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 13:15   #2
monarika
Wtajemniczenie

Dot.: mini trampolina dla dziewczynki

Według mnie taka trampolina jest bardzo niebezpieczna...bez siatki? bez żadnych zabezpieczeń? a poza tym jest dość mała i dziecko na pewno prędzej czy później wylądowałoby albo na podłodze albo na tych sprężynach...

A może coś takiego?

http://allegro.pl/trampolina-zamek-d...008951653.html

niewiele droższe a bardziej bezpieczne

Dzieci szwgierki dostały taki zamek na dzień dziecka w tamtym roku (były w biedronce bodajże wtedy) i super miały zabawę Chłopiec 5 lat i dziewczynka 2 lata więc akurat powinien się spodobać...

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2014-03-07 o 13:21
monarika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 13:33   #3
mamasierpniowa
Zadomowienie

bardzo fajna!! Nie za dziecinna dla dwulatki? Może to głupie pytanie ale nie znam żadnego dwulatka i nie wiem na jakim poziomie intelektualnym jest takie dziecko a nawet jakich jest mniej wiecej gabarytów

Jest tylko taki mały problem że ja nie mam konta na allegro a wiem ze sie czeka na jakiś tam list aktywacyjny
Stary 2014-03-07, 13:54   #4
monarika
Wtajemniczenie

Dzieci szwagierki są w wieku: chłopiec 5 lat i dziewczynka 2 lata (tzn były jak dostały ten zamek ) i byli zachwyceni

A na allegro możesz robić zakupy bez aktywacji konta klikasz "dodaj do koszyka" i robisz zakupy tak jak w innych sklepech internetowych... (tzn chyba bo ja mam konto i nigdy nie kupowałam przez "dodaj do koszyka" ale popatrz sobie, bo wiem, ze jest taka opcja) A no i zwróć też uwagę, że tam dochodzi koszt wysyłki też...
Stary 2014-03-07, 14:22   #5
mamasierpniowa
Zadomowienie

rzeczywiście, nie wiedziałam ze jest taka opcja: ) Mogłabyś coś napisać o jakosci tego materiału? Widziałaś ten zamek w realu i na pewno masz swoje zdanie na temat jego wykonania: ) Nie wiesz może jakie są mniej wiecej gabaryty takiej przesyłki ? : )
Stary 2014-03-07, 14:31   #6
danika
Zakorzenienie

córa dostała ten zamek dmuchany w tamtym roku

w tym zamku sa beznadziejne sznurki (te ścianki przywiązuje się sznurkami), mój mąż wszystkie wymieniał bo się urywały juz podczas wiązania. Poza tym zamek bardzo fajny, dwu-trzylatki u nasz szalały na min w lecie wytrzymał kilka dziecowych imprez i w tym roku myślę, że jeszcze będzie się nadawał do użycia

materiał jest ok, taki jak na większość dmuchanych zabawek do wody, trochę smierdział ale to i tak do ogrodu
wymiarów pudełka nie pamiętam ale było spore i ciężkie

natomiast trampolina moim zdaniem dal dwulatka się nie nadaje, niebezpieczna (akurat mam dwulatkę na stanie ), musiałaby być jakaś siatka

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2014-03-07 o 14:32
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 20:04   #7
monarika
Wtajemniczenie

Zamek super wytrzymał całe lato i do użytku jak najbardziej nadal się nadaje nie przedziurawił się ani nie porwał, mimo, że stał na dworze przez cały czas. W "naszym" zamku sznurki były bardzo fajne i takie nie do urwania taki gruby pleciony sznurek, więc to może zależy od partii

Wymiarów opakowania też nie pamiętam...na pewno było dość ciążkie ale nie jakieś mocno dużo, bo te elementy były tak ciasno w nim poskładane...

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2014-03-07 o 20:06

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 20:31   #8
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa Pokaż wiadomość
czesć dziewczyny.

Potrzebuję prezentu dla dziewczynki 2-letniej . Mała mieszka w Anglii i ma wszystko bardzo dobrej jakości( dziewczynka jest starsza niz moja córka więc jej rodzice wysyłają mi ciuszki z których mała wyrasta). Jestem im wdzięczna i chociaż nie mam wielkich funduszy chciałabym wysłać w podzięce ( i z okazji urodzin dziewczynki w tym miesiącu) prezent.
Pomyślałam o mini trampolinie bo mała dużo skacze po łóżku. Na co zwrócić uwagę kupując taka trampolinę? Czy to dobry prezent dla 2-latki? czy jest bezpieczny? Jest też problem z wysłaniem, bo paczka musi się zmieścić w niewielki karton.

Myślałam o czymś takim:

http://trampoliny.pl/trampoliny-dla-...na-domowa.html

tylko nie wiem czy dziecko nie musi mieć trampoliny z raczką.

Posiadacie taki sprzęt w domu, w ogródku? Jestescie w stanie coś doradzić?; ))
Znam dziewczynkę, która na trampolinie zabezpieczonej siatką złamała rękę. Kiepska sprawa. Ja bym nie odważyła się takiej trampoliny postawić, a już na pewno nie dla malucha.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 21:03   #9
mamasierpniowa
Zadomowienie

jeszcze sie zastanawiam bo mała ma tyle zabawek, że prezentów od świąt jeszcze nie rozpakowała do końca trampolinka waży 7 kilogramów, także nie ma tragedii ale myślę jeszcze nad czymś innym a oryginalnym. Macie jakieś pomysły? Co lubią dwulatki?
Stary 2014-03-08, 05:49   #10
danika
Zakorzenienie

Moja lubi sie bawic w gotowanie, w zakupy (ma kase i zabawkowe pieniążki, wózek taki sklepowy), puzle poukłada czasem. W sumie nie bawi sie za dużo zabawkami teraz. A w ogrodzie ma swoje narzedzia ogrodowe (prawdziwe bo plastikowe nie zadawalały ) i lubi kopać, grabić, sadzić, podlewać- moze taki zestaw ogrodniczki kup.

Wiesz co jeszcze jest fajne, taki fotel bujany dla dziecka z ikei ale ja niestety nie mam miejsca...

Sent from my RM-941_eu_poland_377 using Tapatalk
Stary 2014-03-08, 09:59   #11
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja zawsze się obawiałam trampoliny bo to ponoć bardzo urozowy "sport". Ale moja młoda uwielbia, u dziadkow ma, i jest bardzo ostrozna.

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
A może coś takiego?

http://allegro.pl/trampolina-zamek-d...008951653.html

niewiele droższe a bardziej bezpieczne

hmmm ciekawe, może bym kupiła na ogród

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-08, 12:44   #12
mamasierpniowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Moja lubi sie bawic w gotowanie, w zakupy (ma kase i zabawkowe pieniążki, wózek taki sklepowy), puzle poukłada czasem. W sumie nie bawi sie za dużo zabawkami teraz. A w ogrodzie ma swoje narzedzia ogrodowe (prawdziwe bo plastikowe nie zadawalały ) i lubi kopać, grabić, sadzić, podlewać- moze taki zestaw ogrodniczki kup.

Wiesz co jeszcze jest fajne, taki fotel bujany dla dziecka z ikei ale ja niestety nie mam miejsca...

Sent from my RM-941_eu_poland_377 using Tapatalk
jak on wyglada? Iizabelaa, w jakim wieku masz malucha?
Stary 2014-03-08, 13:03   #13
danika
Zakorzenienie

Moja córcia ma prawie 2,5 roku - dlatego odpisałam bo właśnie na etapie dwulatka jestem Izabeli córcia jest w podobnym wieku z tego co pamiętam

wszystkie te 3 rzeczy są super, moja uwielbia w ikei na nich siadać:
KRZESŁO
HUŚTAWKA
FOTELIK
Stary 2014-03-08, 13:15   #14
ewka5891
Zakorzenienie

Jako osoba mieszkająca w uk śmiało mogę powiedzieć, ze najfajniejszym prezentem jaki dostaje dla syna z polski są książki dla dzieci zabawek i innych gadżetów jest tutaj od groma, cenowo tez taniej niż w Polsce. Wydaje mi sie, ze szkoda kupować i wysyłać ciężkie rzeczy, bo nieraz koszt przesyłki przerasta wartość paczki.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 14:09   #15
mamasierpniowa
Zadomowienie

Danika, ta huśtawka super!! Ja bym była szczęśliwa z takiej " bazy" gdybym była dzieciakiem zastanowię sie nad tym. Muszę zobaczyc czy są takie bardziej dzieciece z wyglądu, np. z jakimiś uszami czy coś tego typu.

Ewka, w UK nie można dostać polskich książek? Myślałam, że skoro jest polskie jedzenie to i książki . Jeśli nie to warto by było dorzucić jakąś ładnie wydaną ksiazkę z bajkami Ezopa na przykład: )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-08, 14:18   #16
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Danika, ta huśtawka super!! Ja bym była szczęśliwa z takiej " bazy" gdybym była dzieciakiem zastanowię sie nad tym. Muszę zobaczyc czy są takie bardziej dzieciece z wyglądu, np. z jakimiś uszami czy coś tego typu.

Ewka, w UK nie można dostać polskich książek? Myślałam, że skoro jest polskie jedzenie to i książki . Jeśli nie to warto by było dorzucić jakąś ładnie wydaną ksiazkę z bajkami Ezopa na przykład: )
Na ebayu mozna dostać polskie pozycje ale wiadomo jak przebitka cenowa tam jest, no i nie ma takiego wyboru jak pl

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 15:40   #17
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Jako osoba mieszkająca w uk śmiało mogę powiedzieć, ze najfajniejszym prezentem jaki dostaje dla syna z polski są książki dla dzieci zabawek i innych gadżetów jest tutaj od groma, cenowo tez taniej niż w Polsce. Wydaje mi sie, ze szkoda kupować i wysyłać ciężkie rzeczy, bo nieraz koszt przesyłki przerasta wartość paczki.
O tym samym pomyślałam. O dobrej jakości polskich pozycjach literackich. Np. z serii poczytaj mi mamo.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 16:33   #18
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Cytat:

Z pewnością nie ma takiego wyboru jak w Polsce.
Jak już chcesz coś kupić, to książki i moze rozejrzyj się za Brzechwą raczej Są też inne książki dla maluchów polskich autorów.
Lub właśnie Poczytaj mi mamo.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 21:28   #19
Ameba50
BAN stały

Znam też fajny sklep z meblami ogrodowymi i właśnie trampolinami http://www.trampolinowo.pl/trampolin...e/?profi=type4 wyglądają dosyć bezpiecznie, ale i tak dziecko o którym piszesz jest absolutnie za małe na tego typu rozrywku. Nie wiem z resztą czy w ogóle by chciało się bawić na trampolinie może zwyczajnie się bać. Lepiej kupić coś bezpieczniejszego, dzisiaj w sklepach z zabawkami masz naprawdę ogromny wybór
Ameba50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-10, 20:48   #20
queralt
Przyczajenie

Nasz 2-latek bardzo chętnie i aktywnie korzystał z trampoliny. Jedno baaardzo poważne wyzwanie to chęć skakania wraz z innymi dziećmi jednocześnie (u nas akurat maluchów z reguły wokół trampoliny kręciło się kilkoro). Absolutnie należy wprowadzić kolejność skakania pojedynczego.

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości