![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zaręczyny - pytanie o pierścionek:)
Witam serdecznie wszystkich!
W przyszłym miesiącu planuję zaręczyny i stanąłem przed wyzwaniem, jakim jest wybór pierścionka. Tak naprawdę nie jest to najważniejsza rzecz na świecie, bo wiem, że moja dziewczyna nie będzie zwracać uwagi na to, jaki ów pierścionek jest, tylko na to, że jest. Jednak, fajnie by było wybrać coś ładnego ![]() http://aimor.pl/kolekcja/fuego/Pier%...486zb,275.html http://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bci...474zb,268.html Nie do końca ufam swojemu gustowi, więc proszę Was o opinie. Jeśli ktoś ma ochotę doradzić coś fajniejszego (w cenie do okoo 2500), to jestem otwarty na sugestie ![]() Edytowane przez Jay82 Czas edycji: 2014-02-16 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaręczyny - pytanie o pierścionek:)
po pierwsze - gratulacje!
![]() a wracając do tematu - bardziej podoba mi się ten pierścionek http://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bci...474zb,268.html. a nie myślałeś o czymś jeszcze bardziej klasycznym, np. coś w tym guście: http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...reczynowe,8091 ? ja mam podobny pierścionek i bardzo sobie chwalę. pasuje do wszystkiego i łatwo było do niego dobrać obrączki.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Na Twoim miejscu poszukalabym pierscionka z diamencikiem i tyle, wystarczy jeden, bedzie pasowalo do wszystkiego, jest delikatny i nie bedzie przytlaczal obraczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Na tym etapie rozważałem już bardzo dużo opcji. Między innymi właśnie taki klasyczny, prosty, ale uniwersalny pierścionek. Ale z drugiej strony bałem się, że będzie mało charakterystyczny i taki, jak wiele innych osób nosi. Chociaż może klasyka jest właśnie najlepsza
![]() Dodatkowo, mam taką wewnętrzną potrzebę, żeby było tych brylancików jak najwięcej i jak największe (oczywiście na tyle na ile mi budżet pozwala), więc ciągnie mnie do tych pierścionków, gdzie "dużo się świeci". Czytam sobie różne fora i widzę, że często to co się facetowi podoba, rozmija się z tym co lubi dziewczyna... Nie chciałbym być jednym z takich przypadków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Polecam Jedyny z Kruka i Eternal z Yes - piękne i klasyczne, będą pasować do każdej obrączki i ślicznie wyglądają na palcu.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od tego, co preferuje Twoja dziewczyna. Czy lubi wyrazistą biżuterię, czy woli coś stonowanego? Propozycja, którą podała say-hello, wydaje mi się najbardziej trafiona. Klasyczny pierścionek, który do wszystkiego pasuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jay, jeśli chodzi o brylanty, to według mnie lepszy jest jeden większy, niż kilka małych. to jest niezwykle efektowne
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dzięki za propozycje! Rzeczywiście, wszystkie bardzo ładne i klasyczne. Co do preferencji mojej dziewczyny, to ciężko powiedzieć. Za każdym razem, jak próbowałem delikatnie wybadać temat, kończyło się na tym, że nieważne jaki, ważne, żeby był
![]() Powoli mnie przekonujecie do pójścia w klasykę, ale pojawia się jeszcze jedno pytanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Kruka to potrwierdzam, bizuteria swietna i bardzo dborej jakosci. Mam 22letnie zlote kolczyki i nigdy nic sie z nimi nie stalo, mimo, ze codziennie noszone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja bym poleciła raczej białe złoto. jakoś bardziej mi pasuje do brylantów. jeśli chcecie kupić złote obrączki, a przyszła żona zamierza później nosić obrączkę razem z pierścionkiem zaręczynowym, to według mnie żaden problem. sama mam zamiar nosić biały pierścionek ze złotą obrączką.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Skoro nie lubi krzykliwych wzorów to wzięłabym pierścionek z pojedynczym kamieniem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Trudno powiedzieć. Wszystko zależy od Twojej dziewczyny. Ja np. nie lubię ozdobnych pierścionków, jedynie klasyczne z jednym kamieniem. Białe złoto w ogóle do mnie nie przemawia. Wybierz ten, który podpowiada Ci intuicja i tak będzie najszczęśliwsza na świecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Gdybym ja sobie miała wybierać to byłoby żółte złoto z kilkoma kamykami, a mam klasyczny z jednym kamykiem - dla mnie to było pójście na łatwiznę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja bym poszła w klasykę. A jak nie chcesz aby pierścionek był taki zwykły jak wszyscy noszą to dorzuć grawer. Wtedy będzie jedyny i wyjątkowy.
Co do koloru to jeśli ma więcej srebrnych rzeczy to wybierz białe złoto. Ewentualnie poszukaj jakiegoś połączenia, żeby były oba. np. http://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bci...027tb,131.html http://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bci...028tb,145.html http://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bci...469tb,176.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
tez uwazam ze lepszy jeden brylant niz kilka.
ps. owy pierscionek, ów sie przeciez odmienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Z tych które wrzuciłeś bardziej podoba mi się drugi. Ale ten który wrzuciła Say jest najładniejszy. Moja koleżanka ma taki i kamień pięknie się świeci. Ja mam pierścionek z 12-ma małymi brylantami i nie ma takiego efektu.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Mnie sie nie podoba zaden z tych dwoch. Wole klasyczne, delikatne. A Twoja wybranka jakie preferuje? Jesli nie wiesz to lepiej isc w klasyke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Pomysł z grawerem jest bardzo dobry.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Autorze, serdecznie Ci gratuluję (:
Ale jednocześnie muszę Cię zganić za zakładanie takiego tematu! Każda dziewczyna jest wyjątkowa i ma swój niepowtarzalny styl, gust. Spytaj lepiej jej siostry, mamy lub przyjaciółki, bo my Twojej dziewczyny nawet z daleka nie widziałyśmy i nie mamy pojęcia, czy jest romantyczką, czy nosi na co dzień dżinsy, czy obcasy... Nie wiemy nawet, czy ma więcej złotej czy srebrnej biżuterii i co jej pasuje. Np. ja ze srebrem/białym złotem wyglądam dziwnie ![]() Nie da się obiektywnie wybrać czegoś "ładniejszego" albo "najładniejszego", bo wtedy mielibyśmy na świecie tylko jeden rodzaj pierścionków ![]()
Razem od 6 sierpnia 2007 Zaręczeni od 5 grudnia 2012 Wychodzę za mąż 20 czerwca 2014 ![]() Edytowane przez cukraktywna Czas edycji: 2014-02-16 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;45173334]Gdybym ja sobie miała wybierać to byłoby żółte złoto z kilkoma kamykami, a mam klasyczny z jednym kamykiem - dla mnie to było pójście na łatwiznę
![]() Muszę przyklasnąć temu podejściu ![]() Autorze, każdy lubi coś innego, a jeśli Twoja dziewczyna ma więcej srebra - poszłabym w białe złoto. Z dwóch wrzuconych przez Ciebie propozycji bardziej przemawia do mnie nr 2. Myśląc oczywiście "klasycznie" :P Wydaje mi się, że mężczyźni szukając pierścionka dla wybranki swojego serca czasem zbyt usilnie szukają pierścionka reklamowanego jako "zaręczynowy" ![]() A tak ogólnie, jeśli Cię kocha - nie ważne jaki pierścionek jej kupisz, ważne że szczery i od serca ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.