Ciągle maleją mi piersi. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 15:13   #1
izabelaa95
Przyczajenie

Ciągle maleją mi piersi.

Witam Serdecznie zacznę od tego, że jest to mój pierwszy wątek na tym forum mój problem jest taki, że ostatnio znowu zmalały mi piersi. Mam 19 lat, moje piersi nigdy nie urosły dużo, zawsze nosiłam miseczkę A, ale teraz to już przesada - tak zmalały, że miseczka A jest za duża, wygląda jakbym na siłę próbowała nosić większy rozmiar stanika... Nie ma w sklepach mniejszych staników (no chyba że te na dziecięcym ) które idealnie by mi pasowały. Jeszcze dwa lata temu, stanik który mam obecnie na sobie był idealne dopasowany i idealnie podnosił mi piersi. Po roku zauważyłam, że stanik zrobił się luźny, mimo tego, że bardzo rzadko go zakładałam, bo nigdy w życiu na lepszy stanik nie trafiłam, i bałam się, że szybko go sobie popsuję jak będę go często zakładać . Dawno go nie zakładałam, dzisiaj to zrobiłam i się załamałam. Nie mam obecnie dobrego stanika na moje piersi nie chudnę, dieta cały czas taka sama. Mam zamiar zacząć ćwiczyć, ale wtedy to już kompletnie mi piersi znikną pewnie.. Zbliża się lato, ani to "kobiecej" bluzki z dekoltem nie założę (zresztą której i tak nie posiadam ), ani sukienki... ;/ a co dopiero strój kąpielowy co rok kupuję coraz mniejszą górę. Nie mam pojęcia od czego tak się dzieje. Dobija mnie to, gdy na basenie widzę 13sto latki z większymi piersiami ode mnie. Ech.. Za to mogę się czasem pośmiać z samej siebie, ale dzisiaj to już zaczęłam się martwić swoimi piersiami, bo chyba się cofają w rozwoju Któraś może miała podobnie? Hormony sobie ze mnie żartują czy co
izabelaa95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 15:24   #2
Jeannee
Zakorzenienie

Dot.: Ciągle maleją mi piersi.

Rozmiar piersi zazwyczaj zależy od wagi, ale piszesz, że nie schudłaś, także dziwne bardzo.
Nie bierzesz może tabletek anty? Byłaś kiedyś u ginekologa w tej sprawie?
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 15:35   #3
MissChievousTess
Zakorzenienie

A mierzyłaś obwód? Bo może po prostu społeczeństwo tyje, producenci zwiększają mniejsze numery miseczki, a Ty masz wrażenie, że to z Twoim biustem coś nie tak.
Też mam A, ale z wiekiem urosły a nie zmalały, więc z Tobą chyba też jest ok. Może po prostu powinnaś kupować staniki innej firmy.
Ja chwalę sobie Etam, Sloggi. Może też dobierasz dobrą miseczkę ale np. za duży obwód?
Jeżeli będziesz mierzyć obwód i stwierdzisz, że jednak maleje to wtedy warto iść do ginekologa i sprawdzić hormony, zobaczyć czy wszystko ok z tarczycą itp.
Stary 2014-05-14, 10:20   #4
izabelaa95
Przyczajenie

Tabletki anty brałam na trądzik, 9 miesięcy temu przestałam. Nie było żadnej zmiany w piersiach, tylko teraz tak nagle ją zauważyłam, wcześniej aż tak się tym nie przejmowałam. U ginekologa nie byłam, nie chciałam robić zamieszania o nic

Co do mierzenia się, to wczoraj zmierzyłam to co trzeba, i znalazłam kalkulator jakiś, by sprawdzić jaki stanik powinnam nosić, i pokazało mi 65AA. Przy najbliższej okazji przymierze taki stanik i zobaczę jak się w takim czuję, ale myślę, że będzie ok. Trochę wstyd - 19sto letnia dziewczyna będzie grzebać w dziecięcych stanikach, kiedy 14sto latki będą oglądać seksowne staniczki dla kształtnych kobiet

Co do hormonów - miałam bardzo nieciekawy przypadek z okresem, spóźniał się 2 tygodnie, to poleciałam do lekarza, ale i tak nic nie zrobił tylko powiedział "musisz poczekać". Dostałam okres dopiero po następnych dwóch tygodniach - czyli okres spóźnił się o 4 tygodnie. Nigdy mnie nic takiego nie spotkało. Może hormony faktycznie teraz oszalały i przez to piersi maleją i stąd spóźniony okres (ciąża wykluczona!). Może po następnym okresie wszystko wróci do normy. Czas pokaże no a jeśli już takie zostaną, to będę zmuszać producentów staników by zaprojektowali specjalne staniki dla kobiet z malutkim biuścikiem, które też chcą czuć się atrakcyjne, kobiece, dojrzałe i seksowne dla swoich panów staniki w biedroneczki lub kwiatuszki chyba nie za bardzo należą do "pociągających", może i są słodkie, ale kiedyś nadejdzie ten dzień, w którym będę chciała pomyśleć, że mam seksowną bieliznę i teraz właśnie stworzyłam obraz w głowie pociągającej kobitki w seksownych majteczkach, a tu stanik w biedroneczki jak nic poważniejszego w sklepach nie znajdę, to tak wyobrażam sobie swoją przyszłość, hahaha
Stary 2014-05-14, 12:45   #5
Jeannee
Zakorzenienie

Spokojnie, jest dużo staników w mniejszych rozmiarach. Ja mam akurat bazarkowe D, jak wyliczałam prawidłowy rozmiar dobrze dopasowanego to 75E
I akurat widzę dużo biustonoszy w mniejszych rozmiarach, nie tylko w biedronki lub kwiatuszki.
Po zaprzestaniu brania tabletek anty biust maleje, może nawet nie zauważyłaś, ale pewnie choć odrobinkę piersi Ci się powiększyły. Dlatego możesz mieć teraz takie wrażenie.
Pewnie jesteś bardzo szczupła co? Mam koleżankę która waży 42 kg, często nie ma okresu właśnie przez niedowagę i też ma malutkie piersi. Ale jest fajną kobietką, już ma nawet męża
Stary 2014-05-14, 19:30   #6
MissChievousTess
Zakorzenienie

Są różne rozmiary biustów. Część Polek ma bardzo małe piersi i zapewniam Cię, że są też staniki dla małych piersi niekoniecznie w biedroneczki.
Ja np. lubię klasyczną czerwień i często kupuję właśnie w tym kolorze.
Stary 2014-05-15, 16:45   #7
izabelaa95
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
Spokojnie, jest dużo staników w mniejszych rozmiarach. Ja mam akurat bazarkowe D, jak wyliczałam prawidłowy rozmiar dobrze dopasowanego to 75E
I akurat widzę dużo biustonoszy w mniejszych rozmiarach, nie tylko w biedronki lub kwiatuszki.

Wow , 75E to spory biust czasem aż zazdroszczę kobietą które mają większe, mogą kupić naprawdę ładne staniki, z gąbeczkami, jakieś push upy, lub naprawdę ciekawy komplet razem z majteczkami byłam dzisiaj w sklepie, kupiłam 4 staniki - 65AA i 65A (ten 65A troszkę mniej dopasowany, ale był biały a z AA nie było). Dużego wyboru nie miałam, zapakowane po 2 były :/ szukałam innych, ale niestety na moje piersi był tylko 1 rodzaj stanika -.-

Cytat:
Napisane przez Jeannee
Po zaprzestaniu brania tabletek anty biust maleje, może nawet nie zauważyłaś, ale pewnie choć odrobinkę piersi Ci się powiększyły. Dlatego możesz mieć teraz takie wrażenie.
Pewnie jesteś bardzo szczupła co? Mam koleżankę która waży 42 kg, często nie ma okresu właśnie przez niedowagę i też ma malutkie piersi. Ale jest fajną kobietką, już ma nawet męża
Hmm, masz rację, nic nie zauważyłam, a tak na to czekałam, bo każdy mówił "zobaczysz jak ci teraz biust urośnie" może coś tam urósł, ale nie spodziewałam się, że nawet po 9 miesiącach będzie wciąż malał mogę przysiąc, że przed tymi tabletkami miałam większe piersi

Jestem szczupła, ale znowu jestem strasznie niska (158cm). Jakbym ważyła 50-55kg przy takim wzroście to byłabym 'gruba' kiedyś ważyłam 52kg, to jak latem ubrałam krótkie spodenki, rodzice mi kazali zrobić jakąś dietę, bo wyglądałam jak słoń tłuszczyk zbiera mi się na nogach Twoja koleżanka strasznie drobniutka po opisie się wydaje i 42kg to strasznie mało! u mnie z okresem wszystko ok jest, tylko te piersi niech już nie maleją

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess
Są różne rozmiary biustów. Część Polek ma bardzo małe piersi i zapewniam Cię, że są też staniki dla małych piersi niekoniecznie w biedroneczki.
Ja np. lubię klasyczną czerwień i często kupuję właśnie w tym kolorze.
Są różne, to fakt, ale zazwyczaj jest tak, że spodoba się ciuch, a rozmiaru akurat nie ma mieszkam za granicą, przekopałam cały sklep dzisiaj, żeby znaleźć odpowiedni rozmiar, jak znalazłam to niestety nie byłam zadowolona z wyglądu stanika, nie mój gust. Nie było niestety w czym wybierać, byłam zmuszona do zakupu ale skoro już wiem jaki rozmiar jest dla mnie odpowiedni, spróbuje poszukać ciekawszych i ładniejszych w necie, na pewno coś znajdę

przyznam, że czuję się jakbym dzisiaj zakupiła swój pierwszy stanik - tak mi w nim wygodnie mimo tego, że wygląd staniczka 'nie ten', i tak jestem zadowolona, bo w końcu nic nie odstaje i wszystko jest na swoim miejscu

Polecacie jakieś stronki internetowe, gdzie można wypatrzeć jakieś fajne biustonosze?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 09:19   #8
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izabelaa95 Pokaż wiadomość
Wow , 75E to spory biust czasem aż zazdroszczę kobietą które mają większe, mogą kupić naprawdę ładne staniki, z gąbeczkami, jakieś push upy, lub naprawdę ciekawy komplet razem z majteczkami byłam dzisiaj w sklepie, kupiłam 4 staniki - 65AA i 65A (ten 65A troszkę mniej dopasowany, ale był biały a z AA nie było). Dużego wyboru nie miałam, zapakowane po 2 były :/ szukałam innych, ale niestety na moje piersi był tylko 1 rodzaj stanika -.-

Hmm, masz rację, nic nie zauważyłam, a tak na to czekałam, bo każdy mówił "zobaczysz jak ci teraz biust urośnie" może coś tam urósł, ale nie spodziewałam się, że nawet po 9 miesiącach będzie wciąż malał mogę przysiąc, że przed tymi tabletkami miałam większe piersi

Jestem szczupła, ale znowu jestem strasznie niska (158cm). Jakbym ważyła 50-55kg przy takim wzroście to byłabym 'gruba' kiedyś ważyłam 52kg, to jak latem ubrałam krótkie spodenki, rodzice mi kazali zrobić jakąś dietę, bo wyglądałam jak słoń tłuszczyk zbiera mi się na nogach Twoja koleżanka strasznie drobniutka po opisie się wydaje i 42kg to strasznie mało! u mnie z okresem wszystko ok jest, tylko te piersi niech już nie maleją

Są różne, to fakt, ale zazwyczaj jest tak, że spodoba się ciuch, a rozmiaru akurat nie ma mieszkam za granicą, przekopałam cały sklep dzisiaj, żeby znaleźć odpowiedni rozmiar, jak znalazłam to niestety nie byłam zadowolona z wyglądu stanika, nie mój gust. Nie było niestety w czym wybierać, byłam zmuszona do zakupu ale skoro już wiem jaki rozmiar jest dla mnie odpowiedni, spróbuje poszukać ciekawszych i ładniejszych w necie, na pewno coś znajdę

przyznam, że czuję się jakbym dzisiaj zakupiła swój pierwszy stanik - tak mi w nim wygodnie mimo tego, że wygląd staniczka 'nie ten', i tak jestem zadowolona, bo w końcu nic nie odstaje i wszystko jest na swoim miejscu

Polecacie jakieś stronki internetowe, gdzie można wypatrzeć jakieś fajne biustonosze?
Powiem Ci, ja w wieku 18 lat miałam małe B, zaczynając brać tabletki antykoncepcyjne w wieku 19 lat miałam duże B/małe C. Potem trochę przytyłam (przez tabletki anty, tabletki na alergię, astmę oskrzelową i wziewy ), także piersi podskoczyły do rozmiaru D (według rozmiaru dobrze dopasowanego E ). I tak już zostało. Jesteś jeszcze młoda, także piersi mogą jeszcze urosnąć.

Sklepu internetowego nie polecę, ale polecę sklep Esotiq (warto kupować na promocjach). Swego czasu widziałam też w sklepie Cubus seksowne, koronkowe, push-up staniki, ale jak leżały nie to nie mam pojęcia bo nie mierzyłam. Masz te sklepy tam gdzie mieszkasz, za granicą?
Stary 2014-05-18, 14:55   #9
izabelaa95
Przyczajenie

Cytat:
Powiem Ci, ja w wieku 18 lat miałam małe B, zaczynając brać tabletki antykoncepcyjne w wieku 19 lat miałam duże B/małe C. Potem trochę przytyłam (przez tabletki anty, tabletki na alergię, astmę oskrzelową i wziewy ), także piersi podskoczyły do rozmiaru D (według rozmiaru dobrze dopasowanego E ). I tak już zostało. Jesteś jeszcze młoda, także piersi mogą jeszcze urosnąć.

Sklepu internetowego nie polecę, ale polecę sklep Esotiq (warto kupować na promocjach). Swego czasu widziałam też w sklepie Cubus seksowne, koronkowe, push-up staniki, ale jak leżały nie to nie mam pojęcia bo nie mierzyłam. Masz te sklepy tam gdzie mieszkasz, za granicą?
Każdy organizm inaczej reaguje na tabletki anty - u mnie wszystko było ok, twarz się 'oczyściła', tylko po pewnym czasie codziennie bolała mnie głowa, przestałam brać tabletki i ból głowy minął, ale trądzik wrócił, chyba nigdy tego nie wyleczę :/
Duża różnica była jak przytyłaś, czy wszystko "poszło w cycki"? Jeśli wszystko się tam zatrzymało, to nie ma co żałować tych kilku kilogramów

Hmm, moje może urosną kiedyś jak dzidziuś będzie w drodze bo inaczej tak same z siebie to wątpię, przestały rosnąć odkąd skończyłam 13 lat, to teraz tym bardziej nie urosną

Sprawdziłam te sklepy online, bo u mnie nigdzie takich nie ma - muszę przyznać, że Esotiq nie jest jednym z tanich sklepów ale rozmiaru swojego tam nie znalazłam. Tak samo Cubus - też rozmiary nie dla mnie

Lato coraz bliżej, a ja się boję gdzie znajdę odpowiedni, dwuczęściowy strój kąpielowy -.- przeszukam każdy sklep to na pewno znajdę coś, co mi się spodoba, i już nawet wiem co będzie odpowiednie teraz tylko trzeba będzie znaleźć
Stary 2014-05-19, 12:00   #10
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Wow , 75E to spory biust czasem aż zazdroszczę kobietą które mają większe, mogą kupić naprawdę ładne staniki, z gąbeczkami, jakieś push upy, lub naprawdę ciekawy komplet razem z majteczkami
75E (dobrze dobrane) wcale nie jest duże, tylko takie... no średnie i uwierz, trudno znaleźć tanie, dobre staniki w tym rozmiarze (w sklepach), o gąbkach już nie wspomnę, a fuj no ale każdy ma swoje wymagania.
Nie mam pojęcia, czemu ci cycki maleją ale małe też są piękne (mam taką koleżankę i jest mega seksowna, taka androgyniczna)
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-19, 12:28   #11
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy organizm inaczej reaguje na tabletki anty - u mnie wszystko było ok, twarz się 'oczyściła', tylko po pewnym czasie codziennie bolała mnie głowa, przestałam brać tabletki i ból głowy minął, ale trądzik wrócił, chyba nigdy tego nie wyleczę :/
Duża różnica była jak przytyłaś, czy wszystko "poszło w cycki"? Jeśli wszystko się tam zatrzymało, to nie ma co żałować tych kilku kilogramów

Hmm, moje może urosną kiedyś jak dzidziuś będzie w drodze bo inaczej tak same z siebie to wątpię, przestały rosnąć odkąd skończyłam 13 lat, to teraz tym bardziej nie urosną

Sprawdziłam te sklepy online, bo u mnie nigdzie takich nie ma - muszę przyznać, że Esotiq nie jest jednym z tanich sklepów ale rozmiaru swojego tam nie znalazłam. Tak samo Cubus - też rozmiary nie dla mnie

Lato coraz bliżej, a ja się boję gdzie znajdę odpowiedni, dwuczęściowy strój kąpielowy -.- przeszukam każdy sklep to na pewno znajdę coś, co mi się spodoba, i już nawet wiem co będzie odpowiednie teraz tylko trzeba będzie znaleźć
Ja przytyłam w sumie jeden rozmiar. Kiedyś nosiłam 36 bluzki, 38 spodnie, a teraz noszę 38 bluzki, małe 40 spodnie. Także nie wszystko poszło w piersi, niestety, ale koszmarnie nie jest

Najlepiej zrobić sobie rundkę po sklepach w galerii handlowej i mierzyć, mierzyć, jeszcze raz mierzyć. Czasem rozmiar rozmiarowi nie równy.

Co do stroju kąpielowego- nie kupuj takiego, bo jeszcze bardziej pomniejsza biust -> https://polki.pl/we-dwoje/files/Imag...e_dwoje_39.jpg

Nawet moje piersi w takim kształcie wyglądają na mikroskopijne.

Raczej patrz na coś takiego -> http://bi.gazeta.pl/im/eb/7e/d0/z136...-lato-2013.jpg

Biustonosz push-up zabudowane, najlepiej żeby nie był w jednym kolorze, tylko w jakiś duży wzorek, albo falbanki. -> http://bi.gazeta.pl/im/eb/7e/d0/z136...-lato-2013.jpg

kaguya- zgadzam się, że 75E to jest średni biust

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-24, 12:13   #12
izabelaa95
Przyczajenie

Cytat:
Ja przytyłam w sumie jeden rozmiar. Kiedyś nosiłam 36 bluzki, 38 spodnie, a teraz noszę 38 bluzki, małe 40 spodnie. Także nie wszystko poszło w piersi, niestety, ale koszmarnie nie jest

Najlepiej zrobić sobie rundkę po sklepach w galerii handlowej i mierzyć, mierzyć, jeszcze raz mierzyć. Czasem rozmiar rozmiarowi nie równy.

Co do stroju kąpielowego- nie kupuj takiego, bo jeszcze bardziej pomniejsza biust -> https://polki.pl/we-dwoje/files/Imag...e_dwoje_39.jpg

Nawet moje piersi w takim kształcie wyglądają na mikroskopijne.

Raczej patrz na coś takiego -> http://bi.gazeta.pl/im/eb/7e/d0/z136...-lato-2013.jpg

Biustonosz push-up zabudowane, najlepiej żeby nie był w jednym kolorze, tylko w jakiś duży wzorek, albo falbanki. -> http://bi.gazeta.pl/im/eb/7e/d0/z136...-lato-2013.jpg

kaguya- zgadzam się, że 75E to jest średni biust

Jeden rozmiar to nie tak źle przejrzałam te linki, i powiem Ci że strój z push-upem - rozmiar AA - nigdzie nie znalazłam (może nie istnieje )
Jak poszłam do sklepu i powiedziałam "poproszę najmniejszy rozmiar" to dostałam A. Kupiłam z falbankami XS, myślę, że nawet jakbym chciała coś takiego http://bi.gazeta.pl/im/eb/7e/d0/z136...-lato-2013.jpg to bardzo ciężko byłoby mi znaleźć.
Obecnie mam coś takiego http://www.devu.com.pl/images/fiollet%20lila%20sztyne%2 0miski%20falbanki5.jpg tak szczerze to ten strój który ja mam byłby ok, gdyby majtki nie byłyby robione jak dla starej baby. Za dużo falbanek na majtkach mi się nie podoba, skrócają mi nogi, a przy 158cm to wiadomo, długich nie mam haha, taka 'kaczka' wychodzi e tam, jak siedzę w wodzie to nikt nie widzi, a wątpię żeby ludzie tylko wypatrywali kto jaki ma strój
http://www.pinkowo.pl/pics/t/l-341.jpg takie majtki spoko, nie za bardzo wycięte, wątpię żeby to były stringi nie za 'małe', zakrywają tyle ile powinny, nie są też za wysokie i falbanka na nich dodaje uroku a nie go odbiera ogólnie fajny strój, tylko ja do tego potrzebuję też ramiączek
Tak w sumie patrząc na to zdjęcie, to podoba mi się taka opalenizna

Cytat:
Napisane przez kaguya
75E (dobrze dobrane) wcale nie jest duże, tylko takie... no średnie i uwierz, trudno znaleźć tanie, dobre staniki w tym rozmiarze (w sklepach), o gąbkach już nie wspomnę, a fuj no ale każdy ma swoje wymagania.
Nie mam pojęcia, czemu ci cycki maleją ale małe też są piękne (mam taką koleżankę i jest mega seksowna, taka androgyniczna)
kaguya, to pomyśl co to wychodzi przy AA, skoro 75E dobrze dobrany to 'średni' wątpię żeby przy 75E mówili "ale ty płaska, w ogóle cycek nie masz" bo już nieraz coś takiego usłyszałam. Ludzie nie mają serca

ech, może małe też są piękne, ale teraz porównanie: coś takiego http://i2.pinger.pl/pgr141/b9bd3b790...0948c5bd04.jpg do czegoś takiego http://e5.pudelek.pl/22030f9754be331...3a7ef77e6dbd72

Hmm, Twoja koleżanka musi być ogólnie ładna z dobrym ciałkiem na pewno czymś ten 'brak piersi' nadrabia wspomniałaś, że jest androgyniczna - przypomniało mi to jak raz pewien chłopak zapytał mnie, czy uważam, że jestem kobieca, bo on uznał, że ja nie jestem. Trochę mnie takim pytaniem zgasił i zaczęłam się zastanawiać jaka jestem, bo uważałam, że jestem bardziej kobieca niż niekobieca. Nie wiedziałam co odpowiedzieć, to wymyśliłam "a, bo wiesz, może tego nie pokazuje, ale jak znajdę tego jedynego to on pozna mnie bardzo dobrze z tej mojej kobiecej i seksownej strony".
Stary 2014-05-25, 13:46   #13
201708160953
Konto usunięte

Nie wiem jakie rozmiary staników nosiłaś, czy były dobrze dobrane. Powiem Ci, że jak ja zaczęłam szukać dla siebie odpowiedniego stanika to też wyszło 65A. Po 2-3 tygodniach w ciasnym obwodzie piersi się jakoś "wycisnęły" do miseczek i okazało się, że jakby miski stały się przy małe. Teraz noszę 65C a piersi pod wpływem stanika bardziej się zebrały do miseczek.
Zdradź może swój obwód pod i w biuście, zmierz też w biuście gdy jesteś pochylona i piersi zwisają w doł.
Czy po założeniu stanika wygarniasz ręką piersi do miseczek? Jest wtedy efekt pełniejszej miseczki?
201708160953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 18:14   #14
izabelaa95
Przyczajenie

i_wonka90, Obwód pod biustem to 66cm, w biuście obecnie jest 73cm, a gdy się pochyle wychodzi 76cm. Hmm, jak zakładam stanik to nie wygarniam piersi do miseczek Wszystko jest na swoim miejscu, tylko czasem stanik mi się troszkę podciągnie do góry i najeżdża mi na piersi ramiączka są dobrze dopasowane. Jak siedzę to jest ok, ale jak ćwiczę to wtedy się tak dzieje, i zastanawiam się czy tak powinno być, czy stanik źle dobrany. Kompletnie się na tym nie znam.
Obecnie mam miseczkę AA, i dobrze się w niej czuję Wcześniej nosiłam stanik 70A i wydawał się być dobry do pewnego czasu, potem zaczęło być tam za luźno Znam wiele dziewczyn które mają za duże lub źle dobrane staniki, i nie wygląda to za dobrze, ale myślę, że nie każda zdaje sobie z tego sprawę - i muszę przyznać, że przez pewien czas sama nosiłam za duże staniki (zanim skapnęłam się, że troszkę mi piersi zmalały), bo nie miałam pojęcia o tym, że są za duże, myślałam że po prostu są 'rozchodzone' i do tego mówiłam sobie, że jest ok bo "inne też tak mają".

Pisałaś, że z 65A zrobiło się 65C - bardzo duży przeskok, mam nadzieję, że też kiedyś zmienię miseczkę 65C dla mnie byłby chyba idealnym rozmiarem nie za dużo i nie za mało, widać, że coś tam jest. A dekolt na pewno wygląda o niebo lepiej niż przy 65AA
Stary 2014-05-27, 18:38   #15
ClaudiaWiniar
Raczkowanie

Jak myślicie, czy mając 19 lat bez paru miesięcy jest szansa ,że urośnie mi jeszcze biust ??
ClaudiaWiniar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 19:05   #16
201607040946
Konto usunięte

Izabela, no ta moja koleżanka ma mega nogi i brzuch ale ogólnie właśnie nie mam wcięć, dlatego jest androgyniczna. Wygląda jak Ville Valo w młodości
A ten twój kolega to cham!
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 09:19   #17
201708160953
Konto usunięte

Izabela a ten obwód 65 to taki raczej ciasny jest na Ciebie? Może warto by sprawdzić czy nie wciśniesz się w obwód 60B-C?
201708160953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 17:10   #18
izabelaa95
Przyczajenie

ClaudiaWiniar, a jaki masz teraz rozmiar stanika? Myślę, że jakaś tam szansa jest, mam starszą siostrę, i jej biust nawet sporo urósł jak miała te 20-21 lat

kaguya, musiałam sprawdzić jak wyglądał Ville Valo w młodości - chudzinka ja też w sumie wcięć nie mam, do figury klepsydry mi daleko - czasem się śmieję, że mam figurę ogórka, ale pracuje nad tym, by być kształtnym ogórkiem różne ćwiczenia znalazłam, i mam nadzieję, że jakoś wyrobie ciut większe wcięcie w talii

i_wonka90, obwód 65 jest w sumie spoko, może na początku dziwne uczucie miałam, bo miałam strasznie luźny obwód wcześniej. Nie czuję żeby mnie coś cisnęło może faktycznie miseczka rozmiar większa by się przydała przy najbliższej okazji poszukam większej i zobaczę jak się w takiej czuję
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości