|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciągle maleją mi piersi.
Witam Serdecznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciągle maleją mi piersi.
Rozmiar piersi zazwyczaj zależy od wagi, ale piszesz, że nie schudłaś, także dziwne bardzo.
Nie bierzesz może tabletek anty? Byłaś kiedyś u ginekologa w tej sprawie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A mierzyłaś obwód? Bo może po prostu społeczeństwo tyje, producenci zwiększają mniejsze numery miseczki, a Ty masz wrażenie, że to z Twoim biustem coś nie tak.
Też mam A, ale z wiekiem urosły a nie zmalały, więc z Tobą chyba też jest ok. Może po prostu powinnaś kupować staniki innej firmy. Ja chwalę sobie Etam, Sloggi. Może też dobierasz dobrą miseczkę ale np. za duży obwód? Jeżeli będziesz mierzyć obwód i stwierdzisz, że jednak maleje to wtedy warto iść do ginekologa i sprawdzić hormony, zobaczyć czy wszystko ok z tarczycą itp.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tabletki anty brałam na trądzik, 9 miesięcy temu przestałam. Nie było żadnej zmiany w piersiach, tylko teraz tak nagle ją zauważyłam, wcześniej aż tak się tym nie przejmowałam. U ginekologa nie byłam, nie chciałam robić zamieszania o nic
![]() Co do mierzenia się, to wczoraj zmierzyłam to co trzeba, i znalazłam kalkulator jakiś, by sprawdzić jaki stanik powinnam nosić, i pokazało mi 65AA. Przy najbliższej okazji przymierze taki stanik i zobaczę jak się w takim czuję, ale myślę, że będzie ok. Trochę wstyd - 19sto letnia dziewczyna będzie grzebać w dziecięcych stanikach, kiedy 14sto latki będą oglądać seksowne staniczki dla kształtnych kobiet ![]() Co do hormonów - miałam bardzo nieciekawy przypadek z okresem, spóźniał się 2 tygodnie, to poleciałam do lekarza, ale i tak nic nie zrobił tylko powiedział "musisz poczekać". Dostałam okres dopiero po następnych dwóch tygodniach - czyli okres spóźnił się o 4 tygodnie. Nigdy mnie nic takiego nie spotkało. Może hormony faktycznie teraz oszalały i przez to piersi maleją i stąd spóźniony okres (ciąża wykluczona!). Może po następnym okresie wszystko wróci do normy. Czas pokaże ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, jest dużo staników w mniejszych rozmiarach. Ja mam akurat bazarkowe D, jak wyliczałam prawidłowy rozmiar dobrze dopasowanego to 75E
![]() I akurat widzę dużo biustonoszy w mniejszych rozmiarach, nie tylko w biedronki lub kwiatuszki. Po zaprzestaniu brania tabletek anty biust maleje, może nawet nie zauważyłaś, ale pewnie choć odrobinkę piersi Ci się powiększyły. Dlatego możesz mieć teraz takie wrażenie. Pewnie jesteś bardzo szczupła co? Mam koleżankę która waży 42 kg, często nie ma okresu właśnie przez niedowagę i też ma malutkie piersi. Ale jest fajną kobietką, już ma nawet męża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Są różne rozmiary biustów. Część Polek ma bardzo małe piersi i zapewniam Cię, że są też staniki dla małych piersi niekoniecznie w biedroneczki.
Ja np. lubię klasyczną czerwień i często kupuję właśnie w tym kolorze.
![]() |
#7 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Wow ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem szczupła, ale znowu jestem strasznie niska (158cm). Jakbym ważyła 50-55kg przy takim wzroście to byłabym 'gruba' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() przyznam, że czuję się jakbym dzisiaj zakupiła swój pierwszy stanik - tak mi w nim wygodnie ![]() ![]() Polecacie jakieś stronki internetowe, gdzie można wypatrzeć jakieś fajne biustonosze? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sklepu internetowego nie polecę, ale polecę sklep Esotiq (warto kupować na promocjach). Swego czasu widziałam też w sklepie Cubus seksowne, koronkowe, push-up staniki, ale jak leżały nie to nie mam pojęcia bo nie mierzyłam. Masz te sklepy tam gdzie mieszkasz, za granicą? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Duża różnica była jak przytyłaś, czy wszystko "poszło w cycki"? ![]() ![]() Hmm, moje może urosną kiedyś jak dzidziuś będzie w drodze ![]() ![]() Sprawdziłam te sklepy online, bo u mnie nigdzie takich nie ma - muszę przyznać, że Esotiq nie jest jednym z tanich sklepów ![]() ![]() Lato coraz bliżej, a ja się boję gdzie znajdę odpowiedni, dwuczęściowy strój kąpielowy -.- przeszukam każdy sklep to na pewno znajdę coś, co mi się spodoba, i już nawet wiem co będzie odpowiednie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mam pojęcia, czemu ci cycki maleją ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej zrobić sobie rundkę po sklepach w galerii handlowej i mierzyć, mierzyć, jeszcze raz mierzyć. Czasem rozmiar rozmiarowi nie równy. Co do stroju kąpielowego- nie kupuj takiego, bo jeszcze bardziej pomniejsza biust -> https://polki.pl/we-dwoje/files/Imag...e_dwoje_39.jpg Nawet moje piersi w takim kształcie wyglądają na mikroskopijne. Raczej patrz na coś takiego -> http://bi.gazeta.pl/im/eb/7e/d0/z136...-lato-2013.jpg Biustonosz push-up zabudowane, najlepiej żeby nie był w jednym kolorze, tylko w jakiś duży wzorek, albo falbanki. -> http://bi.gazeta.pl/im/eb/7e/d0/z136...-lato-2013.jpg kaguya- zgadzam się, że 75E to jest średni biust ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeden rozmiar to nie tak źle ![]() ![]() Jak poszłam do sklepu i powiedziałam "poproszę najmniejszy rozmiar" to dostałam A. Kupiłam z falbankami XS, myślę, że nawet jakbym chciała coś takiego http://bi.gazeta.pl/im/eb/7e/d0/z136...-lato-2013.jpg to bardzo ciężko byłoby mi znaleźć. Obecnie mam coś takiego http://www.devu.com.pl/images/fiollet%20lila%20sztyne%2 0miski%20falbanki5.jpg ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.pinkowo.pl/pics/t/l-341.jpg takie majtki spoko, nie za bardzo wycięte, wątpię żeby to były stringi ![]() ![]() ![]() ![]() Tak w sumie patrząc na to zdjęcie, to podoba mi się taka opalenizna ![]() Cytat:
![]() ![]() ech, może małe też są piękne, ale teraz porównanie: coś takiego http://i2.pinger.pl/pgr141/b9bd3b790...0948c5bd04.jpg do czegoś takiego http://e5.pudelek.pl/22030f9754be331...3a7ef77e6dbd72 Hmm, Twoja koleżanka musi być ogólnie ładna z dobrym ciałkiem ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Nie wiem jakie rozmiary staników nosiłaś, czy były dobrze dobrane. Powiem Ci, że jak ja zaczęłam szukać dla siebie odpowiedniego stanika to też wyszło 65A. Po 2-3 tygodniach w ciasnym obwodzie piersi się jakoś "wycisnęły" do miseczek i okazało się, że jakby miski stały się przy małe. Teraz noszę 65C a piersi pod wpływem stanika bardziej się zebrały do miseczek.
Zdradź może swój obwód pod i w biuście, zmierz też w biuście gdy jesteś pochylona i piersi zwisają w doł. Czy po założeniu stanika wygarniasz ręką piersi do miseczek? Jest wtedy efekt pełniejszej miseczki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
i_wonka90, Obwód pod biustem to 66cm, w biuście obecnie jest 73cm, a gdy się pochyle wychodzi 76cm. Hmm, jak zakładam stanik to nie wygarniam piersi do miseczek
![]() ![]() Obecnie mam miseczkę AA, i dobrze się w niej czuję ![]() ![]() Pisałaś, że z 65A zrobiło się 65C - bardzo duży przeskok, mam nadzieję, że też kiedyś zmienię miseczkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jak myślicie, czy mając 19 lat bez paru miesięcy jest szansa ,że urośnie mi jeszcze biust ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Izabela, no ta moja koleżanka ma mega nogi i brzuch
![]() ![]() A ten twój kolega to cham! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Izabela a ten obwód 65 to taki raczej ciasny jest na Ciebie? Może warto by sprawdzić czy nie wciśniesz się w obwód 60B-C?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
ClaudiaWiniar, a jaki masz teraz rozmiar stanika? Myślę, że jakaś tam szansa jest, mam starszą siostrę, i jej biust nawet sporo urósł jak miała te 20-21 lat
![]() kaguya, musiałam sprawdzić jak wyglądał Ville Valo w młodości - chudzinka ![]() ![]() ![]() i_wonka90, obwód 65 jest w sumie spoko, może na początku dziwne uczucie miałam, bo miałam strasznie luźny obwód wcześniej. Nie czuję żeby mnie coś cisnęło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.