Konsultantka AVON - plusy i minusy-napiszcie!!! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2008-10-19, 14:38   #1
KaKa F
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 236

Konsultantka AVON - plusy i minusy-napiszcie!!!

Witajcie

Proszê napiszcie mi jakie s± plusy i minusy bycia konsultantk± AVON - kto¶ bardzo mnie namawia, ale ja nie umiem siê zdecydowaæ. W sumie kosmetyki bardzo lubiê i jestem sta³± klientk±, ale nie wiem czy chcê zostaæ konsultantk±, ile to czasu zajmuje ile za tym biegania jest? Trochê nie mam czasu ale je¿eli to faktycznie nie jest trudne czy czasoch³onne to mo¿e siê zdecyduje.

Dziêkuje z góry za wszystkie rady
KaKa F jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-10-19, 14:45   #2
p4w
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 045
Dot.: Konsultantka AVON - plusy i minusy-napiszcie!!!

ja nie jestem i nie by³am konsultantk±, ale moje kole¿anki owszem - opisze to co mi mówi³y

trzeba mieæ spor± grupê znajomych, które s± zainteresowane tymi kosmetykami, bo bez sta³ych klientek jest bardzo trudno

ewentualnie musia³aby¶ nawi±zaæ wspó³pracê z jakim¶ salonem urody i tam zorganizowaæ jakie¶ mini stoisko

je¶li chcesz to robiæ dodatkowo i nie bêdziesz mia³a czasu na szukanie klientek to chyba bym siê zastanowi³a...

odbiegaj±c od tematu to chyba temat na forum o biznesie...
p4w jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-10-19, 14:49   #3
madzior22
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 744
GG do madzior22

Potwierdzam s³owa p4w, moja mama by³a konsultantk± i bez sta³ego grona znajomych, które bêd± zamawia³y kosmetyki siê nie obêdzie. W innym wypadku musia³aby¶ chodzic i szukac a ni ka¿dy ma na to czas

Prawo jazdy !
madzior22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-10-19, 18:24   #4
AgattkaM
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 283

ja jestem konsultantk± i nie widzê w tym problemu. je¶li masz grupê znajomych co u Ciebie kupuj± to zamawiasz jak nie to je¶li chcesz to szukasz. ja nie chcê i mam miesi±ce, ¿e w ogóle nic nie zamawiam, nie ma kar za to, ¿e siê nie zamawia, po prostu wtedy nie zarabiasz.

patrz±c na pêd avonu do zbierania nowych konsultantek wychodzi na to, ¿e nied³ugo bêd± tylko konsultantki , a nie bêdzie mia³ kto kupowaæ ..

on Tygrys, ja Maleñstwo
AgattkaM jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-10-19, 18:32   #5
Ursa Minor
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Fakt, moja przedmówczyni ma racjê, przez jaki¶ czas by³am konsultantk± i mia³am wra¿enie ¿e gdzie nie rzucisz kamieniem tam trafisz w konsultantkê Avonu

Ogólnie nie by³o ¼le, trzeba mieæ z 10 osób które co¶ zamawiaj±. Ja zrezygnowa³am bo dosz³o do tego ¿e w domu mia³am prawie same kosmetyki z Avonu a co za du¿o to niezdrowo - bo co zrobisz jak do zamówienia od kole¿anek brakuje Ci z 10 - 20 z³? Zamawiasz dla siebie co¶ czego w innym wypadku by¶ nie kupi³a. Wszystko zale¿y ilu masz potencjalnych klientów. Ja widaæ mia³am za ma³o...
Ursa Minor jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-10-19, 19:19   #6
rozwielitka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 117

te¿ siê zastanawia³am nad byciem konsultantk± avonu, zawsze mo¿na podsun±æ katalog kole¿ance na nudnym wyk³adzie
ale dosz³am do wniosku, ¿e za ma³o we mnie przekonania do ich kosmetyków, ¿eby w razie brakuj±cych 10-20z³ mieæ ca³± ³azienkê w avonie...je¶li siê wahasz, spróbuj! mo¿e Ci siê spodoba i siê wkrêcisz?
rozwielitka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-10-19, 19:29   #7
p4w
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 045

Cytat:
Napisane przez Ursa Minor Poka¿ wiadomo¶æ
Fakt, moja przedmówczyni ma racjê, przez jaki¶ czas by³am konsultantk± i mia³am wra¿enie ¿e gdzie nie rzucisz kamieniem tam trafisz w konsultantkê Avonu

Ogólnie nie by³o ¼le, trzeba mieæ z 10 osób które co¶ zamawiaj±. Ja zrezygnowa³am bo dosz³o do tego ¿e w domu mia³am prawie same kosmetyki z Avonu a co za du¿o to niezdrowo - bo co zrobisz jak do zamówienia od kole¿anek brakuje Ci z 10 - 20 z³? Zamawiasz dla siebie co¶ czego w innym wypadku by¶ nie kupi³a. Wszystko zale¿y ilu masz potencjalnych klientów. Ja widaæ mia³am za ma³o...
jak to brakuje do zamówienia? to s± jakie¶ limity?

o¶wieæcie mnie proszê ...
p4w jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2008-10-19, 20:00   #8
Ferrou
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 723

Cytat:
Napisane przez p4w Poka¿ wiadomo¶æ
jak to brakuje do zamówienia? to s± jakie¶ limity?

o¶wieæcie mnie proszê ...
Mo¿esz nawet zamówiæ jedn± rzecz za 5.90, ale wtedy p³acisz za przesy³kê - nie wiem ile ona wynosi, ale pewnie z 15-20 z³. Natomiast je¿eli zamówisz za conajmniej 150z³(chyba tyle bo dawno siê tym nie interesowa³am) to przesy³ka darmowa.... Taki haczyk
Ferrou jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-10-19, 22:42   #9
Gwedhan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 719

Witam! Ja jestem konsultantka Avonu w Anglii i szczerze mowiac to jestem zadowolona. W pracy mam okolo 30 kobiet, wiec zamowienia mam duze i do tego moge zamawiac swoje kosmetyki duzo taniej z katalogow demo dla konsultantek - "hello tomorrow". Plus przy duzym zamowieniu jest duzy zarobek. Ale jakbym miala inna prace i miala chodzic od domu do domu to na pewno bym sie nie zdecydowala. Jezeli zamowienie jest bardzo male to nie ma zarobku i wtedy nie oplaca sie roznosic kosmetykow "charytatywnie" . Wszystko zalezy od osobistych okolicznosci. A przesylke mam za darmo. Pozdrawiam
Gwedhan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-10-20, 08:45   #10
KaKa F
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 236

Dziêki Dziewczyny ja raczej nie my¶la³am o zarobku a o tym ¿ebym mia³a z rodzin± i przyjació³mi taniej. Roznosiæ do obcych nie mam zamiaru, ale widzê ¿e moi znajomi raczej nie s± chêtni by zamawiaæ a jak co¶ zamówi± to jakie¶ drobne rzeczy. Tak¿e chyba zrezygnuje - zreszt± nigdy nie umialam sprzedawaæ i zawsze wola³am byæ klientk±. Tylko tak czasem my¶le ¿e fajnie mo¿e by by³o..
KaKa F jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-10-20, 15:57   #11
Ursa Minor
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Zawsze mo¿esz zrezygnowaæ ..
Ewentualnie dowiedz siê czy mog³aby¶ odbieraæ za darmo paczki w Centrum Obs³ugi Konsultantek, albo robiæ zakupy w sklepie Avonu - je¶li takie obiekty s± w Twoim mie¶cie.

Znalaz³am jeszcze w±tek w Wiza¿u na temat Avonu:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=szczotka

Edytowane przez Ursa Minor
Czas edycji: 2008-10-20 o 16:41 Powód: dodany link
Ursa Minor jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-12, 14:02   #12
xoXxSweetGIRLxXox
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Thumbs up Dot.: Konsultantka AVON - plusy i minusy-napiszcie!!!

Ja jestem konsultantk± AVON, mieli¶cie racjê co do tego ¿e konsultantki maj± pe³n± ³azienkê rzeczy z tej firmy. Ja mam ca³± szafkê, na której mi siê nie mieszcz± i do tego w kosmetyczkach Ale gdybym nie chcia³a to mog³abym nie zamawiaæ dla siebie, bo gdy mam np. zamówienie powy¿ej 500 z³. to mam oprocentowanie 30% i darmow± przesy³kê. Tak¿e zawsze trochê do portfela mo¿e trafiæ Co prawda trzeba trochê siê pomêczyæ, ci±gle trzeba troszczyæ siê o swoje klientki czy nawet szukaæ nowych. Przyzwyczai³am siê do tego, poniewa¿ ju¿ jestem konsultantk± ok. 2-3 lat.
Stary 2008-11-12, 15:51   #13
ollenka89
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 679

Witam ja tak¿e jestem konsultantk± od ok. roku. I my¶lê, ¿e je¶li lubisz kosmetyki tej firmy, bo wspomnia³a¶, ¿e czêsto je zamawiasz, to warto spróbowaæ zawsze mo¿esz je mieæ dla siebie bez mar¿y co wychodzi du¿o taniej bo w najni¿szym progu jest to 25 % przyk³adowo na perfumach jest to ok 15 z³. A wbrew pozorom uzbieraæ te 150 z³, by mieæ darmow± paczkê, nie jest wcale tak trudno, a gdy ich nie uzbierasz to cena paczki wynosi chyba 10 lub 15 z³, gdy jest to kilka rzeczy to mo¿esz ich nie zamawiaæ tylko kupiæ w biurze Avonu w swoim mie¶cie. Dla znajomych tak¿e mo¿esz robiæ upusty, bo wspomina³a¶ równie¿, ¿e nie zale¿y Ci na zysku,wtedy bêd± na pewno zamawiali wiêcej Ale decyzja nale¿y do Ciebie. Pozdrawiam

ollenka89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-11-12, 17:52   #14
Anahstasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 789

Nie to forum

Przenoszê i pozdrawiam!
Anahstasia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-06-06, 23:16   #15
paulinaa16
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Witam
Jestem, co prawda od nie dawna, ale bardzo zadowolonym- Liderem Sprzeda¿y Avon, dzia³am na terenie WROC£AWIA i ¦rody ¦l±skiej. W ramach wstpêu-aby wiadomo by³o do kogo kierujê swojego posta.
Co w³a¶ciwie kryje siê pod s³owem konsultantka? Tak na prawdê, zale¿y od nas...od tego ile chcemy w to w³o¿yc z siebie Tak czy inaczej jest to bardzo przyjemne zajêcie, nic trudnego...sama jestem konsultantk± od 4 lat i szczerze polecam! Zacz±c jest bardzo prosto a w razie gdyby siê jednak nie spodoba³o, BEZ ¯ADNYCH KONSEKWENCJI mo¿na przestac zamawiac Ale w to szczerze w±tpiê
Kosmetyki, jak z reszt± nie tylko...mozna miec taniej ni¿ w katalogu, nawet za darmo, jak równie¿ zarobic.
Je¿eli chcia³aby¶ DOWIEDZIEÆ SIÊ BEZ ¯ADNYCH ZOBOWI¡ZAÑ wszystkiego na temat wspó³pracy z Avonem, napisz mail Na pewno odpowiem.

Je¿eli JESTE¦ ZDECYDOWANA, chcesz byc Konsultantk± Avonu - równie¿ napisz, je¶li bêdziesz chcia³a, nauczê Ciê wszystkiego - na tym polega moja praca Bardzo j± polubi³am nawiasem mówi±c

Zapraszam serdecznie [e-mail]

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2014-03-24 o 19:24 Powód: E-mail
paulinaa16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:14   #16
ohioo
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Ja jestem konsultantk± od ponad 5 lat i przyznam, ¿e momentami jest ciêzko. Szczególnie je¿eli zamówienie jest du¿e, a jak wiadomo, ciê¿ko ud¼wign±æ czasem kilka wrêcz kilogramów kosmetyków...
Wiêæ trzeba siê nabiegaæ.
Tak samo jest z wystawianem ,,rachunków'' klientkom. Ka¿dej najlepiej wypisaæ kupione produkty z cen±, wiêc troszkêczasu trzeba na to po¶wiêciæ.
Ja z natury uwielbiam tak± dzia³alno¶æ, od dziecka bawi³am siê z sprzeda¿e itp.
Je¿eli kogo¶ ci±gn± jedynie zarobki a nie ma do tego ,,weny'' to odradzam

A dodatkowo, polecam siê, szczególnie w rejonach Grzegórzek-D±bie w Krakowie!

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2014-03-24 o 19:26
ohioo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:20   #17
amazonka1603
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Witam, ja jestem konsultantk± od mieisaca. jest teraz drugi katalog. W pierwszym mialam zamowienie za 240 z³ teraz mam na 100 z³ na razie ale jeszcze 2 tygodnie i caly czas zbieram zamowienia. Zbieram te¿ zamowienia z 3 katalogu , wiec jak ktos jest z £odzi to chetnie spe³nie jego oczekiwania, przy ZAMÓWIENIU ZA 50 Z£ osoba dostaje dodatkowy upominek krem,¿el pod prysznic, pomadkê, kredke do oczu itd.
amazonka1603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-29, 16:07   #18
kosmetykomaniaczka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 713

moja znajoma by³a i wiem ,¿e kokosów z tego nie ma, chyba p³aci siê za katalogi.
kosmetykomaniaczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:58   #19
Agathe25
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Witam, ja od jakiegos czasu jestem liderem sprzedazy i nie mam na co narzekac jak sie chce osiagnac cel to mozna odniesc sukces w avon, wystarczy chciec
Agathe25 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-16, 18:13   #20
inezka251
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5
GG do inezka251

Cytat:
Napisane przez Agathe25 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam, ja od jakiegos czasu jestem liderem sprzedazy i nie mam na co narzekac jak sie chce osiagnac cel to mozna odniesc sukces w avon, wystarczy chciec
Dok³adnie! Ja równie¿ postanowi³am siê zapisaæ do grona konsultantek Avonu. Nigdy nie jest za pó¼no na spe³nianie swoich skromnych marzeñ!Zawsze lubi³am kosmetyki z tej firmy !A teraz bêdê robi³a to co lubiê!
inezka251 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:01   #21
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w po³udniowej Polsce, na Górnym ¦l±sku
Wiadomo¶ci: 1 088
GG do yls

ja zapisa³am siê ju¿ ponad rok temu, ale raczej kupujê dla siebie w COKu.
Reklama w Tivi pobudza moje chêci. Te¿ chcia³abym zarabiaæ z Avonem, ale same chêci nie wystarcz±.
Kosmetyki znam "tyle o ile", a szkolenia s± p³atne i co smutne- ¶rednio atrakcyjne.
By³am na jednym i ca³± pielêgnacjê Pani omówi³a z katalogiem nie maj±c ANI JEDNEGO produktu do pokazania.
Korzystam z tych on line, ale nie ma to jak "wymacanie" produktu.
Stary 2012-02-17, 11:26   #22
Alexandre
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 052

Ja jestem konsultantk± od ponad pó³ roku i jestem zadowolona. Przewa¿nie u mnie ludzie albo zamawiaj± i mam wiêksze zamówienie albo nie zamawiaj± i mam przerwê w katalogu. Teraz jeszcze mam dostêp do COKu co mnie cieszy bo powiedzmy skoñczy mi siê co¶ a ja dopiero zbieram zamówienia albo jedna osoba tylko co¶ zamówi to kupujê na miejscu. No i uwielbiam te "swoje" kosmetyki

Alexandre jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-10, 22:56   #23
Jutte
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 940

a ja mam takie pytanie : je¶li z³o¿ê moje pierwsze zamówienie z danego katalogu za 25 z³ to bêdê musia³a p³aciæ za przesy³kê i koszty ma³ego zamówienia?
bo wiem ze moge kupiæ w coku ale niestety tych produktów które chce kupiæ to nie ma.
jak unikn±æ tego by nie p³aciæ za przesy³kê?
cieszê siê ¿yciem!
Jutte jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-11, 07:05   #24
Angel_00
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 272

Cytat:
Napisane przez Jutte Poka¿ wiadomo¶æ
a ja mam takie pytanie : je¶li z³o¿ê moje pierwsze zamówienie z danego katalogu za 25 z³ to bêdê musia³a p³aciæ za przesy³kê i koszty ma³ego zamówienia?
bo wiem ze moge kupiæ w coku ale niestety tych produktów które chce kupiæ to nie ma.
jak unikn±æ tego by nie p³aciæ za przesy³kê?
pogadaj z osob± nad sob± mo¿e do³±czy Ciê do czyjego¶ zamówienia

Angel_00 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-20, 09:50   #25
anekania
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 247

Wszystko jest fajnie tylko teraz zmniejszyli progi upustowe co bardzo mnie denerwuje :/ Bo jak lider czesto dobija³am do 150z³ w pierwszym zamówieniu konsultanki bo mia³am taki sam procent upustu co ona a teraz to jest jakas okropna lipa!!
anekania jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:18   #26
Agnieszka987
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 080

Je¶li masz ok 10 osób które beda zamawiac to op³aca sie a jesli nie to nie op³aca sie

Edytowane przez Agnieszka987
Czas edycji: 2012-08-12 o 09:57
Agnieszka987 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:43   #27
Pysiaaka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 84

Hej dziewczyny, jestem ¶wie¿o upieczon± konsultantk± i jeszcze nie wiem do koñca co i jak. Dzisiaj dosta³am umowê, katalogi i te ró¿ne broszurki, które daj± na pocz±tek. Jak z³o¿ê zamówienie i mi ono przyjdzie, to czy dostanê wraz z nim kolejny katalog za darmo ? Wiem, ¿e jak chcê wiêcej katalogów to muszê je sobie zamówiæ, ale czy jeden katalog bêdzie gratis wraz z zamówieniem ? Proszê o pomoc . Pozdrawiam
Pysiaaka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-05, 22:10   #28
delfix10
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 352

Cytat:
Napisane przez Pysiaaka Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny, jestem ¶wie¿o upieczon± konsultantk± i jeszcze nie wiem do koñca co i jak. Dzisiaj dosta³am umowê, katalogi i te ró¿ne broszurki, które daj± na pocz±tek. Jak z³o¿ê zamówienie i mi ono przyjdzie, to czy dostanê wraz z nim kolejny katalog za darmo ? Wiem, ¿e jak chcê wiêcej katalogów to muszê je sobie zamówiæ, ale czy jeden katalog bêdzie gratis wraz z zamówieniem ? Proszê o pomoc . Pozdrawiam
tak 1katalog przyjdzie w paczce za darmo
delfix10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-06-05 23:10:39

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.