![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
katalog vs. real vs. real "szycie na wzór"
- katalog Angel Giovani
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2012-02-03 o 21:32 Powód: uśwadamianie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: katalog vs. real vs. real "szycie na wzór"
Real - oryginał
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Szyta na wzór.
![]() http://ogloszenia.trojmiasto.pl/sukn...gl4513668.html
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Cymbeline Euriell katalog
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Cymbeline Euriell - real
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Cymbeline Euriell - szyta "na wzór"
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
O ludzie! Jeszcze ta pierwszą bym przeżyła, ale ta druga... i ten materiał na falbanki.... najlepiej gdyby nikt nie wspominał, że to szyte na jakikolwiek wzór... (wzór może i tak, ale co z resztą)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie każde szycie na wzór kończy się takim niewypałem, wystarczy znaleźć umiejętną krawcową
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o pierwszą to nawet wszystko "spójnie" wygląda dla każdej wersji. Natomiast ta druga szyta "na wzór" - tragedia. Wyjątkowo nieumiejętna krawcowa, albo uparta PMka (któż wie, kogo fantazja poniosła...). Cóż. Bywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
chcesz mi powiedzieć, że to http://ogloszenia.trojmiasto.pl/sukn...gl4513668.html
jest ok? ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- nie każde, ale 95%
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2012-02-04 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdaje sobie sprawę z tego, że na żywo różnica będzie bardziej widoczna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Nie chodzi o tiul, tylko o gorset, który jest zbrodnia na krawiectwie.
Jak pudło kartonowe z przyklejoną koronką wygląda. Zero proporcji. Nie dość, że nie podkreśla talli, to jeszcze fatalnie się marszczy! O kolorze nie wspomnę. Straszna szkoda, niebrzydka dziewczyna, raczej szczupła, a wygląda w tym gorsecie jak klocek.
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2012-02-04 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
na pewno ta 1. jest lepszym odwzorowaniem niż 2.
![]() A zamawiając suknię "na wzór" trzeba się liczyć, że raczej będzie to wyglądać "podobnie do oryginału" niż "dokładnie jak oryginał". No, chyba, że zamawia się u krawcowej, która normalnie szyje oryginały, chociaż nie wiem, czy to możliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja ogólnie polecam to forum, bo można sobie porównać suknie real z katologowymi i te szyte na wzór z katalogowymi!
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-c1,171.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Nie dziwię się, że w przypadku Giovani firmy Angel nie za bardzo widać różnicę między oryginałem, a "podróbką". Sama suknia Giovani nie jest najwyższych lotów... Fatalnie skrojony dekolt (kształt) i słaby gorset. Dlaczego akurat wybrała ten model jako przykład ? Jest tyle duuuużo ciekawszych perełek do porównań.
W Cymbeline OK, ewidentna różnica. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
katalog vs. real (pmka pisze, że zapłaciła za sukienkę w salonie 5600.. eh, a taka piękna
![]() PRONOVIAS 2011 model FRANCE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Bosz, Bentley też drogi i piękny.
Ale samochód tańszy też może być ładny i porządny, a może być tani i dziadowski, psujący się co chwila. Dla każdego coś miłego. :P Należy też rozliczyć co się bardziej opłaca. Ja się dziwię pannom młodym które oszczędzą 500zł czy 1000zł, a płacą za to oglądnie ujmując, niespecjalnym wyglądem w dniu ślubu. Oszczędzać można z głową np. kupując suknię używaną lub zamawiając szycie na wzór w sprawdzonym miejscu. Żeby uszyć suknię na wzór porządnie, sama krawcowa nie wystarczy, powinien być jeszcze człowiek, który umie robić formy i kroić! Krawcowych tego nie uczą w szkole. Krawcową uczą zszywać element a z elementem b. Dlatego co niektórym wychodzą takie paszkwile jak powyżej. Ładnie wygląda ta PM -real , choć od razu widać po zestawieniu jak Pronovias sztucznie wydłuża modelki na zdjęciach. Podobny model a dużo tańszy- w tym stylu to był model Cymbeline Japone. ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Kolejna perełka : szyta na wzór http://www.we-dwoje.pl/suknia;slubna...html?foto_id=3 Przód jeszcze ujdzie, ale tył fatalny, fiszbiny przebijają przez gorset oryginał na pm http://classifieds.weddingbee.com/to...ander-8349-600 http://www.we-dwoje.pl/suknia;slubna...html?foto_id=2 http://www.we-dwoje.pl/piekna;kobiec...html?foto_id=3 modelka http://promstardresses.com/image/cac...49-900x900.jpg
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2012-02-08 o 00:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ale piekna ta pronovias FRANCE!!!!! po prostu cudowna!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dodaję do zbioru suknie Fanal/jej sukienke-siotre Tigris - dłuugo rozważałam zakup właśnie jej: jest piekna, klasyczna o ciepłym odcieniu satyny (dostępna jaśniejsza niz kolor pokazany na zdjęciu katalogowym)
Ostatecznie nei zdecydowałam sie na jej zakup po obejrzeniu wielu zdjęć w internecie w tzw 'realu' - wiele zdjęć pokazywało że wszystko zalezy od bardzo dobrego dopasowania tej sukienki do figury - mysle ze to kwestia dobrej krawcowej. Zdjecie katalogowe jest naprawde piekne i robi nam mnie wrażenie, ale wiele zdjec pokazywalo, ze mozna ja kompletnie nie dopasowac, albo dopsować tak, ze PM wygląda jak milion dolarów ![]() ![]() A myslę też ze to taki typ sukienki, ze chyba nie udaje sie ja ponaprawiać jakby co - ma tak unikalny wzór fal, że chyba każda ingerencja zbyt duża może zburzyc proporcje. Ostatni załącznik to suknia szyta na wzór.
2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. Edytowane przez dezire Czas edycji: 2012-12-19 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten model jest bardzo popularny, chyba już trzeci rok utrzymuje się w kolekcjach la Sposy i White one, zresztą nie dziwię się bo suknia jest przepiękna w swej prostocie ![]() ![]() Ostatnie zdjęcie mi się nie podoba, chociaż PM prezentuje się dobrze. Jak dla mnie to nie jest suknia szyta na wzór fanal/tigris, jedyne podobieństwo to materiał i te fale, czy zakładki. Oryginalny model z tego co pamiętam modeluje sylwetkę i mocno trzyma się ciała, tutaj mamy lejącą się suknię, która ma się trzymać na ramionach. Efekt jak dla mnie średni, nie widzę tu ani lekkości, ani właściwej oryginałowi elegancji i klasy, ale to już kwestia gustu. Myślę, że doświadczona krawcowa udźwignęłaby temat spokojnie, pamiętam, że wrocławski producent Vanessa miał podobny model w 2011 roku, zgrabny, dobrej jakości i chyba bardziej w literkę A. Zakup oryginału to kwestia dopasowania przez krawcową, ale szycie od podstaw wymaga jednak większego zaangażowania. Dezire, ty mierzyłaś ten model w salonie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Tak, oczywiście
![]()
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Dołączę coś od siebie - Diana Very Wang, bardzo piękna i oryginalna suknia. Ostatnie dwa zdjęcia - suknia szyta na wzór (żeby nie było -ten model da się odtworzyć bardzo podobny do oryginału).
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pal sześć gorset, ale sama spójrz na falbany - te u Very tworzą pionowe kaskady, są niestandardowe, nieregularne, bajkowe. Te w wersji oszczędnej to regularne zygzaczki z organzy. Pierwsze wyciągają sylwetkę, drugie robią z niej dzwonek. Nie, nie, nie ![]()
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2013-02-04 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Justin Alexander 8465 (dwa ostatnie - na wzór)
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia zamieściłam ku przestrodze dla a)szukających wymarzonej sukni na aukcjach (większość takich sukien jest opisywana szumnie jako" cudowna i piękna suknia szyta na wzór znakomitej projektantki/projektanta"; b) dla dziewczyn, które nie zweryfikują umiejętności krawcowej przed zamówieniem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak na marginesie, nigdy nie gustowałam w takich fantazyjno-geometrycznych sukniach, ale ta Vera jest niesamowita ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.