Wrastające włosy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artykuły i newsy

Notka

Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzędzia
Stary 2009-05-06, 07:26   #1
redakcja
(ro)BOT

Wrastające włosy

Wrastanie włosów w skórę to problem wielu kobiet, które usilnie próbują pozbywać się niechcianego owłosienia. Włosy pod wpływem nie zawsze profesjonalnie wykonanego zabiegu depilacji urywają się tuż przy skórze, czasami nawet w środku kanału włosowego. Urwany włos rośnie nadal jednak zmienia kierunek wzrostu, a jego ostra końcówka wbija się w skórę i stopniowo wrasta co raz głębiej. czytaj więcej
redakcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 16:22   #2
elenee
Przyczajenie

Dot.: Wrastające włosy

W artykule brakuje informacji, jak sobie radzić w sytuacji wrastających włosków oraz jakie wówczas należy wybierać metody depilacji...
elenee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 18:26   #3
LadyDiil
Przyczajenie

Angry Dot.: Wrastające włosy

zgadzam się..
LadyDiil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 23:55   #4
LadyB
Raczkowanie

wystarczylo zauwazyc zakladki pt: "w gabinecie", "w domu" heh x]
LadyB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 09:52   #5
elenee
Przyczajenie

Dziękuję za podpowiedź
elenee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 10:45   #6
pannapaula
Przyczajenie

Porady bardzo trafione. Autor zaleca unikania golenia. Żeby golić się jak najrzadziej, najlepiej usuwać włoski woskiem. Zabieg u kosmetyczki daje najdłuższy efekt. Ja miałam strasznie problemy z wrastaniem włosków, bo robiły mi się ropne stany zapalne. Ale kosmetyczka dała mi kilka dobrych rad: zmiana depilacji - odstawiłam maszynkę i depilator, 3 razy w tygodniu peeling gruboziarnisty i specjalny krem na wrastanie. Na początku miałam krem Veet, ale nic mi nie pomagał. Przerzuciłam się więc na dermokosmetyki, bo mają działanie lecznicze. I od ponad pół roku stosuję krem Keranorm. Problem wrastania zniknął
pannapaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 18:23   #7
22asia22LU
Przyczajenie

Ja zmagam się z problemem wrastania włosów i powiem szczerze, jestem bliska agonii. Stosuję scruby kremy a one ciągle wrastają.... Wiem jednak , że jest to wina złej depilacji. Do pozbywania się włosków używam depilatora a powinnam regularnie odwiedzać salon kosmetyczny i robić to przy użyciu wosku i z pomocą profesjonalisty...Jednak jakoś do salonu mam jakoś bardzo daleko i ciągle sięgam po mojego kolegę z różowego pudełeczka.
22asia22LU jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 19:27   #8
marta632
Przyczajenie

Jeżeli depilujemy się maszynką najlepiej po goleniu użyć Pantenolu w balsamie, włoski wtedy mniej wrastają w skórę, a skóra jest odpowiednio nawilżona.
marta632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 07:53   #9
8fc2159fdb2bd9c27a8dfb949d06bd6ad91c9c61_60de4905781b1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paaaulinkaaa78 Pokaż wiadomość
Ja męczyłam się z wrastającymi włosami około roku, nic nie skutkowało!!! w końcy trafiłąm do kosmetyczki, polecam laserowe zabiegi na usuwanie owłosienia. Zrobiłam 3 zabiegi i prawie nie mam włosow na bikini. Polecam gabinet w Warszawie na ul. Wielickiej 43 lok 2 Instytut Medycyny Estetycznej!
Pozdrawiam gorąco

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

zapomnialam dodac ze od kilku dni jest promocja -30% to sporo bo za bikini zaplacilam 200 zł mniej niz poprzednio!
Wszystko super fajnie. Tylko nie wszystkich stać na laser
Zapomniałam dodać, że nawet pomimo 30% zniżki

Edytowane przez 8fc2159fdb2bd9c27a8dfb949d06bd6ad91c9c61_60de4905781b1
Czas edycji: 2009-10-15 o 08:00
8fc2159fdb2bd9c27a8dfb949d06bd6ad91c9c61_60de4905781b1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 03:46   #10
mrowkaa06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 22asia22LU Pokaż wiadomość
Ja zmagam się z problemem wrastania włosów i powiem szczerze, jestem bliska agonii. Stosuję scruby kremy a one ciągle wrastają.... Wiem jednak , że jest to wina złej depilacji. Do pozbywania się włosków używam depilatora a powinnam regularnie odwiedzać salon kosmetyczny i robić to przy użyciu wosku i z pomocą profesjonalisty...Jednak jakoś do salonu mam jakoś bardzo daleko i ciągle sięgam po mojego kolegę z różowego pudełeczka.
Nie koniecznie depilowanie woskiem jest lepsze, próbowalam i wosku i depilatora i wosk wiecej wlosow mi urywał niz wyrywal i wlosy po im tez wrastaly, moze troche mniej ale jednak
mrowkaa06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 19:58   #11
Figaaaa
Przyczajenie

Przez całe lata miałam problem z wrastającymi się włosami, po jakimś czasie doszło do tego, że na nogach zostawały mi przebarwienia
Znajoma poleciła mi laserowe usunięnie owłosienia. Jestem po 4 zabiegach, włoski się nie wrastaja, a nogi są już prawie idealnie gładkie. Laser robiłam w Łodzi w Estetico Med.
Figaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 11:21   #12
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Napisane przez mrowkaa06 Pokaż wiadomość
Nie koniecznie depilowanie woskiem jest lepsze, próbowalam i wosku i depilatora i wosk wiecej wlosow mi urywał niz wyrywal i wlosy po im tez wrastaly, moze troche mniej ale jednak
u mnie niestety to samo po wosku.. ciągłe stany zapalne, mimo, że nie depiluje już od ponad pół roku! teraz w końcu zapisałam się na laser.. chce mieć święty spokój.. trudno najwyżej będę głodowała przez 3 miesiące hehe
Stary 2010-05-30, 09:55   #13
cykkoria
Przyczajenie

Ja również bardzo długo zmagałam się z problemem wrastających włosków. Próbowałam różnych sposobów: depilatora wosku, kremów depilujących itp. Efekt opłakany. Wszystkie te sposoby osłabiają włos, co w przypadku tej dolegliwości ma fatalne skutki, bo nie jest on w stanie przebić się przez skórę i wrasta boleśnie. Najlepszym sposobem, który stosuję od bardzo dawna jest ...zwykła maszynka do golenia. Włosy są mocne i problem wrastania przestał występować! Co prawda co kilka dni trzeba zabieg golenia powtarzać, ale jest szybki, prosty i tani i nie powoduje wrastania!

Pozdrawiam!
cykkoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:58   #14
monika1999
Przyczajenie

kiedys z własnej głupoty i niewiedzy usunęłam sobie meszek z twarzy!!włoski sie potem zbuntowały i odrosły oczywiście rosną swoim zyciem sa odstające!!!próbowałam wszytskiego wosku,kremów,depilatorow elektrycznych!!!dodam tyle z e mam cere wrazliwą i teraz mam cała twarz w czerwonych krostkach!!!teraz jestem na antybiotykach i smaruje twarz kremem bactroban!!!wolę juz zaleczyc te krostki i miec cere taka jak wczesniej nawet jesli mam miec wloski na twarzy!!!!mam pytanie..CZY JAK WLOS JUZ WYROSNIE TO TE CZERWONE KROSTKI POSCHODZA?JAK TO JEST Z TYMI WLOSAMI CZEKAM NA ODPOWIEDZI ...
monika1999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 21:40   #15
polutek
Raczkowanie

monika1999 - poschodzą, tylko ich "nie męcz". Kurcze, ja ostatnio 1 raz usunęłam woskiem włoski sama w domu i nic mi się takiego nie zrobiło. Fakt, że miałam tylko meszek, ale ciut ciemniejszy niż reszta więc dlatego go "machnęłam".

Co do lasera - ja przed ciążą byłam 3 razy na nogach i 2 razy na bikini. Musiałam przerwać, bo zaszłam w ciążę. Niestety kasa poszła na marne, bo teraz mam takie same lub nawet większe niz miałam. Zrzućmy to na hormony ....

A co do wrastania, to ja już wyłącznie używam wosku - mama kupuje mi taki w roll onie w hurtowni kosmetycznej i jestem bardzo zadowolona. Ale niestety po 1 razie problem wrastania zaistniał. Kupiłam sobie dobry (tzn. gruboziarnisty - bo to w tym przypadku jest mega ważne) peeling i teraz jest git. ja mam Heana Slim no limit - peeling cukrowy - świetnie sprawdza się przy partiach do golenia.
polutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 01:53   #16
edytalek
Przyczajenie

ja mam pytanie do dziewczyn które stosowały keranorm na wrastające włoski. Otóż czytałam o nim bardzo pochlebne opinie. Zakupiłam ten specyfik, jednak przed zastosowaniem chciałam zadać kilka pytań i mam nadzieję, że może jakaś dobra duszyczka na nie odpowie.
Otóż:
- jak często można go stosować? codziennie czy co kilka dni. Kuracja NIBY powinna trwac 3-4 tygodnie ale widziałam wypowiedzi dziewczyn, które piszą, że stosują go np. od roku.

- czy można go stosować razem z peelingami?

- co ze słońcem? idzie lato no i fakt faktem, że jednak trzeba będzie nosić krótkie spodenki (czego nie lubię, ale cóż). Czy po nim nie zostają zadne przebarwienia od słońca? Nie chodzi mi tutaj o opalanie, ale o takie codzienne przebywanie na słońcu.

Za wszystkie odpowiedzi z góry baardzo dziękuję .
edytalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:32   #17
viktoria177
Przyczajenie

Wrastające włosy to koszmar którego nie potrafię zwalczyć Jak się ciesze że znalazłam na tej stronie sposoby jak to cholerstwo pokonać!! Mam straszne mocne, grube owłosienie i przez dłuższy czas używałam depilatora bo jak goliłam golarką to nawet po goleniu było widać włosy(takie czarne kropki pod skórą)a goląc się rano już wieczorem odrastały że aż kuły.A teraz w wakacje ciągle ukrywam nogi;( Znalazłam inne kremy-tańsze, zamiennik keranormu http://www.lekolandia.pl/kermuren-10...10-p-4391.html oraz http://www.lekolandia.pl/cerkoderm-1...wy-p-4392.html Nie wiem czy będą tak skuteczne ale będę je z pewnością testować!
viktoria177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 21:17   #18
polutek
Raczkowanie

To zdaj nam potem relację koniecznie!
polutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 15:53   #19
Anelien
Przyczajenie

pod pachą kiedyś miałam taką bruzdę. i ona ropiała i bolała. wymyśliłam, że tą skórkę lekko obetnę. ale najpierw cążki (te do paznokci) wodą utlenioną przemyłam, żeby nie było zakarzeń. przycięłam tą skórę i był tam takiii długi włos. wyrwałam go pensetą i po kilku dniach nie było tej całej bruzdy... może dziwne, ale tak było
Anelien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-07, 23:05   #20
edytalek
Przyczajenie

ja mam taka bruzde pod pacha ktora nie schodzi i tam ciagle wrastają dwa włoski... będe musiała robić peelingi i smarować się keranorm bo na mnie jednak działa i te włoski nie wrastają. A ja mam pytanie co do pach, może i głupie, ale zapytam czy wy tez macie taka długa linie włosów pod pachami ?
Stary 2010-12-08, 10:15   #21
kavainka
Przyczajenie

Dot.: AB-Med laser studio poznań

dziewczyny!
ostatnio po depilacjach noce spędzam w łazience drapiąc się po nogach szczotką do włosów... dzięki waszym opiniom zdecydowałam się kupić krem Keranorm.
Proszę powiedzcie - jak go stosujecie? wg zaleceń trzeba smarować 2 razy dziennie!
Czy stosujecie go stale czy tylko po goleniu?
kavainka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 22:51   #22
cmoczus
Przyczajenie

Wink Dot.: Wrastające włosy

im daj golisz i zaciagasz maszynka w gore tym pasezek bd miec cosraz sluzszy poniewaz mamy tam tez takie nie widocczne blod wloski i jak sie je zgolo raz drugi trzeci to sie robia niestety czarne
cmoczus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:39   #23
Eleanor_Rigby
Przyczajenie

Nie trzeba rezygnować z depilatora. Wystarczy dobre nawilżanie co spowoduje, że włoski będą miały możliwość przebicia się na powierzchnię oraz peeling dzięki czemu naskórek zostanie złuszczony tak jak przy goleniu zwykłą maszynką. Stosuję i działa.
Eleanor_Rigby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-13, 18:41   #24
zary_1
Przyczajenie

Dobra, ale co w yam przypadku robić?
zary_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 19:25   #25
Brise
Przyczajenie

Ja też miałam taki problem wrastających włosków. Jednak szybko poradziłam sobie z nim. A konkretnie gdy tylko zauważyłam, że jakiś niesforny włos wrasta w moją skórę, brałam cieniutka igłę wyparzałam ją we wrzątku (żeby nie doszło do jakiejś infekcji) i delikatnie podważam włos a następnie wyrywam go pęsetą. Codziennie stosuję peeling i nawilżający żel pod prysznic. I muszę szczerze powiedzieć że jest stanowczo mniej wrastających włosków niż było wcześniej. Tak więc odrobinę precyzji i cierpliwości, a wszystko da się naprawić
Stary 2012-06-20, 12:54   #26
pat123456
Raczkowanie

Dokładnie Dobre nawilżenie to podstawa po depilowaniu !
Stary 2012-07-18, 22:18   #27
About_Me
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brise Pokaż wiadomość
Ja też miałam taki problem wrastających włosków. Jednak szybko poradziłam sobie z nim. A konkretnie gdy tylko zauważyłam, że jakiś niesforny włos wrasta w moją skórę, brałam cieniutka igłę wyparzałam ją we wrzątku (żeby nie doszło do jakiejś infekcji) i delikatnie podważam włos a następnie wyrywam go pęsetą. Codziennie stosuję peeling i nawilżający żel pod prysznic. I muszę szczerze powiedzieć że jest stanowczo mniej wrastających włosków niż było wcześniej. Tak więc odrobinę precyzji i cierpliwości, a wszystko da się naprawić
Tylko, że u mnie po depilacji woskiem kiedy włoski odrastają, to wygląda jakby żadne nie dały się przebić przez skórę, po dniu niektórym się udaje, tu igiełka byłaby pracochłonna..

Możecie coś więcej powiedzieć o tym kremie Keranorm ?
About_Me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 19:03   #28
edytalek
Przyczajenie

Keranorm stosuje prawie 2 lata. To ogólnie krem do rogowaciejącej skóry. można stosować również na wrastające włoski. Ja go stosuję wieczorem, na czystą skórę, jest dość tłusty dlatego w ciągu dnia nie za bardzo jestem za jego aplikacją. Ja go używam razem z peelingami i są rezultaty, ale nie od razu. Można też stosować Pilarix on ma w składzie 20% mocznika, też czytałam na wizazu o nim bardzo pozytywne opinie. Keranorm kosztuje z 40 zł, a ten pilarix niewiele ponad 20zł. Ja Pilarix nakładam na dzień a Keranorm na noc i jakoś to idzie. Jeśli macie przy wrastających włoskach zapalenie mieszków włosowych z bolącymi ropnymi czopami warto przebadać się na obecność gronkowca. Oczywiście zapalenie może być dziedziczne, ale też często wywołuje je wirus gronkowca.
Stary 2012-07-30, 11:25   #29
harosza22
Raczkowanie

Od paru dni stosuje wskazany na wizazu Pilarix, póki co szalu nie ale wiem, że trzeba cierpliwie czekać. Prawda jest taka, że regularne stosowanie wosku zawsze spowoduje mniejsze lub większe wrastanie włosków, po prostu taka metoda depilacji osłabia włoski, podczas zabiegu zostaje usunięta torebka w której ów włosek się znajduje i ten nieszczęśnik nie ma jak się przebić przez skórę i tkwi zadowolony pod skórą. Doszłam do takich wniosków po nieustannym woskowaniu (tradycyjny wosk oraz LYCON). Aby ten problem rozwiązać zacznę teraz się golić a jak wyjdą wszystkie włoski pójdę na wosk. Nie widzę (no może oprócz lasera) rozwiązania.
harosza22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:20   #30
Cammonile
Raczkowanie

Dziewczyny a czy rodzaj depilatora ma znaczenie w związku z wrastającymi włoskami? Mam aktualnie taki stary i problem mnie niestety dotyczy ale zastanawiam sie nad kupnem nowego tylko nie wiem czy jest sens jeśli maja dalej wrastać
Cammonile jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Artykuły i newsy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości