![]() |
#1 |
(ro)BOT
|
Wrastające włosy
Wrastanie włosów w skórę to problem wielu kobiet, które usilnie próbują pozbywać się niechcianego owłosienia. Włosy pod wpływem nie zawsze profesjonalnie wykonanego zabiegu depilacji urywają się tuż przy skórze, czasami nawet w środku kanału włosowego. Urwany włos rośnie nadal jednak zmienia kierunek wzrostu, a jego ostra końcówka wbija się w skórę i stopniowo wrasta co raz głębiej. czytaj więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wrastające włosy
W artykule brakuje informacji, jak sobie radzić w sytuacji wrastających włosków oraz jakie wówczas należy wybierać metody depilacji...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
zgadzam się..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wystarczylo zauwazyc zakladki pt: "w gabinecie", "w domu" heh x]
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za podpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Porady bardzo trafione. Autor zaleca unikania golenia. Żeby golić się jak najrzadziej, najlepiej usuwać włoski woskiem. Zabieg u kosmetyczki daje najdłuższy efekt. Ja miałam strasznie problemy z wrastaniem włosków, bo robiły mi się ropne stany zapalne. Ale kosmetyczka dała mi kilka dobrych rad: zmiana depilacji - odstawiłam maszynkę i depilator, 3 razy w tygodniu peeling gruboziarnisty i specjalny krem na wrastanie. Na początku miałam krem Veet, ale nic mi nie pomagał. Przerzuciłam się więc na dermokosmetyki, bo mają działanie lecznicze. I od ponad pół roku stosuję krem Keranorm. Problem wrastania zniknął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja zmagam się z problemem wrastania włosów i powiem szczerze, jestem bliska agonii. Stosuję scruby kremy a one ciągle wrastają.... Wiem jednak , że jest to wina złej depilacji. Do pozbywania się włosków używam depilatora a powinnam regularnie odwiedzać salon kosmetyczny i robić to przy użyciu wosku i z pomocą profesjonalisty...Jednak jakoś do salonu mam jakoś bardzo daleko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jeżeli depilujemy się maszynką najlepiej po goleniu użyć Pantenolu w balsamie, włoski wtedy mniej wrastają w skórę, a skóra jest odpowiednio nawilżona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zapomniałam dodać, że nawet pomimo 30% zniżki Edytowane przez 8fc2159fdb2bd9c27a8dfb949d06bd6ad91c9c61_60de4905781b1 Czas edycji: 2009-10-15 o 08:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Przez całe lata miałam problem z wrastającymi się włosami, po jakimś czasie doszło do tego, że na nogach zostawały mi przebarwienia
![]() Znajoma poleciła mi laserowe usunięnie owłosienia. Jestem po 4 zabiegach, włoski się nie wrastaja, a nogi są już prawie idealnie gładkie. Laser robiłam w Łodzi w Estetico Med. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja również bardzo długo zmagałam się z problemem wrastających włosków. Próbowałam różnych sposobów: depilatora wosku, kremów depilujących itp. Efekt opłakany. Wszystkie te sposoby osłabiają włos, co w przypadku tej dolegliwości ma fatalne skutki, bo nie jest on w stanie przebić się przez skórę i wrasta boleśnie. Najlepszym sposobem, który stosuję od bardzo dawna jest ...zwykła maszynka do golenia. Włosy są mocne i problem wrastania przestał występować! Co prawda co kilka dni trzeba zabieg golenia powtarzać, ale jest szybki, prosty i tani i nie powoduje wrastania!
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
kiedys z własnej głupoty i niewiedzy usunęłam sobie meszek z twarzy!!włoski sie potem zbuntowały i odrosły oczywiście rosną swoim zyciem sa odstające!!!próbowałam wszytskiego wosku,kremów,depilatorow elektrycznych!!!dodam tyle z e mam cere wrazliwą i teraz mam cała twarz w czerwonych krostkach!!!teraz jestem na antybiotykach i smaruje twarz kremem bactroban!!!wolę juz zaleczyc te krostki i miec cere taka jak wczesniej nawet jesli mam miec wloski na twarzy!!!!mam pytanie..CZY JAK WLOS JUZ WYROSNIE TO TE CZERWONE KROSTKI POSCHODZA?JAK TO JEST Z TYMI WLOSAMI CZEKAM NA ODPOWIEDZI ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
monika1999 - poschodzą, tylko ich "nie męcz". Kurcze, ja ostatnio 1 raz usunęłam woskiem włoski sama w domu i nic mi się takiego nie zrobiło. Fakt, że miałam tylko meszek, ale ciut ciemniejszy niż reszta więc dlatego go "machnęłam".
Co do lasera - ja przed ciążą byłam 3 razy na nogach i 2 razy na bikini. Musiałam przerwać, bo zaszłam w ciążę. Niestety kasa poszła na marne, bo teraz mam takie same lub nawet większe niz miałam. Zrzućmy to na hormony .... A co do wrastania, to ja już wyłącznie używam wosku - mama kupuje mi taki w roll onie w hurtowni kosmetycznej i jestem bardzo zadowolona. Ale niestety po 1 razie problem wrastania zaistniał. Kupiłam sobie dobry (tzn. gruboziarnisty - bo to w tym przypadku jest mega ważne) peeling i teraz jest git. ja mam Heana Slim no limit - peeling cukrowy - świetnie sprawdza się przy partiach do golenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
ja mam pytanie do dziewczyn które stosowały keranorm na wrastające włoski. Otóż czytałam o nim bardzo pochlebne opinie. Zakupiłam ten specyfik, jednak przed zastosowaniem chciałam zadać kilka pytań i mam nadzieję, że może jakaś dobra duszyczka na nie odpowie.
Otóż: - jak często można go stosować? codziennie czy co kilka dni. Kuracja NIBY powinna trwac 3-4 tygodnie ale widziałam wypowiedzi dziewczyn, które piszą, że stosują go np. od roku. - czy można go stosować razem z peelingami? - co ze słońcem? idzie lato no i fakt faktem, że jednak trzeba będzie nosić krótkie spodenki (czego nie lubię, ale cóż). Czy po nim nie zostają zadne przebarwienia od słońca? Nie chodzi mi tutaj o opalanie, ale o takie codzienne przebywanie na słońcu. Za wszystkie odpowiedzi z góry baardzo dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Wrastające włosy to koszmar którego nie potrafię zwalczyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
To zdaj nam potem relację koniecznie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
pod pachą kiedyś miałam taką bruzdę. i ona ropiała i bolała. wymyśliłam, że tą skórkę lekko obetnę. ale najpierw cążki (te do paznokci) wodą utlenioną przemyłam, żeby nie było zakarzeń. przycięłam tą skórę i był tam takiii długi włos. wyrwałam go pensetą i po kilku dniach nie było tej całej bruzdy... może dziwne, ale tak było
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
ja mam taka bruzde pod pacha ktora nie schodzi i tam ciagle wrastają dwa włoski... będe musiała robić peelingi i smarować się keranorm bo na mnie jednak działa i te włoski nie wrastają. A ja mam pytanie co do pach, może i głupie, ale zapytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Dot.: AB-Med laser studio poznań
dziewczyny!
ostatnio po depilacjach noce spędzam w łazience drapiąc się po nogach szczotką do włosów... dzięki waszym opiniom zdecydowałam się kupić krem Keranorm. Proszę powiedzcie - jak go stosujecie? wg zaleceń trzeba smarować 2 razy dziennie! Czy stosujecie go stale czy tylko po goleniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
![]()
im daj golisz i zaciagasz maszynka w gore tym pasezek bd miec cosraz sluzszy poniewaz mamy tam tez takie nie widocczne blod wloski i jak sie je zgolo raz drugi trzeci to sie robia niestety czarne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Nie trzeba rezygnować z depilatora. Wystarczy dobre nawilżanie co spowoduje, że włoski będą miały możliwość przebicia się na powierzchnię oraz peeling dzięki czemu naskórek zostanie złuszczony tak jak przy goleniu zwykłą maszynką. Stosuję i działa.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Dobra, ale co w yam przypadku robić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ja też miałam taki problem wrastających włosków. Jednak szybko poradziłam sobie z nim. A konkretnie gdy tylko zauważyłam, że jakiś niesforny włos wrasta w moją skórę, brałam cieniutka igłę wyparzałam ją we wrzątku (żeby nie doszło do jakiejś infekcji) i delikatnie podważam włos a następnie wyrywam go pęsetą. Codziennie stosuję peeling i nawilżający żel pod prysznic. I muszę szczerze powiedzieć że jest stanowczo mniej wrastających włosków niż było wcześniej. Tak więc odrobinę precyzji i cierpliwości, a wszystko da się naprawić
![]()
#26 |
Raczkowanie
|
Dokładnie
![]()
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Możecie coś więcej powiedzieć o tym kremie Keranorm ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Keranorm stosuje prawie 2 lata. To ogólnie krem do rogowaciejącej skóry. można stosować również na wrastające włoski. Ja go stosuję wieczorem, na czystą skórę, jest dość tłusty dlatego w ciągu dnia nie za bardzo jestem za jego aplikacją. Ja go używam razem z peelingami i są rezultaty, ale nie od razu. Można też stosować Pilarix on ma w składzie 20% mocznika, też czytałam na wizazu o nim bardzo pozytywne opinie. Keranorm kosztuje z 40 zł, a ten pilarix niewiele ponad 20zł. Ja Pilarix nakładam na dzień a Keranorm na noc i jakoś to idzie. Jeśli macie przy wrastających włoskach zapalenie mieszków włosowych z bolącymi ropnymi czopami warto przebadać się na obecność gronkowca. Oczywiście zapalenie może być dziedziczne, ale też często wywołuje je wirus gronkowca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Od paru dni stosuje wskazany na wizazu Pilarix, póki co szalu nie ale wiem, że trzeba cierpliwie czekać. Prawda jest taka, że regularne stosowanie wosku zawsze spowoduje mniejsze lub większe wrastanie włosków, po prostu taka metoda depilacji osłabia włoski, podczas zabiegu zostaje usunięta torebka w której ów włosek się znajduje i ten nieszczęśnik nie ma jak się przebić przez skórę i tkwi zadowolony pod skórą. Doszłam do takich wniosków po nieustannym woskowaniu (tradycyjny wosk oraz LYCON). Aby ten problem rozwiązać zacznę teraz się golić a jak wyjdą wszystkie włoski pójdę na wosk. Nie widzę (no może oprócz lasera) rozwiązania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a czy rodzaj depilatora ma znaczenie w związku z wrastającymi włoskami? Mam aktualnie taki stary i problem mnie niestety dotyczy ale zastanawiam sie nad kupnem nowego tylko nie wiem czy jest sens jeśli maja dalej wrastać
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.