|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Studia zaoczne - który kierunek?
Witam
![]() Chciałabym zapytać jakie jest wasze zdanie odnośnie studiów zaocznych takich kierunków jak np. Analityka gospodarcza bądź Finanse i rachunkowośc? Który z tych kierunków lepiej wybrać? Mam zamiar studiować w Krakowie i zastanawiam się czy może jest tu ktoś kto ma jakąś wiedzę na temat tych kierunków? Pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Studia zaoczne - który kierunek?
Zaoczne są dobrą alternatywą dla osób które nie moga sobie pozwolić na studia dzienne wiadome. Można dobrze wyjść zwłaszcza jak się będzie pracować w pracy zgodnej z naszym kierunkiem studiowania zdobywa się wiedzę i doświadczenie. Na minus na pewno jest mniejsza ilość godzin i to że więle trzeba robić samemu w domu przez co wykładowcy żeby zdążyć z materiałem z niektórymi zagadnieniami lecą po łebkach.
A i mając te 2 kierunki to osobiście wybrałbym fir pomijając że go studiuję i tak, ale daje chyba większe pole manewru z pracą niż AG.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak naprawdę każdy poważniejszy kierunek studiów zaocznych wiąże się z ogromem nauki siedzeniem po nocach
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To nie ma różnicy bo studia dzienne to też ogrom nauki i siedzenie po nocach.
Ja studiuję dziennie a chyba wolałabym zaocznie, ale ze względów finansowych muszę studiować dziennie. I zazdroszczę tym, którzy mają w tygodniu mniej zajęć na uczelni niż ja. Mam pracujące koleżanki z zaocznych i jak dla mnie mają więcej luzu niż ja na dziennych. A ilość nauki po zajęciach mamy porównywalną.
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dokładnie
![]() Pracuję w miarę niedużo 8 godzin 6 dni w tygodniu (mam wolne na zjazdy), a pomimo tego ledwo ogarniam wszystko. Studiuję budownictwo zaocznie i nad częścią projektów trzeba spędzić nie kilka, a kilkanaście godzin. Do tego nie mówię już o innych przedmiotach. I bardzo nie lubię uogólniania: zaocznie -> niedużo nauki, pełny lajt. Na różnych uczelniach różnie to wygląda, ja niemal każdy wolny czas spędzam na nauce... ![]() A co do Twojego pytania, to na FiR jest masa osób, ale wiadomo, że zapotrzebowanie na księgowych zawsze będzie. Mam kilku znajomych na pierwszym roku, podobno wszystko jest do ogarnięcia, wiadomo uczyć się trzeba, jak wszędzie. Tylko czy rynek pracy nie będzie już przesycony absolwentami FiR? Analityka gospodarcza, mniej popularny kierunek, ale czy nie będzie problemów ze znalezieniem pracy? A nie myślałaś nad jakimś technicznym kierunkiem, jeżeli masz zamiar studiować w Krk? Na AGH jest sporo ciekawych kierunków, na PK także (tam zapraszam ![]() Są tam także lżejsze kierunki, nie musisz od razu lecieć na automatykę i robotykę ![]() A po technicznych studiach moim zadaniem lepiej znaleźć pracę (z doświadczenia znajomych, rodzeństwa a także i mojego ![]() Edytowane przez atilaaav Czas edycji: 2014-06-03 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
maszyna, nie człowiek
|
Jeśli Kraków to prędzej AG niż FiR, który działa jak taśma produkcyjna. AG ma z tego co wiem ciekawszy program.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
ale myślisz bardziej o uczelniach prywatnych czy państwowych?
Bo z tego co mi wiadomo to prywatne kładą większy nacisk na wiedzę praktyczną i zapotrzebowanie rynku pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Myślałam O Uniwersytecie Ekonomicznym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Uniwersytet Ekonomiczny- dobry wybór
![]() Ja bym wybrała FiR , bo masz potem dużo możliwości rozwijania się, dużo specjalizacji, praktycznie każda firma ma dział związany z finansami więc to jest taki praktyczny kierunek studiów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.