|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pierwszy raz z ciąża
Dzień dobry. Mam 20 lat i 15 maja przeżyłam ze swoim chłopakiem swój pierwszy raz. W trakcie stosunku dostałam okresu(a powinnam go dostać 2 dni później). Jako ochrony użyliśmy prezerwatywy. Mój chłopak nie skończył we mnie. Z początku myśleliśmy, że okres jest wynikiem pęknięcia błony lecz później dostałam bólu brzucha i okazało się, że jest to okres. W innym wypadku nie dopuściłabym do uprawiania seksu podczas okresu. Byłam bardzo zła na siebie, że tak wyszło, ale nie było to ode mnie zależne... Mój okres trwał tyle co zwykle - 6 dni i niczym się nie różnił od okresów które miałam wcześniej. Mój cykl trwa 26-28 dni. Kolejnego okresu powinnam dostać 12 czerwca. Wiem, że plemniki mogą przeżyć w ciele kobiety kilka dni, nawet podczas okresu i może dojść do zapłodnienia... Chociaż wiem, że się zabezpieczyliśmy to i tak ciągle myślę o ciąży i nie daje mi to spokoju. Co chwila tylko wymyślam sobie objawy ciąży i zaczynam panikować coraz bardziej. Co o tym wszystkim myślicie? Mam się czego obawiać? Proszę o wyrozumiałość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy raz z ciąża
Szanse na zajście w ciąże są praktycznie zerowe w Twoim przypadku.
Po pierwsze - jajeczkowanie następuje mniej wiecej w połowie cyklu (jeżeli nie masz problemów z hormonami), po drugie - zabezpieczyliście się, po 3 - nie skończył w Tobie, po 4 - dostałaś okres, więc jeżeli by doszło nawet jakimś cudem do zapłodnienia, to szanse na zagniezdzenie zapłodnionego jaja też są bardzo małe. Po 5 - objawy zajscia w ciąże odczuwa się dużo dużo później, jedyne co mogłabyś odczuwa to drazliwość piersi i pobolewanie podbrzusza, a teraz masz taki moment że prawdopodobnie jajeczkujesz wiec takie dolegliwosci mozesz mieć, ale nie są to objawy ciązy tylko jajeczkowania. Spokojnie. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2014-05-29 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź!!! Podniosłaś mnie na duchu... Nie tak wyobrażałam sobie pierwszy raz, że dostanę podczas niego okresu no, ale mówi się trudno... Taka już jestem, że wszystko przeżywam... Już tamtego dnia miałam takiego stracha, że myślałam że zejdę... Jak sobie czasem coś wklepię do głowy to masakra, dni wyjęte z życiorysu... W sumie tylko chodzę i szukam sobie objawów na siłę i panikuję...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Seks to nie tylko przeżycie fizyczne, ale też psychiczne, do którego trzeba dojrzeć. Dobrze, że się zabezpieczacie, ale może warto byłoby pomyśleć o tym, czy to już czas na tego typu zabawy, kiedy po chwilowej przyjemności dla ciebie nadchodzą dni przeraźliwego strachu przed ciążą. Wiem, że początki są trudne i zawsze istnieje 'czerwona lampka', że coś może pójść nie tak i trzeba będzie wziąć za to odpowiedzialność, ale seks nie powinien powodować lawiny stresu i wyczekiwania na miesiączkę, jak na znak z nieba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Również uważam, że Twoje szanse na ciążę są zerowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Może nie jesteś jeszcze gotowa na seks?
Zabezpieczyliście się, prezerwatywa nie pękła, chłopak nie skończył w Tobie... Dostałaś okres w trakcie... :P Nie ma żadnych szans na ciążę. Albo bierz tabletki albo wyluzuj albo odpuść sobie seks skoro tak panikujesz. Przepraszam, ale myślałam że masz 15 lat a nie 20... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja tu nie widzę żadnych szans na ciążę.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Miałaś pecha z miesiączką, ale wyluzuj.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Znowu tutaj wracam ponieważ zauważyłam coś niepokojącego... W dalszym ciągu czekam na okres(mam mieć go w piątek), czuję ból piersi - taki sam jak przed każdym okresem, ale dzisiaj zauważyłam na majtkach trochę krwi, myślałam że to już okres, ale szybko przeszło i było to tylko chwilowe... Odczuwam tylko pieczenie pochwy... Przeczytałam, że może to świadczyć o zagnieżdżeniu się zarodka, ale nie chcę nawet o tym myśleć bo coraz bardziej się przerażam... Mam się czym martwić...?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma szans na ciążę- powtarzam jeszcze raz. Chłopak nawet nie skończył w Tobie, użyliście prezerwatywy. Jeżeli masz się uspokoić to zrób test ciążowy i ciesz się wynikiem negatywnym ![]() A pieczenie pochwy to może być objaw jakiejś infekcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że może podczas dni niepłodnych występować śluz.
Ale- skąd wiesz kiedy masz dni płodne czy niepłodne? Z kalendarzyka czy prowadzisz obserwacji mierzysz codziennie temperaturę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.