|
Notka |
|
Zadbaj o zdrowie intymne Wiesz, w jaki sposób skutecznie i bezpiecznie zadbać o swoje zdrowie intymne? Nasz ekspert rozwieje Twoje wątpliwości! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
pękanie wejścia pochwy podczas każdego stosunku
witam serdecznie,
moim kilkuletnim problemem jest pękanie wejścia pochwy przy każdym stosunku płciowym. Pęka wzdłuż, na około 1cm- 1,5cm, w kierunku odbytu. Nie leci krew, lecz jest to bardzo bolesne i uciążliwe. Problem jest kilkuletni, więc raczej wykluczam infekcję. Maści nie pomagają, niestety. Podczas wizyty u lekarza dowiedziałam się, że może to być spowodowane wędzidełkiem (?) oraz problem można usunąć podczas zabiegu nacięcia tego wędzidełka. Panie doktorze, byłabym wdzięczna za jakąkolwiek radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: pękanie wejścia pochwy podczas każdego stosunku
Ja od pół roku mam to samo, pęka mi skóra bezpośrednio u dołu wejścia do pochwy na początku każdego stosunku. Odczuwam niewielki ból na samym początku stosunku [chociaż może teraz to wyolbrzymiam, skupiając się na tym, czy skóra znowu pęka], później już nie. Sama ranka też nie boli, ma długość ok. 0,5 cm i lekko krwawi, ale szybko się goi.
Ginekolog oglądając to pęknięcie mówiła, że to nic groźnego, zwykłe otarcie. Ale fakt, że powstaje ono przy każdym stosunku, jest dosyć uciążliwy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Też tak mam! Ranka długości też ok.0,5-1cm. Jeśli stosunki są często, nawet nie zarasta, po kilkudniowej przerwie i stosunku pojawia się znowu. Tak naprawdę odczuwam to tylko w momencie naderwania (ułamek sekundy) i przy sikaniu - piecze. Mój gin powiedział, że trzeba się bardziej przyłożyć do nawilżenia przy stosunku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dołączam do grona osób cierpiących, ehhh ten seks
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
a może warto masować wejscie pochwy,w miejscu w którym pęka,olejkiem migdałowym ,który uelastycznia skore .Duzo czytam teraz o porodach i własnie to jest sposob kobiet na złagodzenie pękania wejścia do pochwy przy porodach ,wiec tym bardziej przy sexie powinno pomóc.
a jeśli chodzi o samo nawilżenie ,wewnętrznie bardzo pomaga picie smienia lnianego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja co prawda nie mam takiego problemu, za to inne i owszem. Stosuje od niedawna preparat Hydrovag na suchość pochwy ale studiując ulotkę i szukając informacji o nim w internecie wyczytałam, że stosowany jest równiez przy bolesnych stosunkach i po operacjach ginekologicznych. Wspomaga procesy regeneracyjne, zapewnia elastyczność pochwy, usprawnia funkcjonowanie nabłonka. Tyle z teorii. Może ten preparat by Wam pomógł. Ja osobiście jestem z niego zadowolona, bo suchość skutecznie uniemożliwiała mi zbliżenia, teraz jest duuużo lepiej.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie też nawilżenie nie pomaga. Kupiłam żel Baifem K, który podobno jest dobry przy takich "dolegliwościach", ale niestety jako środek profilaktyczny się nie sprawdził. Jedynie fajnie złagodził skutki - ranka szybciej się zagoiła. Ale... przedwczoraj pierwszy raz od pół roku nie pękłam! Z TŻ zawsze zaczynaliśmy stosunek od pozycji "misjonarskiej", po prostu tak się przyzwyczailiśmy i już. Przedwczoraj zaczęliśmy "na pieska" i pęknięcia brak! Wczoraj znowu zaczęliśmy od tej pozycji i znowu wszystko ok, jest tylko mała blizna po poprzedniej rance, ale nic świeżego ![]() Zdaje mi się, że przyczyniła się do tego nie tylko zmiana pozycji, ale też niedawna zmiana tabletek anty i wydłużenie gry wstępnej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeśli problem spowodowany jest pogrubiałym wędzidełkiem tylnym to obecnie można zastosować zabieg laseroterapii. Laser CO2+laser biostymulujący.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Możliwa przyczyna to zbyt krótkie wędzidełko, proponuję leczenie przeciwzapalne, ewentualną korektę wędzidełka-laser.
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.