|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
odbarwienia i zacieki po wypraniu nowych spodni
Jakieś 2 tygodnie temu kupiłam beżowe jeansowo-podobne spodnie w Housie. Nic na nie nie wylałam ani nie było żadnej plamy, po prostu wyprałam po kilku użyciach, na lewej stronie i w 40 stopniach. Po wyciągnięciu z pralki, spodnie mają na jednej nogawce wielkie, nieregularne odbarwienie w kolorze blado różowo-pomarańczowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: odbarwienia i zacieki po wypraniu nowych spodni
spotkałam się z tym samym problemem po kupnie spodni w kolorze khaki z tej firmy, po pierwszym praniu odbarwiły się do koloru żółto - zielonego. usłyszałam, że to kwestia barwnika i nie da się przewidzieć, jak materiał zareaguje na pranie. mnie reklamacji nie przyjęli, bo to nie jest wada fabryczna ani ukryta. także niestety - chyba nic nie zdziałasz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytałam czy je prasowałaś bo z mojego żelazka czasem wycieka taka żółtawa woda która brudzi ubrania ale po ponownym upraniu to zabrudzenie zazwyczaj znika (piszę zazwyczaj bo z białej koszuli nie bardzo chciała zejść taka żółta plama)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Aż takich to niemiałam!! ale mniejsze często się zdarzają i to w markowych sklepach
![]() Najlepeij udawać, że tak miało byc ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
Macie jakaś radę na zagniecenia na spodniach powstałe w trakcie prania? Zwykle sa jaśniejsze niż kolor spodni powstają zazwyczaj jesli wirowanie jest nastawione na zbyt wysokie obroty. Kiedys miałam je na czarnych spodniach i pomógł płyn do czarnego prania. Teraz natomiast powstały na łososiowych i kompletnie nie mam pomysłu jak sie ich pozbyć.
Staram sie zwykle pamietać zeby przestawić pralkę na łatwe prasowanie ale niestety zapomniałam i ot mam problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.