|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
W poszukiwaniu siebie ;)
Miło mi tu zawitać do Was
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciągnie mnie do stylów hippie i bluesowego i nic na to nie poradzę, da się być blusowo-hippisowsko kobieco? ![]() Od jakiegoś czasu próbuję to zmienić, ale brak mi motywacji. Wygląda to tak: ubieram się dziewczęco, a potem mimowolnie powracam do punktu wyjścia czyli do rozciągniętych bluz i byle jakiego wyglądu. Nie mam pomysłu jak łączyć ubrania wiem, że np gdy góra jest wzorzysta to dół już nie powinien być, ale to taka podstawa jest. ![]() Jestem średniego wzrostu 169cm, na figurę nie narzekam. Mam szersze biodra i duży biust, więc chyba jestem klepsydrą ![]() ![]() ![]() ![]() Proszę o nakierowanie mnie na właściwy trop w ubieraniu się, z chęcią wysłucham porad i mam nadzieję, że pomogą mi wykrystalizować mój styl ![]() ![]() A teraz zdjęcia ![]() ![]() 1. Ja i moje dawne rude ombre ![]() 2. Włosy ciemniejsze z kozą ![]() 3.Twarz bez grzywki bez żadnych sekretów 4.Twarz z grzywką w rozpuszczonych włosach bez makijażu 5. Twarz +rozpuszczone włosy jaśniejsze zdjęcie 6.Z okularami +pomalowane usta 7. Tu twarz w słońcu 8. reszta zdjęć w ubraniach by pokazać jaką mam figurę
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: W poszukiwaniu siebie ;)
Reszta zdjęć
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Muszę Ci szczerze powiedzieć,że kobiety takie jak Ty denerwują mnie niemiłosiernie: jakim sposobem dziewczyna o tak nieprzeciętnej i nietuzinkowej urodzie pisze o sobie "przeciętna"?
![]() ![]() ![]() Według mnie nie zmieniaj radykalnie stylu,jeśli najlepiej czujesz się w adidasach i rozciągniętych bluzach, bo w koronkowej sukieneczce i szpilkach będziesz wyglądała na przebraną. Spróbuj wprowadzić bardziej dziewczęce elementy np. spodnie rurki, adidasy i po prostu ładna,dziewczęca bluzka w jakimś fajnym,energetycznym kolorze. Teraz w sklepach znajdziesz mnóstwo sukienek o sportowym,wygodnym kroju, może rozejrzysz się za czymś takim? Spódniczki przed kolano o prostym kroju - czarne lub w kolorze - połączone nawet z rozciągniętym t-shirtem też będą wyglądać stylowo i niebanalnie. Nie musisz nagle z adidasów wskakiwać w czerwone szpilki, ale daj szansę kobiecym baletkom;pasują zarówno do spodni, jak i sukienki/spódniczki. Świetne streetowe bluzy, koszulki i sukienki ma Local Heroes i Aloha from deer. Zerknij na ich t-shirty i bluzy, połącz ze spódniczką (ja widzę Cię nie tylko w prostej i ciemnej, ale również kwiatowej z falbankami ![]() ![]() W tych pomalowanych ustach wyglądasz obłędnie, więc ja bym jak najbardziej widziała Cię w takim makijażu. Masz zupełnie w porządku cerę, więc lekki podkład lub krem BB tudzież CC, pastelowy róż na policzki, brązowa/czarna mascara i wyrazista szminka. Podobasz mi się w odcieniach różu, ale poeksperymentuj też z klasyczną czerwienią. ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Ci bardzo Cinamonne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
W temacie kręconych włosów pomoże i to bardzo kascysko. Znajdziesz ją tu na wizażu, w dziale pielęgnacji włosów oraz na jej blogu:
http://kascysko.blogspot.no/2014/03/...ozna-wosy.html Jeśli lubisz ubierać się wygodnie, może spróbujesz takich sukienek: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...74550185_n.jpg i jest element luzu, rozciągniętej, ukochanej bluzy i zawsze to sukienka ![]() Ponadto, skoro lubisz styl rokowy, to może tak: http://zszywka.pl/p/boskie-jeansy-i-...a-3901797.html
Zapuszczam włosy ![]() 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! ![]() Denko 2016 suma: 0/157 ![]() ![]() Recrea 5%-28.09. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
https://www.google.pl/search?q=hippi...w=1120&bih=640 no da sie by hippie i kobieca xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się w zupełności z Cinnamone: masz nieprzeciętną urodę i fantastyczne włosy, nie ma co narzekać.
I w makijażu też radziłabym skupić się na ustach, bo w pomalowanych wyglądasz super! Mi się Twój styl podoba i najważniejsze jest czuć się sobą, a nie być przebraną i wskakiwać od razu w szpilki czy kiecki mini. Ja dawniej też nie znosiłam spódniczek, a teraz żyć bez nich nie mogę, więc może u Ciebie też się to zmieni. ![]() Życzę wszystkiego dobrego i udanego poszukiwania siebie. ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- A i zapomniałam jeszcze dodać, że ilekroć słyszę, że ktoś wpadł w kompleksy, bo "życzliwe" koleżanki powiedziały mu to czy owo, to mam ochotę tym "życzliwym" przywalić. ![]() Ja też do momentu rozpoczęcia studiów myślałam o sobie jak o nieatrakcyjnej dziewczynie, bo pewna koleżanka w podstawówce powiedziała mi, że nie jestem ładna. Na szczęście od paru lat już tak o sobie nie myślę. ![]() Także nie przejmuj się uwagami innych, tylko szukaj, próbuj, na pewno w końcu znajdziesz swój styl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za rady
![]() ![]()
![]() |
#9 | ||
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
rób makijaż całej twarzy, nie tylko usta. podkreśl brwi, najlepiej u jakiejś profesjonalnej kosmetyczki, ja niestety Ci tego przez internet nie zrobię :P
pooglądaj filmiki na YT, naucz się malować. a o garderobie pamiętaj jedną rzecz: luźna góra = obcisły dół i odwrotnie. nie ubieraj wszystkiego szerokiego, możesz zostać przy oversize bluzkach ale noś do tego fajne rurki, jeśli lubisz kolorowe, jeśli nie to stawiaj na elegancję przełamaną sportem - to nawet modne.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.