![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Chomiki wszystkich krajów - łączmy się!
Są wśród nas takie, które nie mogą się powstrzymać od kupna choćby małego zapasiku ulubionych zapachów, prawda?
![]() ![]() I tu moje pytanko - jakie zapachy chomikujecie i jakie zapasy zgromadziłyście? ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: chomiki wszystkich krajów - łączmy się!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz bardzo skromnie - tylko Theorema i "Belle de Piernik"
![]() ![]() A do całkiem niedawna JPG klasyczny, Roma ![]() Eeee... chyba nie jest ze mną tak źle ![]() Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-10-08 o 19:59 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to i ja sie przyznam, przynajmniej już sama nie jestem ![]() * Le Feu - 2 flachy * Angel klasyk TM - 2 flachy * Escada Collection - 2 flachy * Celine Oriental Summer - 2 flachy * Les Belles Cherry Fantasy - 2 flachy * Les Belles Delice d'Epices - 2 flachy, ale nie wiem, czy to się liczy, bo w 30-tce zostawiłam sobie jakieś 5 ml, coby się dopsikiwać poza domem - więc nie uznałabym tego za jakis zapas. * Belle de Minuit - 3 flachy no chyba nie jest tragicznie... chyba... ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
To ja skromnie - 2 flaszeczki (140 ml) własnej Organzy Indecence - reszta oficjalnie może nie istnieć - nieoficjalnie nadal jestem na etapie węszenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam w domu w ogole tylko 2 flachy oryginalnych perfum, plus jedne nie, i kilka perfumetek(chyba ze 3)i chce sobie kupić coś z Escady ale sie nie moge wyjaic.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe jaka liste umieszcza dzisiejsze "chomiczanki " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no może nie...ale mnie nie byłoby stać na takie chomikowanie
i dlatego podziwiam kolekcje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja skromnie, podwójne mam tylko ukochane Le Feu i White Linen Breeze (a miałam nawet potrójne! ![]() ![]() ![]() No ale brak okazji nie jest cnotą. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś tak miałam z Romą - teraz 1, góra 2 flaszeczki na raz ![]() A limitowanki i zapachy wycofywane to aż żal nie kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem, czy o tym wcześniej pisałam - Koko, które mi tę EC znalazła i wylicytowała ![]() ![]() ![]() Ja - niestety - gdy zapach mi się podoba, a możliwość jego kupna może być ograniczona, mam ochotę gromadzić, gromadzić, gromadzić, groma... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Tylko 2 butle (razem 150 ml) Desnudy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
![]()
Przyznam się że mam ponad 100 flakonów... co prawda większość wyrobionych mniej więcej do połowy no i zbierałam je przez prawie 20 lat (sama mam 37)... Więc może to nie taka ciężka choroba psychiczna
![]() Tłumaczę sobie że lepsze to niż np. uzależnienie od narkotyków... Ostatnie nabytki to m.in. Angel, Lolita, Allure i kilka od Ralpha Laurena... a lista marzeń rośnie ![]() PS Oczywiście trochę mam podwójnych - np. Dune - żeby mieć i do pracy i po pracy a nie nosić ![]() PS2 ...a najdziwniejsze że wszystkie tyle lat pięknie pachną... skwaśniało tylko Loulou bez atomizera ![]() Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-10-08 o 20:01 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No aż mi się wierzyć nie chce ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie najbardziej podoba się wersja 2002 w czerwono-złotej, orientalnej sukience, ale zauważyłam, że dwie EC w różnych kieckach obok siebie całkiem ładnie wyglądają... Myślę, że trzy wyglądałyby równie ładnie... ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
No tak czytam ten wątek i widzę u siebie również zalążki chomika... W ogóle jak już jakiś zapach mną zawładnie i zakocham się w nim na zabój to mam ochotę kupić jeszcze jedną, no, moze 2 na wszelki wypadek, tak jakby miał od razu zniknąć ze wszystkich perfumerii...Narazie mam 2 flachy Cerruti Image (ale tego to naprawdę wycofują) i My Manifesto Isabelli Rossellini. Mam jeszcze Ode a la Vie YR wodę toaletową i "perfumetkę". Mam fazę fascynacji wodą Nature Millenaire i mam ochotę ograbić całego Yves Rochera z tej wody... Już nawet pytałam w YR czy jej przypadkiem nie wycofują... może to jednak zakrawa na chorobę psychiczną?
Zresztą to się tyczy nie tylko perfum, ale też bielizny i ciuchów. Hmmm... czy jest tu na sali psycholog??? ![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę pochwal się rarytasami. Ja kiedyś rozpoczęłam chomikowanie od wielkiej flachy 100mL "Fleur d'Interdit" Givenchy. Skisiła się po roku ![]() Od tej pory nie chomikuję. Chociaż kusi mnie aby kupić sobie "In love again" tak ze 2 flakony na zapas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Cierpię na Syndrom Stresu Przedwycofywaniowego, co objawia się silnym lękiem, że wycofają mój ukochany zapach! Wycofają go z dnia na dzień, po cichu, w nocy...nagle zniknie z wszystkich perfumerii i już go nigdy więcej nie powącham
![]() ![]() ![]() ![]() Inne zapachy (na razie) to przejściowe romanse, które nie zagrażają stałemu związkowi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Oj człowiek trochę zarobiony, na wizaż rzadko zagląda, nie w temacie totalnie, wraca- patrzy, a wyście tu bandę chomików założyły.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do Wisha - myślę, że będą go jeszcze latami produkowali - sama powinnam sobie flaszynkę kupić, bo ta, którą posiadałam, została ongiś podstępnie wymieniona na Sotto Voce, które mnie za karę opetało (wywołując SChSz ![]() Największą pojemnością, w jakiej jest dostępny Wish, jest 75 ml.
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Najdziwniejsze że moja córeczka która ma 11 lat zachwyciła się kilkunastoletnimi perfumami Evasion Bourjois mówiąc "Mama! Jak ty pięknie pachniesz! Co to za perfumy?" Myślę że najważniejsze to trzymać perfumy w ciemności. Zatem, jakikolwiek kartonik, byleby chronił przed światłem... PS Kiedyś prowadziłam zeszyt gdzie zapisywałam nabywane po kolei pachnidła... Po latach gdy przekroczyłam 60 butli wywaliłam ten zeszyt i odtąd nie całkiem pamietam co mam w szafach ![]() Ale niechybnie najstarsza jest resztka Enchantee Oriflame ![]() ![]() Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-10-08 o 20:02 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Czy i ja moge się zapisac do Klubu Perfumeryjnych Chomików ?
![]() Angel klasyk - 3 flachy Celine OS - 2 flachy Escada Collection - 3 flachy i kolejna prawie w drodze ![]() Theorema - 3 flachy i wciąż poluję ![]() Desnuda - 2 flachy (ale to zupełny przypadek jedną kupiłam, drugą dostałam ![]() upsss, to juz zdecydowanie choroba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ponadto uprasza się pozostałe Chomiki o wyłażenie z nor i meldowanie się w nasym wątku, bo znowu wyszło na to, że jak w chomikowaniu przoduję... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.