![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
grzeszki którym nie można się oprzeć...:)
wiem, że jeśli już na forum mówi sie o jedzeniu to są to cudowne diety, mikstury wyszczuplające i inne tego typu. A ja chciałabym zapytać o grzeszki jedzeniowe (chyba można to tak nazwać?)
![]() ![]() no więc ja nie powstrzymam sie przed zjedzeniem truskawek z cukrem... no i czekolady z nadzieniem toffi...mmmm...mniam ![]() są jeszcze jakieś ciekawe koncepcje? pozdrawiam i buźka dla wszystkich ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: grzeszki którym nie można się oprzeć...:)
Ja za nic nie moge sie oprzec lodom
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
owszem - słodycze...grzechu warte
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Moimi podstawowymi "grzeszkami pokarmowymi" wbrew pozorom wcale nie są słodycze.
Ja po prostu kocham ziemniaki pod niemal każdą postacią, nawet jesli wiem ze to niezdrowe lub/i kaloryczne. A juz smazone kartofelki to dla mnie niebo w gębie. Mimo ze tluste od oleju a co za tym idzie niezdrowe i tuczące. Ale moge ich zjesc bardzo duzo bez wzgledu na wszystko. Jesli chodzi o slodycze to raczej nie jestem zwolenniczka wielkich bomb kalorycznych. Są dla mnie zbyt ciężkie, słodkie i co za tym idzie wcale nie smaczne... Wyjątkiem jest czekolada, szczegolnie szwedzka Marabou. Moge zjeść każdą ilość.
![]() |
#5 |
调解人
|
Oooo widzę wątek dla mnie
![]() Ja tak jak Ines kocham ziemniaki! Chociaz ostatnio byłam na tzw. "ziemniaczanym odwyku", bo faktycznie nie mają zbawiennego wpływu na sylwetkę. No ale jest coś, co przebija kartofelki, co mogłabym zjeść o każdej porze dnia i nocy, bez względu jak bardzo byłabym najedzona. Uwaga uwaga... jest to... puding czekoladowy! No wiecie, te smakije przeróżne, desery bakomy z bitą smietaną i inne. Nigdy w życiu nie pogardze też czymś co ma w sobie choć odrobinę toffi ![]() Pozdrowienia dla łasuchów!
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mam zboczenie na punkcie wszelkiego rodzaju makaronów, zjem nawet taki polany tylko masełkiem, do tego pizza (właśnie mam w zamrażarce na dzisiejszy wieczór), lody czekoladowe i toffi (zaraz zjem), banany, budyń, truskawki ze śmietaną (ale tylko jak mi ktoś zrobi, mam na ogrodzie, ale nie chce mi sie zrywać i myć) i wędzona surowa polędwica z naszych Delikatesów oraz Kindziuk, ale tylko jednej firmy (tak nietypowo
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
U mnie jest to wspomniana wyżej przez Rzastin PIZZA
![]() Mogłabym ją jeść zawsze, wszędzie i o każdej porze. Koniecznie z pieczarkami ale bez oliwek. Gdy wychodzimy z mężem coś zjeść do knajpki, to słyszę: Kupię Ci cokolwiek chcesz: makarony, zapiekanki, sałatki, TYLKO NIE PIZZĘ!!! Dlatego tak bardzo lubie umawiać się z "psiapsiółkami" na mieście ![]() Edytowane przez beata78 Czas edycji: 2005-05-01 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
![]()
Z obżarstwa:
Czekolada - pod każdą postacia byle gorzka i mocna ![]() Ryby... Ziemniaczki.... pyreczki i kartofelki ![]() Papryka - szczególnie ostra ![]() Ale sobie apetytu narobiłam :haha: PZDR ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
U mnie bedzie tego duzo
![]() czekolada Nussbeser, chipsy, frytki, pizza, hot-dogi, makaron z kazdym sosem, platki Nestle Frutina i Jaski z tofii, batoniki... mmmmmm rozmarzylam sie. Aha dodam moze jeszcze, ze dla mnie dzien bez slodycza to dzien stracony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
LODY Za lody wybaczam wszystko, naprawdę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze, że się sezon zbliża, bo już mi ślina kapie na klawiaturę ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
MARCEPAN to moja wielka namiętność. Orzechy pod każdą postacią, chętnie w mkecznej czekoladzie! Lody ale tu jestem wybredna - uznaję w zasadzie tylko lody w jednej cukierni, muszą obowiązkowo być śmietankowe z kawałkami orzechów i dużą ilością bitej śmietany - zero polewy, posypki czy owoców. No ale kocham też magnum
![]() Edytowane przez Smoczyca Czas edycji: 2005-05-01 o 19:21 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Lody
![]() ![]() Sharma,gyros i wszelkie potrawy arabskie z ryzem ![]() ![]() czekolada mleczna oraz wiśnie w czekoladzie (moja ukochana bombonierka MON CHERI)-już mi ślina kapie na klawiaturę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem typowa poznańska pyra
![]() ![]() *pizza *pyzy drożdżowe,w innych rejonach kraju znane jako pampuch(chyba dobrze napisałam) *do tego zwykła kasza ![]() ![]() *łosoś norweski *sery,wszystkie prócz pleśniowych ![]() Ze słodyczy Merci i takie pyszne czekolady,które są od razy podzielone w kosteczki,np.czarna czekolada na dnie,potem biała i w tym zatopione kawałki kawy,dostaję fioła jak widzę marcepan i kokosanki,kiedyś zjadłam ok.1 kg w ciągu jednego dnia ![]() Więcej grzechów nie chce wypisywać,choć je bardzo dobrze pamiętam ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze ja w ogóle lubię wszystko
![]() Ale nie przejdę obojętnie koło: Lodów Gofrów i chałwy Włoskich potraw i pierogów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jestem po kolacji i nie zaślinię już klawiatury, więc mogę pisać.
Uwielbiam truskawki z cukrem i ze śmietaną, ruskie pierogi mojej mamy, rybę po grecku - to grzechy sezonowe lub rzadko pojawiające się (całe szczęście ![]() Oj, chyba lichą tę kolację miałam, bo ślinka i tak pociekła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię pizzę, frytki, a jak mnie najdzie ochota to uwielbiam pojeść mleczne czekolady Wedla nadziewane (kokos, malina, wiśnia, pomarańca, czarna porzeczka i już nie pamiętam co
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Czekolada, czekolada i jeszcze raz czekolada
![]() Ptasie mleczko. Jeżyki. Lody z czekoladą. Tiramisu. Spagetti z dużą ilością sera. Lasagne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
no nie, jak czytam to wszystko do dochodze do wniosku, że stanowczo za mało wymieniłam
![]() do tych moich marnych truskawek i czekolady tofii dorzucę: ruskie pierogi (ale tylko domowe) czekolada bananowa (ale taką spotkałam tylko w austrii ![]() ziemniaczki po krakowsku (w końcu z krakowa jestem) dżem truskawkowy (koniecznie niskosłodzony) herbatniki w czekoladzie (mniam) cukierki irysy z mieszanki wedlowskiej (ups - kryptoreklama ![]() i wiele wiele innych, z przewagą słodyczy niestety ( eh...ale kuszą) buźka dla wszystkich łakomczuszków ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]()
aha, zapomniałabym... niech te ślinki tak nie kapią bo zwarcie będzie i jeszce serwer padnie
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam słodycze i ziemniaki...mmmm... pyszności. Szkoda tylko, że tyle kalorii mają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Jest jedna taka rzecz, bez której dnia nie przeżyję(serio),boje się, że to prawdziwe uzależnienie- ser żółty.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Jak to czytam to jeszcze parę rzeczy mi się przypomniało
![]() *truskawki,często mrożone zjadane bez uprzedniego rozmrożenia(po co czekać,w buzi też się rozmrożą ![]() *maliny *jagody-zawsze po wyjeździe na jagody przyjeżdżam cała obrudzona z pustym słoikiem ![]() *czereśnie *kiedyś w sklepach,dużych,spotykała m takie pierogi chińskie/wietnamskie,nie wiem jakiej nacji były ![]() ![]() *jestem mistrzynią naleśników,więc obowiązkowo je także trzeba tu napisać ![]() *bardzo kofam kuskus,szkoda,że jest tak mało popularny u nas ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
![]()
Kuskus mmm dopisuje się
![]() ![]() *czekolada(wszelakiej maści ![]() *truskaweczki(obojetnie z czym;mogą być pod każdą postacią ![]() *orzeszki hmm...ostatnio na nowo odkryłam w miodzie ![]() No pewnie jeszcze wiele pyszności do tego się zaliczy...ale nie mam już do tego głowy ![]() ![]() a tak wogóle to chyba najwiekszy grzeszek zapalonych wizażanek to nasz kochany wizaż ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Oj ziemniaczki pod każdą postacią!!! Obiad bez ziemniaków w ogóle nie można nazwać porządnym obiadem
![]() Poza tym oliwki - nie ma to jak usiąść nad słoiczkiem i wtranżolić wszystko na raz. Wszelkiego rodzaju sery, najlepiej pleśniowe: Brie, Camembert, Rokpol - tuczące i pyszniutkie ![]() No i najlepsze (makabryczne): surowe mięsko. Przygotowane już mięsko na kotlety mielone, tatar, przyprawione piersi kurczaka,wątróbka z trupka hehehe ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie opre się jabłecznikowi upieczonemu przez babcię po prostu pycha. No i biała czekolada którą uwielbiam
Edytowane przez Karola0885 Czas edycji: 2005-05-01 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Oj, ja tez uwielbiam ziemniaki: mlode z cebulka i koperkiem i kefirkiem, tluczone z cebulka, pieczone z twarogiem, frytki. Najbardziej jednak lubie pierogi: ruskie i z kapusta!! Ze slodyczy najbardziej lubie marcepan
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Mamuniu, co za watek
![]() ![]() Poza tym uwielbiam ziemniaki, szczegolnie pieczone z serem i dobrze zrobione frytki (czyli takie z odcedzaniem w trakcie smazenia wlacznie i cala ceremonia), ze slodyczy ostatnio niestety ZA czesto daje sie skusic na Giotto i Raffaello, pamietam tez, ze uwielbialam Maltesers, ale dawno dawno ich nie jadlam. Za zwykla czekolada nie przepadam, gorzkiej nie cierpie ![]() Uwielbiam tez makaron z oliwa albo maslem, najprostszy, albo ravioli zapiekane w beszamelu, kto nigdy nie sprobowal ten traba ![]() No i mam slabosc do kalmarow, z grilla, albo panierowanych i kocham koktajl krewetkowy, a do tego biale wino... jaaa, ale sie rozmarzylam ![]() O, prawie bym zapomniala - za chipsami nie przepadam, ale sa chrupki, dla ktorych dam sie pokroic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja w zasadzie jem wszystko i lubie wszystko ale ....
---spagetti w każdej ilości i każdej postaci ![]() --- zapiekane sery (zwłaszcza czeskie mniam) ![]() ---mleczna czekolada wedla ![]() ...wiecej grzechów nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Ja też
![]() ![]() I chlebek, nie mogę się bez niego obejś. Kiedyś to były wafelki, ale od kilku miesięcy nie jem w ogóle słodyczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.