|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prawdopodobienstwo pustego jajeczka
Witajcie kochane. Wiec miewalam niereguralne cykle. Ostatnie 3 cykle mialy rowno po 32 dnim zrobilam test w 33 dniu. Wyszla druga kreseczka bardzo bardzo slabi widoczna. Pozniej powtorzylam byla coraz bardziej widoczna. Dzisiaj mialam pierwsze usg. Wedlug daty miesiaczki to 7 tydzien i 5 dzien. Pielegniatka powiedziala mi ze nabusg nic nie widac. Tylko pecherzyk. Powiexziala ze wyglada to na 5 tygodniowa ciaze. Jak to mozliwe? Z moich obliczec do zaplodnienia doszlo 1 maja. Naczytalam sie o pustych jajeczkach i sie bardzo martwie. Nastepne usg mam za tydzien.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawdopodobienstwo pustego jajeczka
A ja obliczyłaś moment zaplodnienia?
Czekaj i nie panikuj- innej rady nie ma, bedzie co ma być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
U Ciebie od ostatniej miesiączki wyjdzie znacznie starsza ciąża niż rzeczywiście jest bo miałas późno owulację.
Skoro liczysz, że to mniej więcej był 1 maj, to wszystko się zgadza: to 5-ty tydzień. W tym tygodniu na USG nie zobaczysz NICZEGO poza pęcherzykiem. Nie da się zobaczyć zarodka, nie usłyszysz bicia serca bo na to ZA WCZEŚNIE. Nie panikuj (dlatego jestem przeciwna robieniu USG za wcześnie), idź do lekarza za 3 tygodnie. W międzyczasie jeśli chcesz się uspokoić, że ciąża rozwija się prawidłowo zrób badanie z krwi: beta hcg i za dwa dni powtórz. Z tego co wiem beta w 48h powinna się podwoić (jak było 100 to powinno być 200) itd. To daje na tak wczesnym etapie ciąży jakiś obraz czy ciąża się rozwija prawidłowo czy nie. I przede wszystkim NIE PANIKUJ i NIE CZYTAJ bzdur na internecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziekuje. Dziekim waszym slowom sie az tak nie martwolam. Dzisiaj i widzialam i slyszalam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.