|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciąża, czy prawidłowe bhcg i ogolne obawy
Czesc dziewczyny, z gory przepraszam jesli watek do ktorego moglabym sie dopisac juz jest, ale jestem nowa i szybko zalezy mi na odpowiedzi. Mam nadzieje ze bardziej doswiadczone cos mi podpowiecie. Od poczatku. Zazwyczaj moje cykle wynosza ok. 30 dni. Miesiaczka przychodzila na koniec miesiaca. Max 33, oprocz dwoch sytuacji kiedy to kilka lat temu odchudzalam sie dosc intensywnie to miesiaczka zanikla na 2 miesiace i ostatnio przy podrozy w gory cykl wydluzyl sie do 40 dni. Dzisiaj jest moj 39 dzien. Okresu nie ma. 30 dnia zrobilam test i wyszedl negatywny. Ale od 33do 37 dnia mialam delikatne brazowe plamienia. W zwiazku z tym zaniepokojona postanowilam ponowic test w 35 i 36 dniu. Na obydwu pokazala sie druga kreseczka ale cieniutka jak niteczka i duuuzo bledsza. W piatek czyli wczoraj w 38 dniu udalam sie wraz ze sprawca do lekarza, zbadal powiedzial ze wszystko w porzadku z moim zdrowiem, ale ciazy jeszcze bie widac, co jest normalne. Jednak w zwiazku z tymi plamieniami przepisal luteine z progesteronem no i kwas foliowy. Tego samego dnia odebralam wybik bhcg ktory wynosi 115. Ostatnia miesiaczka byla po 27 dniach 30.04. Przytulanie 10 i 20 dnia cyklu. Czy w zwiazku z tym wszystkim ta beta jest odpowiednia? Czy jak na ten czas nie powinna byc wieksza? Wynika z tego ze owulacja musiala sie sporo opoznic i do zaplodnienia doszlo po 20 dniu cyklu? Czy te plamienia musza oznaczac cos niedobrego? Jak duzo beta powinna teraz przyrosnac? W poniedzialek powtorze badanie, ale mam nadziee ze roxumiecie ze jestem cala w stresie jak to sie dalej potoczy i co to moze oznacazac. To moja pierwsza ciaza, dosyc niespodziewana, ale ciesze sie z niej tylko martwie czy wszystko bedzie w porzadku. Naszczescie wczorsj i dzisiaj plamienia sie ni pokazaly. Z dodatkowych ewentualnych objawow to tylko zmeczenie,sennosc, bol glowy i ogolny brak mocy i pobolewabie, ciagniecie w podbrzuszu. Czekam na odpowiedzi. Moze troche mnie uspokoicie i przygotuje na rozne rwentualnosci. Wizyta kolejna za 2tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża, czy prawidłowe bhcg i ogolne obawy
Możliwe, że owulacja się przesunęła, dlatego test negatywny, a potem blada kreseczka. Rozumiem, że współżyjecie bez zabezpieczenia?
Beta wskazuje na około 3 tydzień. Zrób ponowne badanie w poniedziałek, nic innego Ci nie pozostaje. Zobaczysz czy będzie ładny przyrost ![]() W między czasie możesz zrobić jeszcze test ciążowy z porannego moczu. Kreska powinna być już grubsza i bardziej widoczna. A co lekarz powiedział, kazał się uspokoić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No tak. I faktycznie nic innego nie pozostaje jak czekac ba poniedzialkowe badanie. Ale stresik mnie zjada. Trafilam
Na szczescie na swietnego lekarza, fachowego i przesympatycznego. Jasne, ze kazal Spokojnie podejsc do sprawy, a po telefonie ktory wykonalam do niego z wynikiem bety powiedzial ze to by pasowala do tego co widzielismy, a raczej czego nie widzielismy na usg i do tych slabiutkich kresek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrób sikańca, czekaj do poniedziałku i wyluzuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzieki wielkie. Trzymaj kciuki. Mam nadzieje ze wszystko dobrze bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Cześć, dzisiaj hcg 510, czyli podobno ładnie przyrosło. Tak ? I przy okazji zrobiłam progesteron i norma tam od 9 do 20 w fazie lutealnej, a ja mam 14,36, także chyba też nieźle?Boję się jeszcze cieszyć. Czy powtórzyć jeszcze bete za 2-3 dni, czy już odpuścić i czekać do 20.06 na wizytę ?? Pozdrówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym czekała do 20 czerwca, to ponad tydzień, już niedaleko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2018-09-02 o 00:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Super dziewczyny! Dzieki wielkie za odzew. Faktycznie nie bede sie dodatkowo nakrecac i stresowac oczekiwaniem na kolejny wynik bety. Jesli ma byc dobrze to bedzie, luteine biore, kwas foliowy biore, wiec na razie nic wiecej nie zrobie. Musze wyluzowac i czekac spokojnie do wizyty. Myslicie ze jest szansa zobaczyc juz wtedy pecherzyk z zarodkiem i serduchem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2018-09-01 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny mam pytanie odebrałam wyniki bety i moj wynik to 241,42 ktory to tydzien ciazy bo nie moge sie polapac prosze o pomoc pozdrawiam !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2018-09-01 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2018-09-01 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Wg miesiaczki wychodzi ze 20.06 jak ide na wizyte bedzie 7-8 tydz bo 52 dzien, no ale ze do zaplodnienia doszlo najpewniej w 20-25 dniu cyklu to bedzie 4 tydzien. Mam nadzieje ze juz zobacze upragniona pulsujaca kropeczke. (Plus ja lykam folik)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.