|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Sprzęty na siłowni
Hej dziewczyny,
może dla większości z Was wyda się to nieco zabawne, ale.. Zapisałam się na siłownię, jest tam masa przeróżnego sprzętu, z którego nie wiem jak skorzystać, ani na co tak naprawdę działają oprócz ogólnego stwierdzenia typu nogi, ręce ![]() Może któraś z Was może mi coś więcej powiedzieć na ten temat. Do wolnych ciężarów zanim dojdę trochę minie, a chciałabym odpowiednio wykorzystać potencjał maszyn nie robiąc sobie przy tym krzywdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzęty na siłowni
A na przyrządach nie masz grafik jak je obsługiwać?
![]() Generalnie myślę, że ciężko będzie cokolwiek powiedzieć, bo jednak co siłownia, to może mieć inny sprzęt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jest obsługa na siłowni, trenerzy, powinni pomóc jak poprosisz, nawet powinni klientom pomagać.
Można też trenerowi zapłacić za kilka godzin poświęconego tobie czasu, a potem będziesz ćwiczyć sama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
na niektórych jest opis więc tu problemu nie ma
![]() co do obsługi, akurat chodzę na dość dużą siłownię i jeszcze się nie zdarzyło żeby któryś trener był wolny, chyba, że rano, ale ja chodzę po pracy więc to odpada. chciałam we własnym zakresie się coś dowiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
You tube może być pomocne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Możesz też podpatrywać co robią inni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Albo pytać innych ćwiczących, dziewczynie zazwyczaj pomogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
spróbuję Waszych porad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wykupiłabym ze dwa - trzy indywidualne zajęcia. Podpatrywanie, bez wiedzy jak prawidłowo wykonać ćwiczenie nie jest za dobrą drogą, tym bardziej, że nie masz żadnego doświadczenia. No i nie masz pewności, że ten, kogo podpatrujesz, ćwiczy prawidłowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Tutaj http://www.kulturystyka.pl/atlas/ masz atlas większości dostępnych ćwiczeń na maszynach, polecam klikać filmiki po kolei i się edukować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja chodze na silownie od ponad 4 lat, ale pamietam moje poczatki hehe - podgladalam ludzi, bo wstyd mi bylo sie pytac, i to jeszcze po niemiecku.
Po ok 3 latach "doczekalam sie" faceta, ktory tez uwielbia fitness i ktory kilka razy sie ze mna wybral i pokazal kilka dodatkowych rzeczy. A moze masz znajomego/znajoma, kto moglby raz z toba isc? Mam kilka bardzo ulubionych maszyn, nie jestem jednak pewna, jak one sie nazywaja... Pomijam tu maszyny cardio.. Uwielbiam maszyny do "rowing", na plecki fantastyczne: bodajze "motylek" - z tymze nie polecam tu duzego obciazenia, dla mnie nadal jeszcze ciezko; do tego koniecznie wyciagi (takie linki na ciezarkach) - do miesni ramion i plecow. Ogolnie to jestem i tak fanka hantli oraz cwiczen z po prostu ciezarem wlasnego ciala. Moze twoja silownia ma kursy? np pump albo TRX? Znam pomieszane niemieckie nazwy z angielskimi, jesli trenuje cale cialo, to ide w takiej kolejnosci: rozgrzewka 1. squats - wszelakie przysiady, czesto z obciazeniem, sztanga itd., na najwiesza partie miesniowa (glutes) 2. bench press - na miesnie klatki piersiowej 3. deadlifts - sztanga lub kettle, clean and press 4. cwiczenia na triceps - hantle, dips itd. 5. cwiczenia na biceps - biceps curls, hantle, pompki itd. 6. jeszcze raz nogi - lunges - rozne wariacje lunges, czesto z obciazeniem, super na quads i hamstrings 7. rowing - na plecy, kettle lub sztanga lub maszyny 8. cwiczenia na ramiona - shoulder press, rotators itd. rozciaganie |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Na większości maszym są rysunki i objasnienie co i jak na danej maszynie ćwiczyć.Ale nie bój się pytać instruktora i współćwiczących.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
większość maszyn posiada opis, ale jeżeli to nie pomaga to możesz śmiało zapytać trenera, a jeżeli nie będzie dostępny to bez wahania zapytaj kogoś bardziej doświadczonego (ludzie na siłowni sa z reguły bardzo mili i pomocni więc z pewnością ktoś pomoże)
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja korzystam z siłowni na powietrzu, mam pod domem typową outdoor fitness i na każdej jest instrukcja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.