![]() |
#1 |
kirikiri4312
|
![]() Dziewczyna i jej dylemat z przyjacielem
Witam, mam duży, bardzo duży problem.
Jestem z dziewczyną od dwóch miesięcy. Było przez jakiś czas w porządku, nagle coś się stało. Zaczęła być wobec mnie obojętna, zimna. Ja ograniczyłem kontakt aby dać jej trochę swobody, bo myślałem, że o to może chodzić. Ma przyjaciela. Kiedyś coś próbowali ale coś po prostu nie wyszło i zostali przyjaciółmi i są do dzisiaj. Ona bała się mu powiedzieć o tym, że jesteśmy razem bo myślała, że dla niego to będzie duży cios. Niecały tydzień temu się o tym dowiedział. Ona ukrywała nasz związek przez 7 tygodni, mimo że naciskałem aby w końcu to wykrztusiła z siebie ! Co do jej dziwnego zachowania nabrałem podejrzeń, że mnie zdradza. Ona miała do niego przyjechać na noc. Co mi się nie spodobało, bo on próbował do niej zarywać. Powiedziałem jej, że jestem zazdrosny bo daje mi wyraźne powody. Ona powiedziała mi, że nic między nimi nie zaszło. Dzisiaj udało mi się z niej wyciągnąć, że ma problem od 4 dni. 4 dni temu była właśnie u niego... Powiedziała dokładnie, że ma mętlik w głowie i nie wie co robić. A to, że znam ją dobrze to wiedziałem, że nie będzie chciała mi tego powiedzieć. Krok po kroku wyciągałem z niej informacje i udało mi się nieźle zebrać... Powiedziała, że ma problem, że której decyzji nie podejmie to będzie jakaś szkoda. Już domyśliłem się, że chodzi o mnie i o niego. Dała mi znać, że w trójkę jesteśmy zamieszani w tą sytuację. Ja powiedziałem jej wprost "Jestem na 99% pewien, że chodzi o to, kogo z nas wybrać". Ona nie zaprzeczyła, powiedziałem jej to. Ale próbowała się bronić, mówiąc, że także nie potwierdziła. I teraz co mam robić ? Powiedziała mi jakiś czas temu, że mnie kocha. Ja też to jej powiedziałem. Jestem do niej bardzo przywiązany, bo my weszliśmy w związek ze stanu najlepszych przyjaciół. Lecz co ja mam w tej sytuacji sobie wyobrażać ? Powiedziała mi z miesiąc temu, że z nim nic nie będzie i nagle ma jakiś mętlik ? Nie rozumiem tego całkowicie... Jeśli jest ze mną i ma dylemat kogo wybrać to ja do niej straciłem zaufanie. Bo uważam, że jeśli ktoś się związuje z drugą osobą, to jest się wobec niej lojalną i szczerą. I tutaj główne pytanie: Co mam robić w tej sytuacji ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Komplikatorka
|
Dot.: Dziewczyna i jej dylemat z przyjacielem
Odpuść.
Ona nie wie czego chce.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
|
ja bym podziękowała za takie szopki. 2 miesięczny związek powinien wyglądać "nieco" inaczej.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Serio byliście wcześniej przyjaciółmi? skoro laska takie szopki urządza - jakieś dylematy, wybory, jednemu "kocham cię", ale zastanawia się nad drugim, to ja bym podziękowała nawet za przyjaźń z tą panią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Miej trochę męskiej dumy i poślij ją w cholerę. Chyba, że te szopki i zatajanie, o co jej chodzi Cię bawią. Gdyby chociaż umiała wprost z Tobą porozmawiać...
![]() |
#7 | |
sissy that walk
|
Zgadzam się. Boi się powiedzieć mu że jest w związku, jeździ do niego na nocki mimo że jesteś o to zazdrosny i mimo, że on ma wobec niej jakieś tam zamiary, a teraz księżniczka nie wie którego z Was wybrać i nawet nie umie Ci o tym wprost powiedzieć. Po co Ci to? Ciągnąc to i przystając na jej dylematy dajesz się poniżać i sam też się poniżasz. Nie chce Ciebie to nie, niech spada, nie chcesz przecież być jedną z opcji którą można sobie wybierać w drodze losowania. Rozwiąż jej dylemat i odpuść, pewnie będzie się potem do Ciebie dobijać i mówić że jednak Ciebie by wybrała i że teraz to widzi, bla bla bla, ale nie wierz jej. No sorry, wóz albo przewóz, jeśli ona już będąc z Tobą w związku ma taki problem to jest to wystarczający dowód na to, że jedyny i najlepszy nigdy nie będziesz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Lepiej odpuścić. To jest jej przyjaciel więc prawdopodobnie będzie ciągle obecny w jej życiu, nawet jeżeli ona wybierze Ciebie.
![]() |
#9 |
kirikiri4312
|
Po dłuższych przemyśleniach podjąłem decyzję. Odpuszczę sobie ją. Powiem jej wprost, że jeśli ma dylemat kogo z nas wybrać to ja odchodzę i znajdę dziewczynę, która doceni moje poświęcenie
![]() W sumie miałem się zapisać na siłownię i basen. Teraz to jest idealna okazja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
kirikiri4312
|
Może nie uwierzycie, ale ja dałem jej jasno do zrozumienia, że najlepszym wyjściem jest rozstanie się bo nie wie czego chce. I podziękowałem jej za to, że mi to powiedziała, a ona tego żałuję, że w ogóle powiedziała mi coś takiego. Tłumaczy się, że widzi tą sytuację inaczej... Ogólnie to jest dla mnie sytuacja absurdalna. Już dzisiaj (w piątek) umówiłem się z nią aby jej to powiedzieć. Ona jest przekonana, że zostanę przy niej i będę czekać, kiedy wbije mi nóż w plecy i wybierze jego... Do tego powiedziałem jej, że nadużywa moje zaufanie a ona na to, żebym uważał na słowa ^^
Do tego pokazała mi jedną wiadomość treści "chcę mieć ciebie jako dziewczynę a nie kumpele, ale chcę się zachować w porządku wobec twojego chłopaka i mojego przyjaciela" A ona mu odpisała "halo, ja też w tym temacie mam coś do powiedzenia" Śmiać się, czy płakać ? Chcę jej jasno dać do zrozumienia, że już to koniec, bo nie jestem w stanie takiej sytuacji zaakceptować. Bo jeśli miała już wcześniej wątpliwości co do niego to dlaczego zdecydowała się na ten ruch abyśmy byli razem ? Abym później został skrzywdzony ? Edytowane przez glassroom Czas edycji: 2014-06-13 o 04:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
wiesz, gdybym dostała takiego smsa od przyjaciela i była jednocześnie w związku, na którym mi zależy to bym ochłodziła/zerwała znajomość z przyjacielem. żeby być fair wobec chłopaka. i na pewno nie pchałabym się do łóżka przyjacielowi na kilka dni.
![]() |
#15 |
kirikiri4312
|
Dobra, temat zakończony. Powiedziałem co miałem powiedzieć.
Napisała do mnie, że wyprasza sobie desperację, skoro nie znam całej sytuacji. Skoro chcesz to rezygnuj. Szybko się poddajesz. Później jest próba wzbudzenia u mnie wyrzutów sumienia: "tylko pamiętaj że to ty wybrałeś" Co jak co, dałem jej serce. Ale rozum i jaja są tylko moje... W tej sytuacji mam czyste sumienie, bo byłem wobec niej w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
live your passion
|
Widocznie chciała Cię przetestować czy będziesz o nią walczyć. Z tym, że uczuciami ludzi się nie bawi. Dobrze postanowiłeś autorze i powodzenia.
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeszcze rozumiem, że mogłaby urządzać jakieś podchody na etapie flirtu (czego też nie popieram), jakieś intrygi, żebyś o nią walczył, czy coś. Ale nie takie akcje, kiedy jest się w związku! Związek to lojalność- z jej strony tego nie ma. Wydajesz się ogarniętym facetem, znajdziesz dużo lepszą, serio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Co za dziewczyna!
![]() ![]() Pokazałeś, ze masz swoją dumę i to ją boli.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Gratuluję mądrej decyzji, Autorze
![]() Nocowanie u przyjaciela, kiedy jest się w związku? Dla mnie to jakiś absurdalnie dziwna sytuacja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
kirikiri4312
|
Nie chcę nic mówić ale ona coś takiego powiedziała "kurde,nie chce zebys przedkladal nasz zwiazek nad nasza przyjazn,bo jednak niezaleznie juz od zadnej sytuacji przyjazn zazwyczaj jest trwalsza,a na twojej mi bardzo zalezy. a co do reszty to kompletnie nie wiem co powiedziec" - dobra, spoko to jestem w stanie zrozumieć. Ale chyba była świadoma, że wiele elementów z przyjaźni przechodzi w związek ! Szczególnie zaufanie.
Wcześniej napisałem do niej, że rozum mówi mi odejść a serce żeby spróbować. To była moja odpowiedź na to co ona napisała powyżej. I teraz sam nie wiem co robić. Czy ona chce znowu coś namieszać czy szczera jest. Do tego mieliśmy pojechać nad morze 28 czerwca i plany się posypią. I wisienka na torcie: "trzymalam z nim kontakt,bo sie przyjaznilismy,dopiero ostatnio to przybralo troche inna forme i trzymam sie tej wersji." -broni swoją wersję i odpowiada na moją przy okazji. Co to znaczy inna forma ? Edytowane przez glassroom Czas edycji: 2014-06-16 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
kirikiri4312
|
Czyli uważasz, że ta gra nie jest warta nawet przyjaźni ? Ona ma 18, ja 20 lat. Zapomniałem o tym napisać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Nie warto, bo jesteście w trójkącie. Laska Ci przecież sama to powiedziała - dawniej był przyjacielem, teraz jest ,,w innej formie". Więc w jakiej? To dość oczywiste, że z nim też ją łączą akcje ,,nieprzyjacielskie". Miej swój honor, człowieku, naprawdę. Ta laska jest pokrzywiona emocjonalnie, będzie Was obu trzymać w takim idiotycznym układzie. Wstydu nie ma. Wakacje odwołaj albo znajdź kumpla, z którym pojedziecie na męski wyjazd. I nie utrzymaj z nią kontaktu, przyjaciele nie robią sobie takich numerów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
kirikiri4312
|
A najlepsze jest to, że ona nie ma sobie nic do zarzucenia. Nie powiedziała mi tego wprost ale po jej odpowiedziach i zachowaniu to widać. W sumie to nie chcę być w tym chorym trójkącie. Najśmieszniejsze jest to, że ona czuje się niezręcznie w tej sytuacji ale także niewinna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.