|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Problemy z cerą i owłosieniem.
Mam 18 lat i dosyć spore problemu jeśli chodzi o mój wygląd. Moja skóra przetłuszcza się i to bardzo, mam trądzik a dodakowo spore owłosienie na ciele(nawet w nienaturalnych miejsach takich jak barki lub plecy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Problemy z cerą i owłosieniem.
Cytat:
Myślę, że w Twoim wieku i przy wyżej wymienionych problemach najlepszym wyjściem byłoby udać się do dermatologa na dobry początek. Nie ma co samemu kombinować z kuracjami. A już tabletki na prostatę w wieku 18 lat, bez problemów z prostatą .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470275 Kobiety nie mają problemów z prostatą, to łykają i żyją o ile oczywiście mają potrzebę. Zdaję sobie sprawę, że tu wkracza się w gospodarkę hormonalną. Edytowane przez Rick Czas edycji: 2012-04-29 o 23:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Poszukałem trochę informacji o DHT i sam nie wiem co myśleć
Cytat:
Hormony tarczycy w porządku, libido i temperament bardzo wybujałe. Stosuję suplementacje cynku od kilku miesięcy (mam świadomość, że cynk wypiera miedź), to również obniża DHT ale słabo, piję zieloną herbetę również od kilku miesięcy. Łojotok i trądzik się zmniejszył ale ciągle jest. Ehh, nie wiem co robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O ile z trądzikiem radziłabym Ci walczyć tak z Twoim owłosieniem już nie. Nie doczytałam pierwszego postu i myślałam, że jesteś dziewczyną ale wydaje mi się naturalnym owłosienie na barkach czy plecach u mężczyzn.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Możesz się z tym udać do endokrynologa. Prawda jest taka, że kremiki i inne bzdety nie pomagają na trądzik itd. Owłosienie i skórne problemy wywoływane są przez nadmiar danego hormonu - nie wiem jakiego bo się nie znam, ale moja koleżanka miała problemy z cerą poszła do endokrynologa, na kilka dni do szpitala gdzie ją przebadali tam i z powrotem całą, przepisano leki i ah i oh śliczną ma skórę teraz
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro twierdzisz, że chodzisz do dermatologa to poradź się go.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Po pierwsze ginekolog lub endokrynolog, lub to i to w jednym. Zlecą badania hormonalne, po badaniach wypiszą odpowiednie tabletki. Wiem, że niektóre osoby twierdzą, że ginekolog nie pomoże i że trzeba iść do endokrynologa. Jednak ginekologa również powinno się odwiedzić, żeby sprawdzić czy nie ma zmian na jajnikach, wywołanych przez hormony. Ponadto bardzo często endokrynolodzy do leczenia tego typu schorzeń, używają tabletek antykoncepcyjnych o działaniu antyandrogennym, czyli działają w identyczny sposób jak ginekolodzy.
Na swoim przykładzie: od 13 roku życia mam problemy z cerą, walczę z tym 9 lat. Byłam u ginekologa zleciła badania, które tylko potwierdziły wysoki poziom androgenów, stąd dostałam tabletki antykoncepcyjne, działające antyandrogennie. Zaczęłam brać w lipcu, cera bardzo się wygładziła, lecz nie jest idealna, więc to należy wziąć pod uwagę. Na pewno stan cery się poprawia, ale nie do końca jest ona gładka ( przynajmniej w moim przypadku), Co do owłosienia, które mi dokucza głównie na rękach, zmian nie zaobserwowałam. Chyba nie ma innego sposobu jak depilacja, ewentualnie trwała depilacja laserowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idź do dermatologa. Swoją drogą od kiedy owłosienie u mężczyzn na barkach i plecach jest nienaturalne? Edytowane przez Vivee Czas edycji: 2012-04-30 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pomyliłam posty, bo czytałam dwa dość podobne i ten post miał być akurat do wątku " zakompleksiona ze wstrętnym charakterem" tam dziewczyna pisała o problemach z owłosieniem ![]() Dzięki za zwrócenie uwagi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Endokrynolog, zamierzam znów się zbadać, chociaż wiadomo jak z lekarzami jest (trzeba czekać), oraz badania jeśli chodzi o hormony nie są wiarygodne ze względu na ilość czynników wpływające na nie. Ah! I jeszcze wcale nie muszę brać stricte leków na prostatę, wystarczy że będę pić zioła które są inhibitorami DHT, np. Wierzbownica drobnokwiatowa obniża poziom około o połowę tego hormonu. Tylko czy powinienem i czy mogę? Edytowane przez Rick Czas edycji: 2012-04-30 o 10:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
wierzbownica tez na facetow dziala?
![]() dziala to za duzo powiedziane jak dla mnie, bo bralam dlugo i żadnych efektow ![]() a co do Ciebie-poczekaj az sie hormony ustabilizuja, masz 18 lat dojrzewasz dlatego takie problemy ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
Za rozwój narządów płciowych, potencji i masy mięśniowej odpowiada testosteron, kiedy wydajność 5 - alfa reduktazy jest mniejsza, więcej czystego i nieszkodliwego testosteronu posiadamy, ponieważ nie jest aż tyle przetwarzane na DHT, więc rzekomo są same plusy. Zdecydowałem się, że tabletki na prostatę NIE!, ale wierzbownica też jest taka zła? Edytowane przez Rick Czas edycji: 2012-04-30 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że za bardzo kombinujesz. To tylko okres dojrzewania a to, że zauważyłeś, że inni w szatni nie są zbytnio owłosieni - cóż, taka ich i Twoja uroda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ ma takie włoski na plecach jak opisałeś i jakoś nigdy ani mnie to nie brzydziło, ani nie uważałam żeby to było coś nienaturalnego ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mnie więc prawdopodobnie nie działało dlatego, że to nie testosteron był przyczyną tych dolegliwosci, przynajmniej na wynikach mi zawsze niski wychodził. Więc powodzenia, może zadziała u Ciebie wierzbownica, ja się pytałam mojego endokrynologa czy mogę ją brać, powiedział, że jak chcę to mogę - wnioskuję że nie ma się więc co rozwodzić czy można ją brać, bo nie wydaje się, żeby jakoś zaburzała gospodarkę hormonalną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piłam działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez valhalla91 Czas edycji: 2016-01-30 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.