![]() |
#1 |
BAN stały
|
Z doświadczenia stwierdzam jednoznacznie, że znajomości internetowe są niewiele warte
Wydaje mi się, że najlepiej poznawać kogoś tradycyjnie (czyli na imprezach, na przykład domówki albo w klubie). Znajomości internetowe są nietrwałe, każdy tam szuka ideału albo ludzi dzieli 300 km (to już absurd). No i wstyd się przyznać, że kogoś poznaliśmy w internecie. Wiem, że szukanie wynika to pewnie z braku śmiałości bądź pewnych braków w wyglądzie, ale dla mnie to już akt desperacji. I żeby nie było, też z tego korzystałem.
A jakie jest wasze zdanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z doświadczenia stwierdzam jednoznacznie, że znajomości internetowe są niewiele
Wydaje mi się, że różnie bywa. Czasem ludzi poznaje się przypadkiem - niekoniecznie szukając na portalach randkowych, czy na facebooku, mogą na przykład zawrzeć znajomość między blogerami o podobnych zainteresowaniach. Uważam, że szukanie na chybił/trafił nie ma sensu, w realnych znajomościach weryfikacja jest szybsza. Po prostu ludzie sobie często nie zdają sprawy z tego, że ktoś kto wydaje się idealny w internecie, w rzeczywistości może być całkiem inny - nieprzewidywalne są przede wszystkim zachowania tej osoby. A odległość? Raczej jestem przeciw budowaniu relacji (związkowej) przez internet.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z doświadczenia stwierdzam jednoznacznie, że znajomości internetowe są niewiele
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
sissy that walk
|
Ponad 3 lata temu znalazłam przez Internet nie-ideał, dzieli nas 800 km (i to teraz, bo początkowo więcej), nie wstydzę się do tego "przyznać", znaczących braków w śmiałości i wyglądzie nie posiadam. Twoja teoria została obalona
![]() A tak serio: multum ludzi, których znam, poznała kogoś netowo i nie narzekają. Ja raczej twierdzę, że - choć można trafić na złamasów, jak wszędzie - nie ma sensu myśleć paranoicznie i zakładać, że rozmawiamy na pewno z robotem/komputerem/psycholem/mordercą, bo tak samo ktoś może sobie myśleć o mnie jak teraz do Was piszę, a ja nie jestem psychol, tylko Dorotka. Nie każdy jest typem imprezowicza, nie każdy ma sposobność spotkać kogoś interesującego w realu, a po drugiej stronie kabla też siedzi człowiek i tylko niedorozwój rejestrując się np. na portalu randkowym zakłada, że ten człowiek jest pozbawiony wad. Realne wymagania + trochę szczęścia = szansa na poznanie kogoś bardzo wartościowego, z kim w normalnych okolicznościach nigdy byśmy nie mieli szansy się na siebie natknąć.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-01-11 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
nie zgadzam się.
Poznałam tylu wspaniałych ludzi przez internet i to z odległych krańców Polski a nawet świata. z ok. 70% poznanymi ludzi w sieci spotkałam się w realu i do tej pory utrzymujemy kontakt, spotykamy się itp. Moim zdaniem jest to super doświadczenie poznawać osoby z innych środowisk, kultur, wyznań. Można wiele się nauczyć, wiele nowych rzeczy poznać o któych czasem nawet nie mamy pojęcia. Jest to mega duża wymiana doświadczeń i często takie osoby, które nie są z Twojego środowiska potrafią chłodnym spojrzeniem ocenić Twój problem i pomóc Ci go rozwiązać. Oczywiście jestem również za poznawaniem ludzi na imprezach, na ulicy itp. ale wtedy pierwsze wrażenie robi wygląd. Oceniasz po okładce. I nie piszcie, że "nie! tak nie jest! najważniejsze jest wnętrze.." bla bla bla Jeśli mielibyście wybór, pogadać z super przystojnym facetem/ładną dziewczyną a noo przypałowcem to wiadomo co byście wybrali. A w sieci często nie widzisz osoby z którą rozmawiasz, poznajesz najpierw ją, a potem jej wygląd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
jestem 9 lat z facetem ktorego poznalam przez internet(nie portal randkowy a muzyczny),przez 4lata dzielilo nas 500km,od 5 mieszkamy razem..nie ma reguly nigdy na to jak "lepiej" kogos poznac.to sie po prostu dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Uważam inaczej.
W internecie poznaję osobę, dopiero później wygląd. Zauroczy mnie osoba, a nie to czy facet ma twarz Pitta i ciało Beckhama. Dzięki czatowi poznałam swojego obecnego faceta, z którym planuję przyszłość, teraz mogę stwierdzić, że jest najlepszym partnerem jakiego miałam. Podczas rozmowy mogłam go spytać o sprawy, które są dla mnie ważne w przypadku przyszłego faceta. Jak poznaję kogoś w klubie to jest ten problem, że nie spytam faceta wprost czy ma/miał żonę, czy ma dzieci, czy nie przeszkadza mu moje dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Nie rozumiem jak można tak twierdzić w czasach kiedy dosłownie każdy ma internet, że po drugiej stronie kabla na pewno siedzi świr. Nawet jeżeli nie siedzisz się na rozmaitych czatach, nie posiadasz gg ani facebooka, to w sieci można osoby poznać w różnoraki sposób. Moja przyjaciółka poznała swojego faceta bo obydwoje skomentowali ten sam artykuł i zaczęli dyskutować. Ja mojego poznałam, bo szukałam partnera językowego. I co to znaczy że te znajomości są mniej warte? Przecież po drugiej stronie siedzą różni ludzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
sissy that walk
|
Z brodą i wyrokiem
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Powiedz to mojej przyjaciółce, której w Sylwestra w Paryżu oświadczył się facet poznany na portalu randkowym, oczywiście po paru latach fajnego związku.
Albo mojej kuzynce, która też na portalu randkowym poznała męża, i - o zgrozo! - wyglądają na szczęśliwych. Albo kumplowi, który na takim portalu poznał dziewczynę i też nie narzeka, a nawet - znów o zgrozo! - nie wstydził się przyznać, jak się poznali. Ale pewnie wg Ciebie są zdesperowani, mają braki w wyglądzie, te związki są nietrwałe itd. tylko dlatego, ze nie poznali się na imprezie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
może masz problem zainteresować kogoś wyłącznie rozmową, dlatego twierdzisz, że poznawanie ludzi w necie jest bez sensu. Myślę, że to spora umiejętność zainteresować kogoś tylko słowami, a nie wyglądem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
✌
|
Kompletnie się z tym nie zgadzam. W tym roku mija 5 lat od kiedy jestem z Facetem poznanym w internecie (portal społecznościowy). Mam kilka internetowych koleżanek, z którymi mam stały kontakt chociaż w realu nigdy się nie widziałyśmy. Także różnie to bywa. Owszem pisałam z Facetami, którzy proponowali spotkanie ale na takim się nie pojawili, z perspektywy czasu cieszę się, że tak wyszło.
![]()
Edytowane przez paulaa6 Czas edycji: 2014-01-11 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Padł argument o wyglądzie. Przecież na portalach takich jak sympatia.pl liczy się przede wszystkim wygląd! Mniej atrakcyjna dziewczyna czy facet ma bardzo małe szanse na nim.
Stwierdzam, że szybciej kogoś ciekawszego można poznać na imprezie w klubie niż przez internet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W internecie jest więcej ciekawych ludzi. Ciekawe gdzie bym miała iść, żeby spotkać takiego mojego TŻ-ta... ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#19 | |
✌
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Najgorsza jest sytuacja na imprezie jak jest duet ładna-brzydka ... Jak tutaj do ładniejszej zagadać, żeby mniej ładna nie czuła się odtrącona. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W życiu realnym jest ciężej, bo trzeba być bardzo wychodzącym z domu, chcieć poznawać co rusz to nowych ludzi. I trzeba znaleźć miejsce, w którym się będzie "czatowało" z uśmiechem na swojego wybranka ![]() ![]() Normalnie, ładną rwiesz, a brzydkiej nie. Boże, co za problem? Ta brzydka jest dla Ciebie brzydka, nie dla ogółu społeczeństwa i nie umrze samotnie, bo Ty nie zechciałeś jej poświęcić uwagi ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-01-11 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
zielony stworek
|
Cytat:
Sama mam męża poznanego w internecie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteśmy dobrymi przykładami ![]() ![]() Laski od weekendu do weekendu, bo od imprezy do imprezy ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Nie powiem, że jest to niemożliwe, chociaż moje własne doświadczenia są negatywne.Może dlatego, że zarejestrowałam sie na portalu randkowym trochę z desperacji. Miałam dość życia w pojedynkę i zaczęłam poszukiwania
![]() Dość szybko jednak zmęczyły mnie otrzymywane wiadomości, "hej, co słychać" od zupełnie obcych facetów, bo i co na to mogłam napisać? "super, a co u Ciebie", po prostu jak dla mnie to trochę spalony początek rozmowy ![]() ![]() O panach poszukujących dziewcząt w wiadomym celu nie będę pisać chociaż kilku ich też było ![]() Koleżance, szczęśliwej mężatce, nie potrafiłam się jednak przyznać, że "kolega, z którym idę czasem na kawę" to facet poznany przez internet ale to dlatego, że z góry wiedziałam, że uzna to za żałosne. Z kolei inna sama mnie zachęcała do rejestracji na danym portalu ![]() Mimo nie najlepszych doświadczeń, kto wie, może jeszcze kiedyś spróbuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
✌
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Totalnie nie ufam facetom w klubach, bo w 90% zagadują do mnie z jednego powodu.
![]() ![]() W ten sposób zeswatałam moją siostrę z obecnym Szwagrem ![]() ![]() Sorry, ale Twoja teoria nie pasuje do wszystkich, ostatnio zagadał do mnie facet na przystanku - co u mnie. Dyskretnie uciekłam od gościa, bo co mu powiedzą informacje co u mnie, a poza tym, czemu OBCY facet ni z gruchy ni z pietruchy do mnie rozmawia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ucieklabys, wiec raczej owy osobnik po prostu nie przypadl Ci do gustu a nie ze obcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nikt mi nie wmówi,że w takich miejscach to para wymienia poglądy na poważne tematy,rozmowy o filmie,sztuce czy przeczytanych książkach. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.