|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Niedoczynność tarczycy ?
Dziś dowiedziałam się , że mam niedoczynność tarczycy .
Lekarz zapisał mi 'euthyro n25' . Czy zażywając tabletki mogę utyć ? Czy zwiększają apetyt? Dodam , że w ciągu 6 miesięcy chudłam 8 kg . Zażywa/ła któraś z was te tabletki ? Zauważyłyście jakieś skutki zażywania tych tabletek ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niedoczynność tarczycy ?
jeśli masz zbadane hormony tarczycy i masz niedoczynność tarczycy, to powinnaś brać leki, żeby nie pogorszył się stan twojego zdrowia, to chyba ważniejsze niż odchudzanie.
Ogólnie przy niedoczynności tarczycy występuje raczej nadwaga, hormony tarczycy przyśpieszają przemianę materii, więc nie przytyjesz po tych hormonach. Ale oczywiście nie są to leki na odchudzanie, bo od nadmiaru tych leków można mieć bardzo poważne powikłania. Odchudzałaś się, czy schudłaś z innych przyczyn? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zażywam te tabletki od ok. dwóch lat, ciągle coraz to wyższą dawkę, aktualnie 75 na zmianę z 50, szczególnego wzrostu wagi nie zauważyłam. wzrostu apetytu nie.
Edytowane przez enamour Czas edycji: 2014-06-18 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mi ułatwiły schudnięcie, a przynajmniej tak mi się wydaję bo biorę mikro-dawkę, pół takiej tabletki jak Ty
![]()
![]() |
#6 |
Żona Gargamel
|
Przy niedoczynności tarczycy zazwyczaj się tyje. No ale własnie dobrze dobrane tabletki powinny wagę regulować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.