|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rezygnacja ze studiów na PWR -Rekrutacja na UP
Cześć Dziewczyny!
Właśnie zrezygnowałam po roku ze studiów na PWR, i chcę się rekrutować na UP. W formularzu rejestracyjnym jest pole na wykorzystane punkty ECTS - czytałam o tym trochę i wiem, że chodzi tu o punkty za zaliczone przedmioty, tyle że w żaden sposób mi się nie będą pokrywać na nowej uczelni. Czy mimo to muszę je zliczyć i podać na UP? Z jakimi ewentualnymi kosztami się to wiążę? Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi i informację! ![]() Pozdrawiam, Ganjas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
na przekór do celu
|
Dot.: Rezygnacja ze studiów na PWR -Rekrutacja na UP
Cytat:
Nie wiadomo, czy zabraknie Ci ECTSów, jeśli nie, to nic nie będziesz musiała płacić. Jeśli zrobiłaś cały rok z zaliczonymi dwiema sesjami, to możesz zapłacić za jeden semestr drugiego kierunku, ale nie jestem dokładnie pewna ile wynosi zapas bezpłatnych punktów, możesz dopytać w dziekanacie UP.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() To, czy będziecie płacić zależy od was, zawsze możecie nie ukończyć drugiego kierunku i nie wykorzystać przysługującej wam puli bezpłatnych ECTS. Jeśli dobrze pamiętam (a mogę się mylić, bo nigdy w to dokładnie nie wnikałam!) bezpłatnie można było studiować jeden kierunek + 30 ECTSów dostawało się w zapasie. 30 ECTSów to jeden semestr. Jak ktoś zaliczył na pierwszym kierunku dwa, no to wychodzi, że na ostatni semestr drugiego kierunku mu braknie. Ale podkreślam, mogę podawać niedokładne liczby, należy to zweryfikować.
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2014-06-23 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
" Jaki limit punktów ECTS otrzyma student, który rozpocznie w roku akademickim 2012/2013 studia stacjonarne w uczelni publicznej bez wnoszenia opłat, przy czym w roku akademickim 2011/2012 rozpoczął już studia stacjonarne w uczelni publicznej bez wnoszenia opłat i przerwie je po zaliczeniu dwóch semestrów?
Student, który rozpoczął studia stacjonarne w uczelni publicznej w roku akademickim 2011/2012 albo w latach następnych i po zaliczeniu jednego lub kilku semestrów przerwał studia, a następnie ponownie podjął studia na innym albo tym samym kierunku studiów, otrzyma limit punktów ECTS uprawniający go do korzystania z zajęć bez wnoszenia opłat, ale pomniejszony o wykorzystane już wcześniej punkty ECTS. W jaki sposób należy rozumieć wykorzystywanie przez studenta określonej liczby punktów ECTS z przyznanego limitu punktów? Za wykorzystanie określonej liczby punktów ECTS z przyznanego limitu punktów uprawniającego do korzystania z zajęć bez wnoszenia opłat należy uznać zaliczenie przez studenta danych zajęć dydaktycznych, którym przypisana została określona liczba punktów ECTS. " Sprawdzalam ze drugi kierunek jest bezplatny .. Czyli mam rozumieć że jeżeli zaliczyłam cały 1 semestr czyli 30 ECTS natomiast w tym sem mam zaliczone ok 20 ECTS i rezygnuje z UP w ogole i bede uczeszczac tylko na Uniwersytet Medyczny to od przyslugiwanych 360 ECTS bezplatne mam tylko 310 a za reszte musze placic tak ? bo czytalam ze przysluguje mi tez mozliwosc dodatkowych 30 ECTS... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
Obowiązywało to na pewno te roczniki, o których jest wspomniane. Teraz obowiązuje co innego. A jak chcesz mieć pewność, to za telefon na uczelnie jeszcze nikogo do więzienia nie wsadzili.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
W sumie masz racje : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.