|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
najtrwalsze lip tinty, pomadki w płynie?
witam, mam pytanie o Waszym zdaniem najtrwalsze lip tinty czy tez pomadki w płynie do ust.
Przeszukałam KWC, ale problem pojawia sie w nazewnictwie. Bo producenci nazywaja swoje produkty wlasnie <jak wyzej> lip tinty, pomadki w płynie, twałe blyszczyki czy jeszcze inaczej i ciezko szukac tak w kwc;/ zalezy mi na czyms co nie bedzie zostawiało sladow na szklankach itp, nie bedzie sie "rozlewało" poza kontur ust... Pomozecie? ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: najtrwalsze lip tinty, pomadki w płynie?
Od niedawna mam 2 lip tinty bella. Cudowne. Tylko trzeba je potraktować bezbarwnym błyszczykiem, gliceryną do trwałych pomadek ( ja mam od lipfinity) albo bezbarwną pomadką ochronną (jaj mam z YR). Piękne, nasycone kolory, zero śladów, niesamowita trwałość, niska cena. Jedyny minus to chemiczny smak. Radzę nie lizać zaraz po aplikacji i przed zabezpieczeniem czymś bezbarwnym- bo są dość gorzkie. Jak zastygną, pokryte czymś innym to już tego smaku nie czuć. Ale do 1 minuty po aplikacji jest dość mocny.
---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- W rossmanie chyba nadal są też lipfinity w promocji. Albo niedawno były. Też są dość dobre. Inna gama kolorystyczna niż Bell, nawet w promocji 2 razy większy wydatek niż Bell, ale może Cię zainteresuje. Mają dołączony sztyft z gliceryną i warto użyć go kilka razy w ciągu dnia.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja mam z Mac coś takiego w kolorze czerwonym. http://www.maccosmetics.pl/product/s...DKA/index.tmpl
I dla mnie jest warte swojej ceny... Z minimalnymi poprawkami wytrzymała od jakiejś 14 do 5 rano (wesele), rosół jej krzywdy nie zrobił. Mam wrażliwe usta, a nie zauważyłam jakichś wysuszających tendencji. Tylko trudno się zmywa, czasem oliwka nie daje rady ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy o to Ci dokładnie chodzi, ale trwałe, matowe pomadki w płynie to m.in. Bourjois Rouge Velvet, Armani Lip Maestro czy nowość L'oreal Glam Matte. Z bardziej błyszczących (lakiery do ust) są m.in. Yves Saint Laurent Vernis a Levres (Glossy Stain) czy Isa Dora Glossy Lip Stain. Zresztą takich produktów jest cała masa. Pytanie czy wolisz efekt błyszczący czy matowy.
Dla mnie najbardziej trwałe z wymienionych wyżej to Bourjois i Armani. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Polecam Bourjois Rouge Velvet, są nie do zdarcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje!!!!!!! szukam najlepiej czegos matowego
![]() ![]() ![]() teraz jeszcze musze polowac na promoccje;P
"Cause I may be bad but I'm perfectly good at it " Edytowane przez antidotum89 Czas edycji: 2014-06-30 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.