|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dylematy, szkoła policealna / medyczna
Cześć cześć!
Tak się zastanawiam nad swoją przyszłością ![]() Właściwie chciałam pójść na studia, ale kierunek jest dość rzadki w Polsce, ciężko byłoby się dostać, i w mojej okolicy nigdzie go nie ma, a nie chcę zbyt daleko wyjeżdzać. Stąd moje zainteresowanie szkołami policealnymi. Znam parę osób, które w niedalekim czasie ukończyły jakieś szkoły, kursy i jakoś sobie radzą. Wiem, że jest wielu zwolenników tego, jak i papierka po studiach. Myślę, że odpowiednio dobrany kierunek, godziny praktyk, nie będzie na marne. Ogólnie interesuje się i z chęcią zajęłabym się kosmetyką. Najczęstszy kierunek związany z tym to technik usług kosmetycznych. Gdyby była potrzeba, poszłabym na kursy, na których bym się jeszcze douczyła. Ale jakie są późniejsze szanse na pracę? Zainteresowały mnie też kierunki w szkole MEDYCZNEJ - jako asystentka lub higienistka stomatologiczna. Oraz protetyka słuchu. Myślę, że są to rzeczy które mogłabym robić w przyszłości. Przejrzałam oferty różnych uczelni, ale nie ma tam nic na co mogłabym powiedzieć "chcę na to iść". I wiem, że jakbym się na to wybrała, raczej nic by z tego nie było a studia szybko zostałyby porzucone. Szkoda mi na to czasu. Możecie coś powiedzieć o tych kierunkach, o których pisałam powyżej? Jakie są szanse na pracę itd? Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dylematy, szkoła policealna / medyczna
Hej
![]() Ja planuję się zapisać właśnie do szkoły medycznej na kierunek: asystentka stomatologiczna. Myślałam też o higienistce, ale to jest już kierunek 2 letni, a ja za rok wybieram sie na studia więc odpuszczę raczej, choć higienistka ma większe pole popisu w pracy, może wykonywać zabiegi, ale to tez zależy od pracodawcy. Z tego co czytałam w internecie, z pracą na tym kierunku już tak kolorowo nie jest jak na przykład kilka lat temu, bo sporo osób go wybiera, ale przeglądałam ogłoszenia w moim mieście i widziałam kilkanaście tego typu ogłoszeń, więc raczej się zdecyduje, choć często dziewczyny tutaj to odradzają. W jakim mieście mieszkasz?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jesli mialabym isc na ten kierunek to raczej Szczecin.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Masażysta jest w miare opłacalny. Koleżanka robiła, miała świetną kadre i po praktykach dużo znajomości. Od razu dostała prace.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.