|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Fizjoterapia! Kilka pytań...
Cześć Wam. Mam kilka pytań odnośnie kierunki Fizjoterapia. Co o nim myślicie? Czy jest to kierunek "dosyć" przyszłościowy? Może jest ktoś kto studiował/studiuje fizjoterapie? Jaki przedmiot jest najgorzej przebrnąć.
A tak z innej beczki to studia na uczelni w której chciałabym studiować trwają 7 semestrów i nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat dlaczego nie 6... czy pół roku to jest praktyka zawodowa? Dokładnie chodzi mi o uczelnie Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Fizjoterapia! Kilka pytań...
Cytat:
Ilość semestrów zależy od uczelni. Dlaczego nie decydujesz się na Uniwersytet? Sceptycznie podchodzę do kierunków medycznych wykładanych na uczelniach niemedycznych.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Swego czasu byłam świadkiem rozmowy dyrektora jednego z większych szpitali z jakąś osobą, która pytała właśnie, co bierze się głównie pod uwagę w przypadku rekrutacji fizjoterapeutów do pracy. Najpierw - według jego słów - odrzucane są CV osób po uczelniach innych niż uniwersytety medyczne i awfy, później wyłuskuje się tych, którzy mają najwięcej kursów zrobionych za własne pieniądze. W przypadku dwóch kandydatów o podobnym doświadczeniu i ukończonych kursach, wraca się do uczelni i bierze tego po uniwersytecie medycznym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Fizjoterapia to na pewno teraz dobry wybór, zwłaszcza, że społęczeńtwo sie strzeje i ludzi, którymi bęzie się trzeba zająć będzie coraz więcej. Dlatego nauka fizjoterapii i zdobycie tego zawodu to na pewno przeyszłościowe wyśjcie. A i WSIiZ jest do tego dobrym miejscem, zwłaszcza, że mają swoją klinikę rehabilitacyjną w Tyczynie... to się nazywa rehmediq czy jakoś tak, więc od razu na miejscu będziesz mieć już gdzie na konkretnych przypadkach się uczyć. xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-06-24 o 12:17 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nie widzisz dziewczyno, że to była reklama? Ktoś może wejść i napisać, że pedagogika to teraz najbardziej przyszłościowy kierunek ever i też uwierzysz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o wybór uczelni to wiem o niej bardzo dużo więc nie potrzebuje reklamy. Po prostu moja sytuacja wygląda tak - nie jestem na tyle dobra z matmy żeby poradzić sobie na studiach matematycznych, nie chce wybierać typowo humanistycznych kierunków takich jak np wspomniana pedagogika ponieważ myślę, że lepiej jednak mieć jakiś fach w ręku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Inna sprawa - z pogrubionego wynika, że Ty w zasadzie nie wiesz co chciałabyś studiować i później w życiu robić, nie myślałaś o przerwie i przemyśleniu dokładnie dalszej drogi? Na siłę się nie studiuje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do przerwy to czy ja gdzieś napisałam że jestem tyle co po maturze? Mieszkam obecnie za granicą gdzie pracuję w domu starości jako opiekunka. Pracują tutaj fizjoterapeuci więc znam tę prace "od kuchni". Wiem że u nas w Polsce jest trudniej z pracą no ale jednak spróbuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.