Kampania MSW "Bezpieczny autobus szkolny". Czy nie uważacie jej za drastyczną? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 19:38   #1
kamtumi
Raczkowanie

Kampania MSW "Bezpieczny autobus szkolny". Czy nie uważacie jej za drastyczną?

http://wpolityce.pl/media/201952-kam...o-zobacz-wideo

Sama ja zobaczylam i mam mieszane uczucia. Wydaje mi sie, ze jesli dzieci beda to ogladac, to.. ministerstwo sie nie spisalo..

Edytowane przez kamtumi
Czas edycji: 2014-06-24 o 19:43
kamtumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 19:43   #2
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: Kampania MSW "Bezpieczny autobus szkolny". Czy nie uwazcie jej za drastyczna?

Ale ona nie jest skierowana do dzieci.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 20:15   #3
Testujemy
Raczkowanie

Dot.: Kampania MSW "Bezpieczny autobus szkolny". Czy nie uwazcie jej za drastyczna?

Właśnie. To nie jest reklama kierowana do dzieci tylko do rodziców. Mi się podoba, wreszcie się coś dzieje w tych reklamach akcji społecznych, uwielbiam tego typu spoty prezentowane na zachodzie a u nas zawsze jakieś ugrzecznione wersje, które nie wzbudzają żadnych emocji, a właśnie takie mają zadanie, by nie przechodzić koło nich obojętnie.
Testujemy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 20:35   #4
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Ale ona nie jest skierowana do dzieci.
ale dzieci obejrzą.

dla mnie takie kampanie to nic innego jak po prostu kolejne przeżeranie kasy tak jak z tą stroną internetową dla bezdomnych...
bo animacja wyszła drożej niż zwykły filmik, chyba że o to miało chodzić, bo jak to było w Misiu nie ważne ile wydamy, ważne ile wpadnie do naszej kieszeni.

rozumiem kampanie dotyczące jazdy bez pasów, zbyt szybkiej jazdy itd czyli ostro aby coś do kogoś dotarło, ale tutaj dali animację którą dzieciak zobaczy w tv to jeszcze się popłacze, a i starszy człowiek zamiast się jakoś uwrażliwić na stare autobusy i zwracać większą uwagę to pomyśli sobie "ale biedny ten autobus".

i ten filmik ma coś zmienić? bzdura, rozumiem pokazany stary autobus i jadące dzieciaki, nagle coś się w busie psuje i bum po dzieciakach.
to trafi do ludzi a nie biedny autobusik który chce wozić dzieci i jak męczennik niemal z płaczem jedzie na śmierć.
czyli co w końcu kampania ma pokazać jak biedne są te autobusy czy ma pokazać jakie niosą ze sobą niebezpieczeństwo.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 20:41   #5
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

mnie się nie podoba, tragiczny spot

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
ale tutaj dali animację którą dzieciak zobaczy w tv to jeszcze się popłacze, a i starszy człowiek zamiast się jakoś uwrażliwić na stare autobusy i zwracać większą uwagę to pomyśli sobie "ale biedny ten autobus".

i ten filmik ma coś zmienić? bzdura, rozumiem pokazany stary autobus i jadące dzieciaki, nagle coś się w busie psuje i bum po dzieciakach.
to trafi do ludzi a nie biedny autobusik który chce wozić dzieci i jak męczennik niemal z płaczem jedzie na śmierć.
czyli co w końcu kampania ma pokazać jak biedne są te autobusy czy ma pokazać jakie niosą ze sobą niebezpieczeństwo.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 20:47   #6
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
ale dzieci obejrzą.

dla mnie takie kampanie to nic innego jak po prostu kolejne przeżeranie kasy tak jak z tą stroną internetową dla bezdomnych...
bo animacja wyszła drożej niż zwykły filmik, chyba że o to miało chodzić, bo jak to było w Misiu nie ważne ile wydamy, ważne ile wpadnie do naszej kieszeni.

rozumiem kampanie dotyczące jazdy bez pasów, zbyt szybkiej jazdy itd czyli ostro aby coś do kogoś dotarło, ale tutaj dali animację którą dzieciak zobaczy w tv to jeszcze się popłacze, a i starszy człowiek zamiast się jakoś uwrażliwić na stare autobusy i zwracać większą uwagę to pomyśli sobie "ale biedny ten autobus".

obejrzą, albo nie obejrzą, nie wiem czy reklama będzie puszczana w telewizji
ale skoro nie jest do nich skierowana to nie jest problemem że 'popłacze się jak zobaczy'

A co do reszty - po części się zgadzam, trochę głupawa kampania, może jakby autor się wypowiedział co miał na myśli... Bo teraz nie wiem, czy to miało być w założeniu śmieszne i żartobliwe (przez animowaną formę), czy odwrotnie.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 21:00   #7
201604191001
Konto usunięte

W zalozeniu to mialo przypominac reklame Ikei sprzed kilka ladnych lat. Ale nie wyszlo. I tak, lampy tez mi szkoda. Ale przynajmniej pan na koncu jest jakis taki otrzezwiajacy. A u nas?

ikea lamp: http://youtu.be/I07xDdFMdgw
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 21:09   #8
Testujemy
Raczkowanie

Hmm, do mnie argument, że dzieci to obejrzą nie przemawia. Filmy dla dorosłych też obejrzą jeśli się ich nie przypilnuje odpowiednio . W takim przypadku nie mogłoby powstawać nic czego dziecko nie może obejrzeć...

Co do tego czy reklama jest dobra czy nie. Owszem jest dobra. Niech świadczy o tym ta dyskusja i dyskusja na tysiącach innych stron. Reklama wywołała szum, została obejrzana, przekaz został dostarczony.
Testujemy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 21:10   #9
201607211025
Konto usunięte

Nie podoba mi się. Jest strasznie smutna
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 21:13   #10
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Mnie się nie podoba. Nie wiem czy można ją nazwać drastyczną, ale przedstawia przede wszystkim okrucieństwo wobec słabszej, smutnej, brzydszej istoty, a nijak nie tyka problemu pod tytułem "psujący się autobus może zabić twoje dziecko".

Niektórzy się zaperzają, że właśnie taki był cel, by wzbudzić litość wobec autobusu a potem pokazać ludziom, ze nie tędy droga, bo starych autobusów nie ma co żałować... No super, tylko jaki to ma związek z niebezpiecznymi autobusami? Czy naprawdę ludzie ich nie złomują bo im współczują i się identyfikują z nimi? No nie sądzę Wywoływanie współczucia wobec autobusu z reklamy jest zupełnie od czapy, nie ma związku z przedstawianym problemem, a na dodatek budzi duży sprzeciw w widzu.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Testujemy Pokaż wiadomość
Hmm, do mnie argument, że dzieci to obejrzą nie przemawia. Filmy dla dorosłych też obejrzą jeśli się ich nie przypilnuje odpowiednio . W takim przypadku nie mogłoby powstawać nic czego dziecko nie może obejrzeć...

Co do tego czy reklama jest dobra czy nie. Owszem jest dobra. Niech świadczy o tym ta dyskusja i dyskusja na tysiącach innych stron. Reklama wywołała szum, została obejrzana, przekaz został dostarczony.
No ale jaki przekaz? Bo dla wielu osób główny przekaz jest taki, że stare autobusy też mają uczucia
Część w ogóle nie zwróciła uwagi, że chodzi o jakąś aplikację.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 21:23   #11
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Mnie się nie podoba. Nie wiem czy można ją nazwać drastyczną, ale przedstawia przede wszystkim okrucieństwo wobec słabszej, smutnej, brzydszej istoty, a nijak nie tyka problemu pod tytułem "psujący się autobus może zabić twoje dziecko".

Niektórzy się zaperzają, że właśnie taki był cel, by wzbudzić litość wobec autobusu a potem pokazać ludziom, ze nie tędy droga, bo starych autobusów nie ma co żałować... No super, tylko jaki to ma związek z niebezpiecznymi autobusami? Czy naprawdę ludzie ich nie złomują bo im współczują i się identyfikują z nimi? No nie sądzę Wywoływanie współczucia wobec autobusu z reklamy jest zupełnie od czapy, nie ma związku z przedstawianym problemem, a na dodatek budzi duży sprzeciw w widzu.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

No ale jaki przekaz? Bo dla wielu osób główny przekaz jest taki, że stare autobusy też mają uczucia
Hę? Ale serio pytam
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 21:39   #12
ulinkaaa
Zakorzenienie

To jedna z najgorszych kampanii MSW.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 21:40   #13
cud nie kobieta
Ante Pante

A moim zdaniem nijak ma się do tematu... Po tym wszystkim tylko szkoda mi się zrobiło tego autobusu.
Stary 2014-06-24, 22:28   #14
anja415
Zadomowienie

ja już pomyślałam sobie, że tu chodzi o lekceważenie starszych i niedołężnych a tu zonk... moje niezrozumienie zwalę na późną godzinę ale gdyby nie napisy końcowe to bym nie wyczaiła o co chodzi animacja ładna ale nijak się ma do problemu
Stary 2014-06-24, 22:28   #15
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Hę? Ale serio pytam
Też odniosłam takie wrażenie. Spot ogólnie dot. strony internetowej tudzież aplikacji a oni stworzyli 2 minutową bardzo smutną bajeczkę na temat autobusiku. Niby sam sens tego spotu jest powiązany z tematyką, ale jeśli reklama będzie puszczana w telewizji i zobaczą ją dzieci to może być problem.
Wystarczyłby krótki spot- krótko, zwięźle i na temat.
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 22:41   #16
Klarissa
Zakorzenienie

Straszny niewypał, nie tylko kompletnie nie zwraca uwagi na niebezpieczeństwo jakim jest przewożenie dzieci starymi i niesprawnymi pojazdami, ale budzi współczucie dla takiego pojazdu. Zupełnie nieprzemyślane.
Stary 2014-06-24, 23:03   #17
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Testujemy Pokaż wiadomość

Czy ja wiem? Choć spot obejrzałam ze 3 razy jak nie 4 to nadal zapominam, że było tam coś o ważnej aplikacji.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 23:16   #18
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Moim zdaniem spot jest źle zrobiony, bo zamiast pokazywać, że stare autobusy na złom, to pokazuje, że stary autobus to jest taki biedoczek co idzie na złom a chyba nie powinien i przez to jest smutny.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 06:50   #19
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
To jedna z najgorszych kampanii MSW.
Zgadzam się i dołączam do głosów tych, którym ta kampania się nie podoba.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 06:50   #20
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

http://michal-gorecki.pl/2014/06/dla...u-o-autobusie/ - poczytajcie
Stary 2014-06-25, 07:00   #21
iwonne17
Przyczajenie

a ja tam rozumiem że miał wzbudzać sympatię żeby potem bezlitośnie ją zniszczyć, ale moim zdaniem lepszy efekt by było gdyby ten autibusik miał wypadek z tymi dzieciakami w środku- tak jestem okrutna
iwonne17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 07:51   #22
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Testujemy
Co do tego czy handel ludźmi jest dobry czy nie. Owszem jest dobry. Niech świadczy o tym tamta dyskusja i dyskusja na tysiącach innych stron.

bicz pls, co za argument...

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez rodzyneq84 Pokaż wiadomość
kolejny ęą bloger stara mi się udowodnić że jestem polaczkiem do jeździ na wakacje olinkluziw a w życiu zajmuje się tylko telewizorem i stąd niezrozumienie uber głębokiego super przesłania klipu ze smutnym autobusem, bo przerasta to moje możliwości a jedyne dzieła które jestem w stanie ogarnąć to trudne sprawy i w którą stronę rozwija się papier toaletowy.

błagam.

rozumiem.

to nadal jest słabe.

pozdrawiam.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 07:54   #23
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
ale dzieci obejrzą.

mam takie same odczucia.
Cytat:
Czy naprawdę ludzie ich nie złomują bo im współczują i się identyfikują z nimi? No nie sądzę Wywoływanie współczucia wobec autobusu z reklamy jest zupełnie od czapy, nie ma związku z przedstawianym problemem, a na dodatek budzi duży sprzeciw w widzu.

Zgadzam się.
Przecież te stare rzęchy nie jeżdżą, bo ktoś był uwrażliwiony na stare ruiny, tylko z pseudo oszczędności i głupoty razem wziętych...

Urzędniczka, która została tu przedstawiona jako ''niewrażliwy paluch sprawiedliwości" uratowała być może niejedno dziecięce życie...

Autorzy reklamy musieli ją zestawić z czymś przeciwnym i stary ramol bez hamulców został przedstawiony, jak biedny szczeniak ze schroniska, którego nikt nie rozumie, może poza kolorowym motylkiem. Moim zdaniem pomieszanie z poplątaniem...
Stary 2014-06-25, 08:23   #24
paula78
Zakorzenienie

Beznadziejna reklama.
Gdzie będzie emitowana? jaki % ludzi ja obejrzy ? i zrozumie przekaz? Animacja dla dorosłych? ok, sprawdza się w filmach komediowych typu Shrek.

Sa przecież urzedy, osoby nadzorujące stan techniczny i dopuszczający do użycia- gdzie są w przypadku starych rzechów wożących dzieciaki?

Nuda...

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 08:28   #25
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Beznadziejna reklama.
Gdzie będzie emitowana? jaki % ludzi ja obejrzy ? i zrozumie przekaz? Animacja dla dorosłych? ok, sprawdza się w filmach komediowych typu Shrek.

Sa przecież urzedy, osoby nadzorujące stan techniczny i dopuszczający do użycia- gdzie są w przypadku starych rzechów wożących dzieciaki?

Nuda...
Myślę, że pogrubione jest kluczowym gwoździem do trumny w naszym społeczeństwie...
Moim zdaniem infantylizowanie tak poważnego problemu i przedstawianie ''maszyny do zabijania" z wielkimi, budzącymi litość oczami to chyba niezrozumienie powagi problemu przez agencję reklamową i urzędników, którzy to dopuścili do emisji.
Stary 2014-06-25, 09:07   #26
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie te tłumaczenia o ambitności to jakiś zupełny absurd, bo taki film nie ma być ambitny, ma być prosty jak budowa cepa i ma od razu trafić do człowieka i pokazać czym grozi dana sytuacja a nie że człowiek najpierw musi się zastanawiać co film chciał przekazać.

zresztą film, filmem a jak wygląda to naprawdę? proszę przejść się na jakiś dworzec PKS i tam widać jak na dłoni że takie biedne stare rupiecie mają się dobrze i to nie dlatego bo ktoś je nielegelnie używa tylko jeżdżą mając wszystkie kontrole porobione. więc tu nie o starość chodzi a o ich stan a tu na siłę przedstawiano że jest stary więc w gorszym stanie technicznym, a mimo to dalej jeździł tymi samymi drogami dalej stwarzając niebezpieczeństwo.

przekaz jest bezsensowny bo skoro to miało dotyczyć niesprawnych wozów to powinno się pokazać jak to wygląda naprawdę, bo niesprawne to także i te nowsze i to one są bardziej niebezpiecznie bo stwarzają fałszywe poczucie bezpieczeństwa i rodzic może nie wzywać policji bo w końcu to ładny, nowy wóz a nie stary zabytek.

dla mnie ten filmik jest kolejnym dowodem na brak myślenia w ministerstwie, afera taśmowa pokazała jaki jest tam burdel a to tylko to potwierdza, bo kampania jest bardzo słaba.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 09:17   #27
kevschaa
Zakorzenienie

Dokładnie, ta reklama to jakaś kpina. Skoro mi i mojemu chłopakowi zrobiło się strasznie żal biednego autobusika to co z dziećmi?

Powinni nacechować stary autobus złymi cechami , pokazać że jest złośliwy, wredny i chce skrzywdzić dzieci i wtedy reszta reklamy mogłaby być ok...

Już nie mówiąc o malowaniu sprayem po starym autobusie przez dzieci... skoro w reklamie nie jest to pokazane jako coś złego to niech się później państwo nie dziwi że w rzeczywistości też dzieci nie będą widziały w tym problemu....
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 09:22   #28
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

To teraz do dorosłych osób trzeba przemawiać bajeczkami o smutnym autobusie ?
Kto wymyślił te bzdury. Komu jest niby żal starych rzęchów i co miał znaczyć ten motylek ? To chyba w zamyśle miał być wyciskacz łez dla miłośników harlequinów czy coś.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 09:32   #29
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Haha, kolejny bloger, który uważa, że jak ludzie krytykują to, co on uważa za genialne, to tego NIE ROZUMIEJĄ, są za głupi i trafiają do nich tylko płytkie treści dotyczące proszków do prania, a ten spot wymaga, och, tak wielkiej refleksji, na którą 99% ludzi się nie zdobywa

Na moje oko to panowie blogerzy są za głupi, żeby zrozumieć, że inni ludzie zazwyczaj rozumieją spot, ale nadal im się on nie podoba i nie uważają go za genialny

Zresztą po odbiorze i ocenie społecznej tego spotu dość łatwo można stwierdzić, czy wywołał zamierzony skutek.

Może jakiś pan bloger tu zajrzy, więc, specjalnie dla niego:

Czy twórca kampanii chciał wzbudzić współczucie dla autobusu? Tak. Wiemy o tym. Serio.
Czy mu się udało? Tak.

Czy twórca kampanii chciał byśmy "pokochali autobusik"? Tak.
Czy mu się udało? Tak.

Czy twórca kampanii chciał byśmy spersonifikowali autobus albo się z nim identyfikowali? Tak.
Czy mu się udało? Tak.

Czy twórca kampanii chciał wywołać szok u widza zakończeniem filmiku? Tak.
Czy mu się udało? Tak.

Czy twórca filmiku chciał wywołać dyskusję? Tak.
Udało mu się? Tak.

Czy twórca kampanii chciał by wiele osób obejrzało film? Tak.
Udało mu się? Tak.

No jak dotąd wszystko super, zgodnie z tym co twórca chciał.

Czy twórca zwrócił uwagę na problem niebezpiecznych autobusów zabijających dzieci na wycieczkach? Niezbyt.

Czy twórca sprawił, że ludzie zapamiętali adres strony/aplikacji do sprawdzenia autobusów? Nie.

No i na tym polega problem, ani nie poruszono tam problemu teoretycznie prezentowanego w kampanii, ani nie zwrócono za bardzo uwagi na aplikację. Ile osób po obejrzeniu tego filmu potrafi powiedzieć jak nazywa się strona na której może sprawdzić autobus. Widziałam ten filmik ze 2 albo 3 razy, a kiedy usiłowałam sobie przypomnieć adres strony na myśl przychodzi mi tylko "smutnyautobus.pl", co niestety nie jest adresem tej strony.

Ktoś u szanownego pana blogera w komentarzach napisał, że lepszy efekt by uzyskano gdyby motylek uratował autobus, wszystko byłoby cudnie i zgodnie z oczekiwaniami widza, ulga i szczęście, autobus by zabrał dzieci na wycieczkę i wtedy bym, wypadek, dzieci giną. To by bardziej zwracało uwagę na problem, zgadzam się.

Chociaż niestety tak czy siak spot opiera się na jakimś dziwnym i mylnym założeniu, że rodzice pozwalają by ich dzieci jechały starym autobusem, ponieważ mają jakieś sentymenty, litują się, szkoda im staruszka Spot mówi rodzicom "nie miejcie sentymentów", a oni i tak ich nie mają. Więc co ma do nich trafić?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:

przekaz jest bezsensowny bo skoro to miało dotyczyć niesprawnych wozów to powinno się pokazać jak to wygląda naprawdę, bo niesprawne to także i te nowsze i to one są bardziej niebezpiecznie bo stwarzają fałszywe poczucie bezpieczeństwa i rodzic może nie wzywać policji bo w końcu to ładny, nowy wóz a nie stary zabytek.
.
O, właśnie, to kolejny aspekt sprawy. Podejrzewam, że w grupie rodziców kilkudziesięciu dzieciaków najczęściej znajdzie się chociaż jedna osoba, która pomyśli o kontroli jak zobaczy starego rzęcha. A co jeśli autobus jest ładny, błyszczący i wygląda na nowiutki? Ile osób wtedy stwierdzi, że nie ma co opóźniać sobie wyjazdu, sprawdzać, fatygować się z wchodzeniem na stronę? Skoro "na oko" wygląda dobrze, raczej nowy jest, klimę nawet ma, to będzie okej.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2014-06-25 o 09:33
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 09:39   #30
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:

Ktoś u szanownego pana blogera w komentarzach napisał, że lepszy efekt by uzyskano gdyby motylek uratował autobus, wszystko byłoby cudnie i zgodnie z oczekiwaniami widza, ulga i szczęście, autobus by zabrał dzieci na wycieczkę i wtedy bym, wypadek, dzieci giną. To by bardziej zwracało uwagę na problem, zgadzam się.
.
Autobus musiał uratować urzędnik, bo to jest spot ministerstwa

Niestety, nie wynika jasno i łopatologicznie ze spotu, jakie może mieć konsekwencje pozostawianie na drogach takich ''biednych" starych rzęchów.

Podobają mi się np spoty o pozostawianiu dzieci w samochodzie podczas upałów. Krótko i na temat - to może spowodować i często powoduje śmierć dziecka. Bez sentymentów. Ciarki na plecach i łzy w oczach, a nie litowanie się nad Słoneczkiem, że musi tak ciężko pracować, żeby ogrzać Ziemię

Edytowane przez Ineczka33
Czas edycji: 2014-06-25 o 09:41
Ineczka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości